Unde să mergi în luna ianuarie 2025? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Unde să plecați în ianuarie? O singură prioritate: să regăsiți căldura și să renunțați la pulovere. Este luna perfectă pentru a merge în Asia, Africa sau America Centrală. Nu mai ezitați și săriți într-un avion! Unde să plecați dacă timpul vă presează? Orientați-vă către Maghreb sau insulele spaniole și portugheze: soarele este încă bine prezent acolo.


Top 30 Destinații Însorite în luna ianuarie

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna ianuarie 2025 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna ianuarie: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

Scoateți din dulap șlapii, tricourile și loțiunea de plajă! La fiecare colț al lumii vă așteaptă o vreme ideală pentru a face o călătorie de vis. De la savana africană la pădurile tropicale din Costa Rica, trecând prin plajele de carte poștală din Bahamas, opțiunile sunt variate! Unde să plecați în ianuarie în funcție de dorințele dumneavoastră? Urmați ghidul...

Doriți să vizitați temple extraordinare

Între două plimbări pe plajă doriți să aflați mai multe despre cultura țării? Templele asiatice sunt adevărate locuri de viață, fiind un concentrat al societății, cu atât mai mult cu cât sunt în general magnifice. Ritualuri, istorie religioasă, iconografie... porniți să descoperiți aceste bijuterii!

 • În Thailanda: fostul regat Siamului este în mare parte budist. De la un capăt la altul al țării, templele sunt foarte frecventate de locuitori. Cele mai impunătoare se găsesc la Sukhothai, Ayutthaya sau Bangkok. Nu ezitați să intrați, veți ieși cu ochii mari de uimire, atât de frumoase sunt ornamentele și atmosfera care domnește acolo.
 • În Sri Lanka: La Kandy, în centrul insulei, se află un templu deosebit: "Templul Dintelui". Acesta adăpostește un dinte al lui Buddha, în fața căruia călugării și locuitorii vin în pelerinaj pentru a observa numeroasele rituale seculare. Dacă sunteți pasionat de fotografie, veți fi încântat: procesiunile oferă un spectacol fabulos! Sri Lanka găzduiește de asemenea o largă comunitate hindusă. În nordul insulei, spre Jaffna, puteți vizita numeroase temple colorate, similare celor din sudul Indiei.
 • În Myanmar: Celebrele temple din Bagan sunt o opțiune obligatorie în țară. Înscrise în Patrimoniul Mondial al Umanității de către UNESCO, cele 2000 de temple din vale vor marca un moment deosebit al călătoriei dumneavoastră. Pentru a aprecia toată frumusețea lor, treziți-vă devreme și asistați la răsăritul soarelui. Când ceața se ridică, zborul baloanelor deasupra pagodelor vă va uimi cu siguranță. Apoi, începeți descoperirea propriu-zisă cu bicicleta sau cu tuk-tuk-ul. Alocati cel puțin 3 zile pentru a vedea templele principale.

Doriți insule de vis

O călătorie în ianuarie poate fi și o ocazie de a descoperi insule superbe. Doar pronunțându-le numele, vă imaginați deja acolo! Nisip alb, palmieri, restaurante pe plajă, activități sportive, aperitive la apusul soarelui... totul este acolo pentru a petrece momente plăcute, departe de frig și de rutina zilnică!

 • În arhipelagul Bahamas. În largul Floridei se întind Bahamas: un șir de insule care oferă vizitatorilor un amestec între strălucirea americană și lenea caraibiană. Adunând toate atractiile pentru o vacanță idilică, arhipelagul are și câteva curiozități uimitoare. Menționăm de exemplu Insula Porcilor, o insulă unde trăiesc porci sălbatici, atât pe plaje cât și în apă!
 • Într-un hotel de lux din Maldive. Adevărat paradis tropical, arhipelagul Maldive s-a specializat în turismul de lux. Astfel, fiecare insuliță are resortul său unde confortul călătorilor este o prioritate. Ce puteți face acolo? Activitatea principală a vacanței dumneavoastră va fi să vă relaxați pe plajă sau lângă piscină! Dar fundalurile marine merită cu adevărat să fie explorate. Recifuri de corali și pești colorați în ape translucide vă vor oferi un spectacol de neuitat.
 • În Insulele Canare, Spania. Mai aproape de Europa, Insulele Canare în ianuarie vă permit să petreceți o vacanță la soare fără oboseala fusului orar. Activitățile pe loc nu lipsesc, dar puteți începe prin a închiria o mașină pentru a pleca în explorarea insulei în care vă aflați. Acest lucru vă va permite să vă opriți în satele mici și pe plajele pustii în ritmul dumneavoastră. Cei mai sportivi nu vor fi lăsați în urmă: surf, kitesurfing sau drumeții pot fi practicate cu ușurință.

Doriți să vedeți animale extraordinare

Unde să plecați în ianuarie pentru a vedea animale? Perioada marilor migrații, începutul anului este propice pentru observarea cetaceelor, în timp ce sezonul uscat din Africa de Vest permite observarea animalelor sălbatice. În orice caz, asigurați-vă că alegeți cu atenție operatorul de turism: respectul față de animal și mediu trebuie să primeze!

 • A face un safari în Senegal. Ianuarie este luna perfectă pentru a observa marile mamifere africane. Nu a plouat de mult timp și ele vin toate să se adune pentru a bea apă. Într-un safari de neuitat, cu siguranță veți avea șansa să observați girafe, rinoceri, gazele, lei, elefanți sau chiar crocodili. Pentru aceasta, mergeți într-unul dintre parcurile naționale pe care le are țara, de exemplu Niokolo-Koba.
 • A vedea balene în Sri Lanka. În sudul insulei, la Mirissa, veți găsi ușor o agenție care oferă excursii cu barca. Însoțiți de un ghid care cunoaște obiceiurile și locurile preferate ale acestora, spectacolul începe! În plus față de balenele albastre, veți putea vedea și alte cetacee precum delfini, cachalot, orci sau chiar balene cu cocoașă. O experiență de neratat într-o călătorie în Sri Lanka.
 • Elefanți în Thailanda. În această țară în special, aveți grijă să alegeți bine locul pentru a observa elefanți (și nu pentru a călări pe spatele lor). O recomandare? WFFT își propune să salveze elefanți bolnavi sau maltratați, făcând tot posibilul pentru a-i reintroduce în natură. Atunci când acest lucru nu este posibil, animalele sunt răsfățate și pot evolua în spații largi împădurite.

Doriți să vizitați orașe surprinzătoare

Plaja și bronzul nu sunt pe gustul dumneavoastră? Preferați agitația orașelor? Nicio problemă, veți avea de unde alege peste tot în lume în ianuarie. Indiferent dacă doriți să fiți surprinși, să petreceți sau să faceți activități neobișnuite, iată selecția noastră:

 • Nebunia din Dubai. Ridicându-se din deșert, Dubai este un oraș aparte. În inima Emiratelor Arabe Unite, acesta reprezintă modernitatea și se încadrează în proiecte tot mai futuriste. Clădiri strălucitoare, insule artificiale, restaurante gastronomice... Dubai este orașul superlativelor și al realizărilor cele mai nebunești. Șederea aici vă oferă de asemenea posibilitatea de a face o excursie în deșert, de a vedea plaje imaculate și mai ales de a avea o privire asupra lumii arabe de mâine.
 • În atmosfera anilor '20 din Miami. Îndreptați-vă spre sudul Floridei pentru a descoperi acest oraș atipic, care pare să fie scos dintr-un film. Explorați uimitoarea Miami Beach: plaje imense mărginite de construcții Art Deco. Dar șederea dumneavoastră în Miami va fi și o ocazie de a vizita cartiere latino pline de farmec sau de a vedea opere de Street Art excentrice. Orașul are de asemenea muzee de primă clasă, cum ar fi Muzeul Frost de Știință.
 • Autenticitatea din Marrakech. La sud de Maroc, Marrakech este un oraș surprinzător care merită câteva zile de vizită. În Medina, străduțele pietruite și sucurile gigantice sunt imperdabile. Dar Gueliz, noul oraș, vă va uimi. Dacă călătoria dumneavoastră este rapidă, între două plimbări, mergeți la Muzeul Yves Saint-Laurent, înconjurat de Grădinile Majorelle. Un loc de o frumusețe copleșitoare care va încânta iubitorii de fotografie.

De la temple sacre populate de Buddha stoici la animalele savanei, trecând prin plajele idilice... posibilitățile de călătorii în ianuarie sunt numeroase. Fie că aveți sufletul unui aventurier sau pur și simplu aveți nevoie de odihnă, totul este permis! Pregătiți-vă bagajele și porniți într-o călătorie de descoperire a acestor comori.


Unde să mergi în luna ianuarie 2025: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna ianuarie 2025.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil