Când să mergi în Londra

Ca toate capitalele europene, orașul Londra poate fi descoperit în orice sezon. Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a vizita Londra și a te bucura de vreme plăcută este între lunile mai și octombrie.

În primul rând, pentru a combina vremea frumoasă și căldura cu vizitele turistice, este recomandat să alegi sezonul estival. În această perioadă, între lunile iunie și august, temperaturile medii se situează între 14 și 23°C (74°F) , iar zilele lungi și însorite oferă mai mult timp pentru explorări.

De asemenea, vei putea participa la numeroase festivaluri în aer liber și evenimente diverse precum turneul de la Wimbledon. Totuși, trebuie să te aștepți la un buget de călătorie mai mare, deoarece hotelurile din Londra au tendința de a-și crește prețurile în timpul sezonului turistic de vârf.

Astfel, dacă te întrebi când să vizitezi Londra, poți găsi un compromis bun călătorind în sfârșitul primăverii sau începutul toamnei. În aceste perioade, condițiile climatice din aprilie până în mai și septembrie până în octombrie sunt favorabile pentru a descoperi capitala Regatului Unit. În plus, bugetul de călătorie va fi mai accesibil, iar orașul mai liniștit.

În cele din urmă, chiar dacă vremea este rece și capricioasă, iarna nu este o perioadă de evitat complet pentru o ședere în Londra. În timpul sărbătorilor de sfârșit de an, capitala capătă un aer feeric. Cu puțin noroc, ai putea chiar să descoperi Londra acoperită de un strat subțire de zăpadă, ceea ce îi conferă un farmec aparte.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Londra? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Londra sunt Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Iunie și Iulie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt August și SeptembriePrognoza meteo anuală pentru Londra

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Londra
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Londra ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Londra de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Londra pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Londra

Ca toate orașele engleze precum Bath și Bristol, Londra are un climat oceanic. Este adevărat, trebuie să-ți placă ploaia pentru a călători în capitala engleză, deoarece ploile sunt prezente tot timpul anului, chiar și în timpul verii.

Cu toate acestea, ploile sunt întotdeauna de intensitate redusă, ceea ce face ca, în final, Londra să fie una dintre capitalele europene care primește cel mai mic volum de precipitații, în special când comparăm cu capitala Italiei, Roma.

Călătoria în Londra este posibilă pe tot parcursul anului, cu o vreme mai mult sau mai puțin favorabilă. Să descoperim împreună climatul din Londra mai în detaliu, pentru a vă pregăti mai bine plecarea!

Climatul din Londra vara

În Londra, verile sunt temperate. Este destul de rar să avem temperaturi ridicate în această perioadă a anului, ceea ce permite evitarea sufocării din alte orașe precum Spania sau Grecia. De fapt, în general, temperatura medie este cuprinsă între 16 și 23°C (74°F) în iulie și august.

Nu putem spune că vara este un sezon mai uscat decât toamna sau iarna, deoarece plouă în jur de 5 zile pe lună tot timpul anului în capitala engleză. Cu toate acestea, septembrie este o lună ușor mai puțin ploioasă, pe care ați putea paria dacă doriți să evitați cât mai mult să vă scoateți umbrela în vacanța dumneavoastră.

Cu toate acestea, vara este perioada cea mai potrivită pentru o ședere în Londra, deoarece soarele este în mod clar prezent. De fapt, revine rapid pe cerul londonez după o ploaie.

Climatul din Londra iarna

Climatul din Londra iarna este destul de rece, dar temperaturile sunt rareori glaciare. De fapt, în decembrie, temperaturile medii sunt cuprinse între 5 și 9°C (49°F) și între 4 și 8°C (47°F) în ianuarie și februarie.

S-ar putea să aveți ninsori, dar este un fenomen relativ rar în Londra. Ca și în restul anului, ploaia este întotdeauna prezentă sub formă de ploi ușoare. În schimb, cerul gri domină în Londra iarna, cu uneori ceață, oferind o atmosferă destul de sumbră...

În plus, prezența Tamisei tinde să accentueze senzația de frig, mai ales când vântul suflă... Este perioada ideală pentru a vă refugia în cafenelele londoneze și în muzee.

Climatul din Londra primăvara

Umedă, primăvara londoneză cunoaște de asemenea . Temperaturile sunt blânde și plăcute, variind de la aproximativ 11 la 18°C (65°F) în mai.

Serile rămân totuși destul de reci în această perioadă a anului. În plus, temperaturile cresc încet după iarnă, ceea ce face ca în martie și aprilie, climatul să rămână rece. Vestea bună este că primăvara este o perioadă relativ puțin ploioasă în Anglia, cu aproximativ 3 zile de ploaie pe lună.

Climatul din Londra toamna

Ca și în restul anului, vremea din Londra toamna rămâne destul de umedă. Cu toate acestea, septembrie și octombrie cunosc destul de puține precipitații, ceea ce face ca această perioadă să fie ideală pentru o ședere în capitală. Vremea rămâne de altfel însorită pe tot parcursul lunii septembrie.

În schimb, chiar și în absența ploii, cerul este adesea gri începând din octombrie, oferind o atmosferă destul de puțin veselă pentru a descoperi orașul.

În plus, toamna, temperaturile scad rapid, cu un termometru în jur de 11-15°C în octombrie și sub pragul de 10°C (50°F) în noiembrie.

Londra : Big Ben et les bus rouges de LondresGrafice: temperatura și precipitațiile în Londra

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Londra : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Londra

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Londra (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Londra

 • Perioada de extrasezon extrem în Londra
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie și Martie.
 • Perioada de sezon de vârf în Londra
  Numărul turiștilor care frecventează Londra este ridicat în Aprilie, Iunie, August și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Londra
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Londra în Mai, Iulie, Septembrie, Octombrie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Londra de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Londra la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Londra, în fiecare lună

În general, în luna Ianuarie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Londra. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Iulie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Londra

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Londra este în medie mai scăzut dacă plecați în luna februarie (în medie 438 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iulie, puteți plăti cu 423 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Londra.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Londra

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Londra

Închirierea unei mașini în Londra costă în medie 160 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 90 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna ianuarie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 125 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna decembrie este de 214 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Londra

Când să mergi în Anglia?

Chargement en cours
Legendă: Londra alte locații

Modificați unitățile