Unde să mergi? cele mai bune destinații pentru fiecare lună a anului

Unde să mergi în vacanță: găsiți destinația perfectă de vacanță oriunde în lume, în funcție de momentul în care doriți să plecați: luna de lună.

Unde și Când să călătoriți?

Unde să mergi: la ce lună doriți să plecați?

Găsiți destinația ideală de vacanță în funcție de perioada în care doriți să plecați, alegând o lună de mai jos. Pentru fiecare lună, aveți acces la cele 30 de destinații cele mai apreciate, cu garanția unor condiții meteo favorabile, pentru a profita la maximum de vacanță.

Descoperiți cele mai bune destinații pentru a merge în vacanță lună de lună

Nu are rost să te mopești chiar dacă ai ratat vacanțele de vară. Vă puteți răsfăța oricând cu o vacanță de neuitat în restul anului: fie că doriți să plecați într-o aventură sau să vă bucurați de soarele frumos. Descoperiți cele mai bune destinații în care să mergeți și să vă bucurați de șederea dvs. lună de lună.

Ce destinații pentru a vă bucura de soare în ianuarie?

Dacă vrei să știi unde să mergi pentru o excursie însorită în ianuarie, optează pentru plajele magnifice și zilele frumoase însorite de pe coastele Africii de Vest precum Capul Verde sau insulele paradisiace din Caraibe precum Cuba sau Oceanul Indian, precum Seychelles sau Maldive.

Pentru a reconecta cu natura, nimic nu bate țările din America Centrală ale căror destinații precum Costa Rica sau Peru sunt perfecte pentru a combina drumețiile cu descoperirile culturale și activitățile sportive.

Cele mai bune destinații de vacanță în februarie

Emisfera sudică se bucură de o căldură plăcută care te va ajuta să uiți de frigul din alte părți ale lumii.

Africa oferă destinații în care poți pleca în vacanță după dorințele tale: trekking în Mali sau Namibia, plajă în orașele de pe litoral din Maroc și Senegal.

Pentru o excursie rutieră în Australia și Noua Zeelandă, veți beneficia de o combinație perfectă de căldură confortabilă și zile frumoase însorite.

Unde să mergi într-o excursie în martie?

Unele destinații din Europa, precum insulele grecești, Malta sau Creta, sunt destinații ideale pentru a vă reîncărca bateriile după iarnă.

Între timp, temperaturile din Africa oferă o senzație confortabilă pentru safari, așa cum este cazul în Africa de Sud și Botswana.

Iubitorii de descoperiri culturale se vor bucura de zile frumoase însorite și căldură plăcută pentru a merge în Egipt, Iordania sau pentru a descoperi ruinele mayașe din Mexic.

Cele mai bune destinații de vacanță în aprilie

Insulele din Marea Mediterană au condiții meteorologice superbe pentru a merge și a te bucura de o vacanță la plajă fără a fi nevoie să aștepți vara. Madeira și Insulele Canare sunt plăcut de blânde pentru a vă reîncărca bateriile în soarele frumos al primăverii eterne.

De cealaltă parte a Atlanticului, este deja momentul potrivit pentru a face călătorii în Statele Unite ale Americii. Unele locuri din India, Birmania și Indochina sunt ideale pentru a descoperi natura.

Cele mai bune destinații de vacanță în luna mai

Țările din sudul Europei, cum ar fi Algarve în Portugalia, Andaluzia în Spania, sudul Italiei și insulele sale și insulele croate, vă oferă o gamă largă de locuri pentru a face plajă fără a fi nevoie să alegeți destinații îndepărtate.

În ciuda căldurii care caracterizează majoritatea țărilor africane, datorită influenței Oceanului Indian, Madagascar, Tanzania sau Mozambic sunt superbe pentru o vacanță de descoperire.

În Asia și Oceania, doar câteva țări, precum China și Australia, sunt încă favorizate de o climă plăcută.

Cele mai bune destinații de vacanță în iunie

Clima îmbunătățită îți oferă o multitudine de oportunități de a pleca într-o excursie în iunie, conform dorințelor tale. De la țările care se învecinează cu bazinul mediteranean până la țările din Africa de Est și de Sud, plajele de vis sunt toate la fel de frumoase.

Țările din Europa de Est precum Kazahstan sau Mongolia oferă o oportunitate pentru drumeții de neuitat.

Cei care doresc o destinație îndepărtată pot prefera Brazilia, care oferă posibilitatea de a combina pasiunea pentru plaje cu observarea vieții animale din Amazon.

Unde să mergi în vacanță în iulie?

Luna iulie iti permite sa alegi mai multe destinatii din lume, dupa dorintele tale. Doar țările supuse fenomenului climatic musonic din Asia ar trebui evitate. Astfel, poți opta pentru o excursie de neuitat în Canada, să faci safari în Africa de Est și de Sud și să te relaxezi pe superbele plaje ale insulelor mediteraneene, sub un soare frumos în Corsica sau pe insulele croate. De asemenea, vă puteți minuna de fiordurile norvegiene maiestuoase în timpul croazierei.

Ce destinații de vacanță să alegi în august?

Vara este în plină desfășurare în țările din emisfera nordică. Europa de Vest, America de Nord și cea mai mare parte a Europei Centrale sunt așadar în centrul atenției. De exemplu, Irlanda, Islanda și Norvegia sunt destinații principale dacă nu știi unde să mergi într-o excursie în august.

Unele țări din emisfera sudică, favorizate de locația lor geografică, îți vor oferi un echilibru perfect între căldură și zilele însorite. Seychelles și Maldive vă vor oferi o alegere largă.

Destinații de vacanță din care să alegeți în septembrie

Scandinavia și nordul Canadei se confruntă cu o scădere rapidă a temperaturilor. Așadar, optează pentru destinații din sud. Spania și bazinul Mediteranei oferă destinații grozave pentru a merge pentru o vacanță prelungită de vară. În timp ce de cealaltă parte a Atlanticului, Florida din SUA și Brazilia sunt populare printre iubitorii leneși și admiratorii frumuseții corpului.

Destinații de vacanță din care să alegeți în octombrie

Cei care doresc să rămână în Europa dar nu știu unde să meargă într-o vacanță însorită pot opta pentru destinații precum Madeira, Cipru sau Antalya din Turcia care sunt favorabile prelungirii plăcerilor unei vacanțe de vară.

Dacă ai o predilecție pentru insulele paradisului, insula Bali din Indonezia, Guadelupa sau Mauritius s-ar putea să te surprindă, atâta timp cât puținele averse de ploaie de dimineață nu te descurajează.

Destinații de vacanță din care să alegeți în noiembrie

Orientați-vă alegerea către țările din sud, pentru a scăpa de frig și cenușie.

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să călătoriți pentru descoperiri culturale, India, Thailanda și țări din Orientul Mijlociu precum Egipt, Iordania sau Sultanatul Oman sunt destinații din care să alegeți.

Pentru vacanțele rezervate pentru drumeții și drumeții, Costa Rica și Bhutan vă vor oferi experiențe de neuitat.

Destinații de vacanță din care să alegeți în decembrie

Unde să mergi la soare în perioada sărbătorilor de Crăciun? Preferați insulele tropicale precum Cuba, Republica Dominicană sau Martinica din Caraibe. În Oceanul Indian, Maldivele și Mauritius nu au niciun motiv să fie invidioase pe celelalte insule paradisiace.

Africa de Vest vă oferă cea mai largă gamă de destinații, fie că doriți să leneviți pe plajele din Senegal sau Côte d'Ivoire, fie să călătoriți prin deșerturile din Mali sau Namibia. Drumeții nu vor fi mai pretuși, deoarece țările din America Centrală oferă cele mai bune locuri pentru a merge în vacanță în decembrie.