Unde să mergi în luna decembrie 2024? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Iarna se apropie cu pași repezi și nu știți unde să mergeți în decembrie? Vestea bună este că este sezonul ideal pentru a merge să vă încălziți într-o țară exotică: Thailanda, Mexic sau Sri Lanka... veți avea de unde alege! Unde să plecați în vacanță rămânând aproape de Franța? Îndreptați-vă spre sudul Europei și Maghreb pentru a avea zile însorite frumoase!


Top 30 Destinații Însorite în luna decembrie

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna decembrie 2024 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna decembrie: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

Doriți să fugiți de frig și să vă prăjiți la soare în mijlocul iernii? Plecați să descoperiți o țară îndepărtată și să faceți o călătorie de neuitat! Mai aproape, este sezonul ideal pentru a merge să vedeți piramidele din Egipt sau pentru a face o plimbare în deșert. Fără a mai menționa că sărbătorile de sfârșit de an pot fi o ocazie excepțională pentru a vedea cum se petrec lucrurile în altă parte. Unde să plecați în decembrie în funcție de dorințele dvs.? Îmbarcare imediată!

Doriți să vă bucurați de plajă

Bronzul dvs. estival este o amintire îndepărtată și visați să puteți scoate din nou costumul de baie și șlapii? Pregătiți crema de protecție solară și plecați într-o vacanță plină de leneveală. Serviciul la coșul de gunoi, scopul este să vă odihniți, să petreceți timp de calitate și să uitați toate grijile într-un cadru magic!

 • În universul Art Deco din Miami. Cine nu știe celebrul Miami Beach? Cu posturile de salvare în culori acidulate și plaja sa imensă marginită de palmieri și clădiri din anii '20, este un loc pe care nu trebuie să-l ratați. Cu atât mai mult că nopțile din Miami sunt binecunoscute de petrecăreții din întreaga lume. Și dacă sunteți neliniștit, există numeroase locuri de vizitat în împrejurimi. Menționăm în special Everglades și aligatorii săi sau arhipelagul Keys.
 • În apele turcoaz ale Caraibelor. Unde să mergeți în decembrie pentru a fi sigur de vremea minunată? Insulele Caraibelor vă așteaptă pentru o vacanță de vis. Cuba, Republica Dominicană, Martinica, Guadeloupe...nu mai trebuie decât să alegeți! Toate au în comun plaje superbe, o dulceață de viață și o atmosferă care invită la relaxare. Destinații ideale pentru o călătorie fără griji!
 • Pe malul lagunei din Insula Mauritius. Înconjurată de un recif de corali, insula Mauritius are o lagună extraordinară. Îmbrăcați echipamentul de snorkeling pentru a explora fundurile sale populate de pești colorați și corali intacți. Plajele nu sunt mai prejos: nisip alb, palmieri, restaurante mici ce servesc o bucătărie delicioasă...totul este acolo! Și dacă doriți să vă mișcați puțin, insula este presărată cu trasee de drumeție pentru a putea aprecia toate colțurile ei.

Doriți să sărbătoriți Crăciunul departe de Europa

Chiar dacă multe țări se adaptează la tradițiile vizitatorilor lor, ideal este să sărbătoriți Crăciunul într-o țară cu o religie creștină. Veți fi astfel absorbiți într-un univers adesea foarte diferit de ceea ce cunoaștem în țara noastră. Obiceiuri, mâncare sau chiar haine pot varia complet!

 • Pe plajă, la Los Angeles. Decembrie în California poate oferi zile frumoase, calde și însorite. Petreceți un Crăciun original pregătindu-vă un picnic îmbunătățit și bucurându-vă de una dintre plajele din LA! Americanii adoră în general sărbătorile, dar Crăciunul are o savoare aparte. În oraș, palmierii sunt împodobiți cu ghirlande, Moșii Crăciun se plimbă pe role pe Pacific Drive și cântece tradiționale răsună în fiecare colț de stradă!
 • Timp de 9 zile în Mexic. Între 16 și 24 decembrie, mexicanii sărbătoresc Crăciunul, iar nu Moș Crăciun aduce cadourile, ci copilul Iisus. În această țară foarte credincioasă, tradiția este importantă și obiceiurile sunt respectate cu strictețe, cum ar fi "Posadas". Crăciunul este un moment de reuniune familială, de mese bune de împărțit și de bucurie populară. Feliz Navidad!
 • În tradiția spaniolă. Chiar dacă este o țară vecină a Europei, sărbătorirea Crăciunului în Spania este foarte diferită. Astfel, cei trei regi magi aduc cadourile copiilor pe 6 ianuarie. În timp ce masa de pe 25 decembrie se învârte în jurul produselor de mare. Glumeții, spaniolii petrec luna făcând farse și deghizându-se. Jucători, majoritatea se grăbesc să cumpere bilete la marea loterie de Crăciun.

Doriți să vedeți animale neobișnuite

A călători în decembrie înseamnă și ocazia de a întâlni animale extraordinare. Indiferent de țara în care veți merge, asigurați-vă că alegeți cu atenție organizația sau agenția cu care veți petrece timpul. Aceste experiențe trebuie să se desfășoare cu respect față de animal, păstrând în același timp mediul înconjurător. Loc pentru uimire!

 • Raie manta în Maldive. Decembrie este ultima lună în care puteți observa raiele manta în Maldive, înainte ca acestea să migreze spre vest. În scufundări, veți putea vedea cu ușurință aceste gigante ale mărilor în golful Malé, precum și rechini balenă. Inofensive, aceste animale vă vor oferi un spectacol de neuitat! Și asta fără a lua în considerare celelalte comori prezente: pești de toate felurile, delfini, etc.
 • Elefanți în Sri Lanka. În sudul insulei puteți pleca într-un safari pentru a observa elefanți sălbatici, în special în Parcul Național Uda Walawe. Sri Lanka este una dintre puținele țări asiatice unde încă se pot vedea elefanți în habitatul lor natural, iar guvernul acordă o importanță deosebită conservării lor. Dimineața devreme, urcați într-o jeep și, însoțiți de ghidul dvs., străbateți parcursul pentru a-i vedea plimbându-se în libertate. O experiență unică de neratat!
 • Balenă în Madeira. Nu departe de Europa, Madeira este un arhipelag de preferat pentru observarea balenelor. Adevărat sanctuar marin pentru aceste specii, datorită legilor portugheze foarte stricte, aproximativ douăzeci de specii evoluează aici pe tot parcursul anului. Le puteți vedea ușor de pe mal, însoțiți de delfini jucauși, dar ideal este să participați la o excursie. Însoțiți de ghizi experți la bordul unei ambarcațiuni colective sau private, le veți putea observa de foarte aproape. Un moment minunat în perspectivă!

Doriți să vizitați locuri culturale

Aveți chef să faceți o călătorie pentru a descoperi situri arheologice majore? Decembrie este luna perfectă pentru a le vizita fără a vă expune la arsuri solare, dar cu temperaturi ideale. De la un capăt la altul al planetei, porniți în explorarea unor locuri minunate unde omul a marcat istoria.

 • Piramida din Egipt. Direcție Cairo pentru a vedea piramidele mitice. La umbra Marelui Sphinx din Giza, piramidele lui Keops, Khefren și Mikerinos sunt de nelipsit: măreția și istoria lor cu siguranță vă vor uimi. Mai la sud, Valea Regilor, Abou Simbel sau Philae vor completa perfect călătoria dvs. În decembrie, Egiptul va dezvălui toată splendoarea sa, departe de căldura estivală arzătoare.
 • Triunghiul cultural din Sri Lanka. În centrul insulei se află această regiune fascinantă care adună numeroase vestigii. Capitale ale regatelor dispărute, temple, palate, locuri sacre...aveți ce vedea! Plecând din frumoasă oraș Kandy, porniți să explorați aceste locuri incredibile. Fie în autonomie, fie însoțiți de un ghid, bucurați-vă din plin!
 • Situri Maya în Mexic. Adesea situate în mijlocul junglei, siturile prehispanice mexicane sunt adevărate opere de artă. Construite de civilizația Maya începând cu anul 2600 î.Hr., piramidele și templele au fost remarcabil conservate. Pe care să le alegeți? Uxmal, Chichen Itza, Tulum...aveți de unde alege!

Animale fantastice, vizite la locuri mitice, plaje de vis...a călători în decembrie este o modalitate superbă de a sfida iarna! La sud de Europa sau în cele patru colțuri ale lumii, există o mie de moduri de a face o călătorie de neuitat și de a aduce soarele în bagajele dvs.!


Unde să mergi în luna decembrie 2024: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna decembrie 2024.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil