Unde să mergi în luna februarie 2025? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Nu știți unde să mergeți în februarie? În mijlocul iernii, o doză bună de căldură va fi binevenită! Este perioada ideală pentru a merge în Asia, în Africa de Vest sau chiar în Caraibe. Unde să mergi în vacanță pentru o scurtă escapadă? Sudul Europei și insulele din Atlantic vă așteaptă pentru o pauză însorită. Urmați ghidul!


Top 30 Destinații Însorite în luna februarie

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna februarie 2025 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna februarie: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

Iarna se prelungește și aveți dorințe de evadare? La câteva ore de zbor de Europa sau de cealaltă parte a lumii, este sezonul ideal pentru o călătorie extraordinară. Fie că vă aflați într-un paradis tropical, într-un oraș agitat sau pe vârful unei munți...totul este permis! Unde să plecați în februarie în funcție de dorințele dvs.? Să începem!

Dorință de a petrece o vacanță sportivă

În vacanță aveți nevoie să vă mișcați și să trăiți experiențe ieșite din comun? Între două ședințe de somn, porniți în aventură și descoperiți țara dintr-o altă perspectivă!

 • Hiking până la Little Adam's Peak în Sri Lanka. Situat în fața orașului Ella, în centrul țării, Little Adam's Peak atinge altitudinea de 1141 de metri. Traseul de hiking străbate plantații de ceai luxuriante. O călătorie în februarie vă va permite să vedeți recoltarea și să faceți fotografii sublim. Ajuns la vârf, vă așteaptă o panoramă la 360°. Un peisaj magic de neratat în Sri Lanka!
 • Scufundări într-un cadru de vis. Maldivele sau Seychelles sunt locuri ideale pentru activități acvatice. Însoțiți de instructori pasionați, porniți în explorarea adâncurilor marine: corali variate, pești colorați, delfini, raie...veți avea impresia că sunteți într-un acvariu! Pentru bugetele mai strânse, snorkeling-ul vă va permite, de asemenea, să vedeți minuni.
 • Zbor cu parapanta în Lanzarote. Această insulă din arhipelagul Canarelor, în Spania, beneficiază de vânturi constante și de reliefuri propice pentru practicarea parapantei. Zborul clasic vă va permite să vedeți mirador del Rio și să aterizați ușor pe plajă. Efectuat în tandem, acest zbor în aer vă va oferi o panoramă de rămas fără suflare!

Dorință de a vedea minuni naturale

Unde să plecați în februarie pentru a vedea peisaje extraordinare? Dacă vă satură orașul, zgomotul și betonul, alegeți o țară unde Doamna Natură este regină! Peste tot în lume, curiozități vă vor uimi:

 • Insulele Halong, în Vietnam. Constituită din stânci calcaroase care ies din mare, Insulele Halong sunt un adevărat tezaur. Aceste peisaje celebre vor încânta iubitorii de fotografie: în funcție de momentul zilei și de expunerea la soare, spectacolul este mereu schimbător. Pentru a le vizita în cea mai bună variantă, ideal este să vă oferiți o croazieră cu cel puțin o noapte la bord. Apusul și răsăritul soarelui vor marca un moment de neuitat al călătoriei dvs.
 • Cenotele, în Mexic. Aceste cavouri naturale adăpostesc o vastă rețea de lacuri subterane de apă dulce. Cu o nuanță ireală de albastru, acestea invită la înot. Cele mai multe cenote se găsesc în peninsula Yucatan, de dimensiuni și adâncimi diferite, fiecare fiind unică! Și dacă doriți să trăiți o experiență deosebită, puteți face scufundări cu butelie în această locație incredibilă.
 • Lacul Roz, în Senegal. Cunoscut sub numele său real, Lacul Roz este format din apă sărată, încărcată cu microorganisme care îi conferă culoarea sa excepțională. Situat la o oră de condus de Dakar, este o etapă obligatorie într-o călătorie în Senegal. Aici puteți vizita o exploatare de sare, face o excursie cu canoea și chiar înota!

Dorință de a călători în Asia

Unde să plecați în februarie pe continentul asiatic? Sezonul ploios a luat sfârșit și face loc unei vremi excepționale. Este momentul ideal pentru a vă pregăti pentru o călătorie de descoperire a peisajelor și culturilor Asiei. Îmbarcați-vă într-o călătorie de neuitat!

 • Malaysia și diversitatea sa culturală. Țară cu multiple fațete, Malaysia este plurală: malaezii, indienii și chinezii sunt larg reprezentați, la fel ca și religiile lor. Peisajele care o compun sunt de asemenea la această imagine: munți, orașe moderne sau coloniale, plaje idilice...Călătorind în Malaysia, vizitați mai multe țări în una singură!
 • Thailanda și varietatea peisajelor sale. Această țară lungă și îngustă are o geografie extraordinară. La nord, munții permit excursii de neuitat. În centrul țării, pădurile sunt presărate cu cascade și râuri revigorante. În timp ce în sud se întinde un șir de insule de fiecare parte a țării. Fără îndoială, veți fi uimiți de Thailanda!
 • Myanmar și zâmbetele locuitorilor săi. Deschisă turismului de curând, Myanmar are un farmec rar. Birmanii vă vor primi cu brațele deschise și zâmbetul pe buze pentru a vă face să descoperiți toate comorile țării lor. Orașe aglomerate, mâncăruri delicioase, templele mitice din Bagan, satele lacustre de pe lacul Inle...atâtea minuni care vă vor face să iubiți Myanmar-ul!

Dorință de a sta pe o plajă de vis

Oboseala se acumulează și aveți doar o dorință: să vă relaxați la umbra unui șezlong cu o carte bună? Vestea bună este că luna februarie este momentul perfect pentru a face o pauză în viața dvs. aglomerată. Unde să plecați? Iată selecția noastră pentru a avea o vreme perfectă:

 • Antilele Franceze. Guadelupa și Martinica: aceste mici bucăți de Franța în inima Caraibelor sunt locuri perfecte pentru a vă deconecta. Între două restaurante delicioase, vă puteți bucura de plajele grandioase pe care le oferă aceste insule. Odată odihniți, există numeroase posibilități de plimbare pentru a explora locurile: cascade, vulcani, golfuri izolate...aveți ce face!
 • Republica Dominicană. Destinația turistică principală a regiunii, Republica Dominicană oferă toate ingredientele pentru o vacanță de vis în februarie: comori naturale, orașe coloniale, sate de pescari, atmosferă relaxată, soare, localnici primitori...la care se adaugă sute de kilometri de plaje de carte poștală!
 • Costa Rica. Cunoscut în întreaga lume pentru vulcanii săi, pădurile sale și stilul său de viață relaxat, Costa Rica are și plaje de o frumusețe rară. Adesea situate în parcuri naționale, acestea sunt complet protejate de turismul de masă, guvernul fiind în frunte în ceea ce privește conservarea mediului înconjurător. Aveți ocazia să experimentați Pura Vida, simbolul acestei țări extraordinare!

A călători în februarie, ce modalitate mai bună de a scăpa de iarnă? Indiferent dacă preferați plajele, drumețiile sau citybreak-urile, opțiunile sunt variate peste tot în lume. Plecați să explorați munții thailandezi, templele birmane, deșerturile egiptene sau insulele Seychelles, călătoria dvs. va fi oricum de neuitat!


Unde să mergi în luna februarie 2025: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna februarie 2025.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil