Unde să mergi în luna septembrie 2024? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Ce este mai bun decât să plecați în septembrie, când toată lumea își reia activitățile? Pregătiți-vă să vă bucurați de aventuri în jurul lumii sau să vă relaxați sub un soarele tropical! În Europa, veți avea parte de zile frumoase de toamnă. Unde să plecați pentru o călătorie de neuitat? Iată cele mai bune destinații pentru o călătorie în septembrie.


Top 30 Destinații Însorite în luna septembrie

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna septembrie 2024 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna septembrie: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

Sfârșitul vacanțelor școlare a sosit, este rândul dumneavoastră să profitați! O călătorie în septembrie este garanția evitării mulțimilor. Plajele, locurile culturale și siturile excepționale vor fi aproape doar pentru dumneavoastră. Ce destinații să privilegiați pentru a avea o vreme favorabilă? Împachetați-vă bagajele, începeți!

Doriți o ședere gastronomică în Asia

Gurmand înrăit, vă place să profitați de călătoriile dumneavoastră pentru a descoperi bucătării noi? Îndreptați-vă spre Asia pentru o ședere care vă va răsfăța papilele gustative! Fie într-un chioșc de stradă, fie într-un restaurant de lux, aromele vor fi întotdeauna la ele acasă. Unde să mergeți în septembrie? Aceste trei destinații vă vor satisface setea de noutate:

 • În Sri Lanka. Această mică țară situată în sudul Indiei are numeroase atuuri: plaje sălbatice, elefanți liberi, temple sacre... totul este pregătit pentru a face din călătoria dumneavoastră o experiență de neuitat! În ceea ce privește bucătăria, felul național este Rice & Curry: un sortiment de mai multe preparate dulci sau picante, însoțit de orez. În funcție de bucătar, va fi de fiecare dată diferit, dar întotdeauna delicios!
 • În Bali. În inima arhipelagului indonezian, Bali este o insulă paradisiacă pentru călătorii în căutare de exotism. De la terasele de orez de un verde ireal la plajele împodobite cu cocotieri, sunt adevărate peisaje de carte poștală! Bucătăria balineză este un amestec al diferitelor influențe etnice ale insulei. Un fel de mâncare star al Street Food-ului, Nasi Goreng, se găsește peste tot. Acest orez prăjit cu ouă, carne, pește sau creveți este un must!
 • În Japonia. Între tradițiile ancestrale și modernitatea debordantă, Japonia în septembrie va fi, fără îndoială, o călătorie de neuitat. Și a experimenta bucătăria sa va face parte integrantă din călătorie. În afară de clasicele Sushi, Maki și Ramen, bucătăria japoneză este surprinzătoare și întotdeauna rafinată. Punând adesea accent pe pește și carne (cum ar fi vita Kobe), merită singură călătoria!

Doriți o ședere culturală

Unde să mergeți în septembrie pentru a vizita situri sau orașe remarcabile? Muzeele și vestigiile arheologice își regăsesc liniștea după aglomerația turistică din iulie și august. Este perioada ideală pentru a face vizite în lanț!

 • Sub soarele Siciliei. Cea mai mare insulă din Mediterană a fost un adevărat punct de întâlnire al civilizațiilor de-a lungul secolelor. Moștenitoare a multiple cuceriri și ocupații, insula are comori arhitecturale de o frumusețe rară. Temple grecești, catedrale romane, palate și grădini bizantine sau arabe de poveste sunt prezente peste tot în Sicilia. Plecați într-o călătorie în timp și, între două vizite, faceți o scurtătură la plajă!
 • La Barcelona, în Spania. Capitala fermecătoare a Cataloniei este o încântare pentru vizitatori! Străduțe pietruite, baruri cu tapas dar și locuri culturale, acest oraș are tot ce îți poți dori! Nu ratați nebunia creativă a lui Gaudi la Sagrada Familia sau la Parcul Güell. În ceea ce privește muzeele, cele dedicate lui Miró și lui Picasso sunt obligatorii.
 • În Mexic, țara maya. Iubitorii de istorie pre-columbiană vor fi în culmea fericirii în Mexic! Vestigiile maya sunt prezente în întreaga țară. Bine conservate, ele oferă mărturii despre modul de viață al acestei civilizații dispărute. Pe care să le privilegiați? Uxmal sau Chichen Itza sunt de neratat, dar nu ezitați să explorați și templele mai mici, adesea situate în mijlocul junglei.

Doriți insule paradisiace

A pleca în septembrie sub tropice va fi o călătorie de vis. În aceste paradisuri îndepărtate veți putea combina cu ușurință leneveala, gastronomia, drumețiile și sporturile acvatice. Locul pentru uimire!

 • În Republica Dominicană. Principală destinație turistică din Caraibe, Republica Dominicană împarte insula mitică Hispaniola cu Haiti. Cu sutele sale de kilometri de plaje imaculate, odihna și bronzul sunt garantate! Dar interiorul insulei merită descoperit: sate de țară, păduri și cascade vă vor încânta privirea.
 • În Guadeloupe și Martinica. Insulele franceze oferă călătorilor peisaje splendide. Un litoral care invită la baie, drumeții de neuitat în interior și o cultură creolă care îți va aduce zâmbetul pe buze. Dacă aveți timp, nu ratați o excursie pe insulele mici: Marie Galante sau Les Saintes merită cu siguranță vizitate!
 • În Oceanul Indian. Mauritius, Maldive, Seychelles... nume care te fac să visezi! Aceste trei paradisuri au în comun fonduri marine excepționale unde vă puteți încerca la scufundări sau snorkeling. Plaje, sate de pescari, mâncăruri rafinate și melting pot cultural completează tabloul.

Doriți să vă bucurați de soare în Europa

Luna septembrie oferă încă zile frumoase și însorite. În sudul Europei, este perioada ideală pentru a merge în insule, a face plimbări și a petrece serile frumoase pe terasă. Unde să mergeți? Iată selecția noastră pentru vacanțe aproape de Europa:

 • În insulele spaniole. Direcția Majorca sau Ibiza! Cu Mediterana încălzită toată vara, băile sunt, cu siguranță, pe program. Între două scufundări, plecați să explorați satele cu străduțe fermecătoare, să vă așezați în fața unui sortiment de tapas sau să faceți o plimbare în câmpiile interioare. O ședere exotică, la 2 ore de zbor de la Paris!
 • În Portugalia. Cu moștenirea sa culturală bogată, Portugalia este o țară aparte în Europa. Cu fața spre Atlantic, este hotărât orientată spre ocean, așa cum o demonstrează bucătăria sa în care produsele marine sunt în prim-plan. Iubitorii de arhitectură vor fi uimiți: orașele și satele portugheze sunt splendide. Și amabilitatea locuitorilor va adăuga bucurie călătoriei dumneavoastră, așa că nu mai ezitați și plecați să descoperiți Portugalia!
 • În Malta, între Orient și Occident. Cea mai mică țară din Europa este un adevărat punct de întâlnire al civilizațiilor. Situată între Sicilia și Tunisia, este încă destul de necunoscută, dar plină de comori. Nu ratați capitala Valletta, orașul Mdina sau insula Gozo. Fără a mai menționa golfurile cu ape translucide pentru o pauză la soare!

La fiecare colț al globului sau la câteva ore distanță de Europa, călătoritul în septembrie este o modalitate frumoasă de a amâna întoarcerea la școală și venirea toamnei. Profitați de această ocazie pentru a trăi experiențe de neuitat, a descoperi culturi străvechi sau pur și simplu a vă relaxa pe o plajă. Faceți plin de soare și de noutăți în timpul acestei călătorii excepționale!


Unde să mergi în luna septembrie 2024: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna septembrie 2024.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil