Unde să mergi în luna aprilie 2025? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Unde să plecați în aprilie? Odată cu venirea zilelor frumoase, simțiți nevoia de descoperiri sau de natură. Profitați de perioada de entresaison pentru a explora sudul Europei: parcurile naționale și insulele din Mediterană prind culori de primăvară, este momentul perfect pentru a vă bucura de ele! Unde să plecați în vacanță într-o țară exotică? De la Caraibe la Thailanda, trecând prin Insula Mauritius, posibilitățile sunt numeroase pentru o călătorie de neuitat!


Top 30 Destinații Însorite în luna aprilie

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna aprilie 2025 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna aprilie: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

Pagina de iarnă se închide, sunteți plin de energie și doriți să plecați într-o călătorie extraordinară? O călătorie în aprilie vă va permite să descoperiți minuni, atât naturale, cât și culturale. La câteva ore de zbor de Europa sau într-o țară îndepărtată, porniți în aventură! Unde să mergeți în aprilie în funcție de dorințele dvs.? Iată selecția noastră:

Doriți să mergeți pe o insulă din Mediterană

Primăvara marchează un moment de reînnoire în bazinul mediteraneean. Natură se trezește, locuitorii își pregătesc încet sezonul estival și vremea este perfectă. Este sezonul ideal pentru a vă plimba fără valurile de turiști și căldura sufocantă a verii!

 • În Cipru, insula iubirii. Împregnată de legende și istorie, insula are un farmec incredibil. În partea de sud (singura accesibilă), exotismul este total: peisaje bucolice, munți înalți, litoral demn de paradisuri tropicale. În Cipru, puteți alterna cu ușurință vizite culturale și plimbări în natură sălbatică. O modalitate de a petrece o vacanță superbă!
 • În Corsica, insula frumuseții. Franța are și ea o insulă de vis: Corsica! Ape translucide, munți care se aruncă în mare, sate înalte...și o gastronomie îmbietoare! Corsica promite o ședere idilică fără a merge însă până la capătul lumii. Fie că doriți să vă relaxați într-o golf sălbatic sau să mergeți pe traseul mitic GR20, Corsica în aprilie este o destinație de ales!
 • În Creta, insula sălbatică. Bătută de vânturile africane, Creta beneficiază de un climat foarte plăcut în aprilie. Munți abrupți, câmpii aride, coaste sfâșiate, atâtea peisaje incredibile, presărate cu situri arheologice de prim rang. Iubitorii de mâncare bună nu vor fi uitați: bucatele cretane sunt divine! Închiriați o mașină pentru a descoperi mai bine toate colțurile și hai să începem!

Doriți să vă plimbați într-un parc național

Unde să mergeți în aprilie pentru a vă bucura de natură? Visezi la o gură de oxigen, la verde și la admirarea florilor sălbatice la o cotitură a drumului? În sudul Europei, numeroase parcuri naționale vă vor încânta privirea. Încălțați-vă adidașii, nu uitați pălăria și porniți într-o vacanță departe de orașe!

 • În Croația, între mare, cascade și lacuri. Comorile naturale ale Croației sunt bogate și variate. Dorind să-și păstreze acest patrimoniu, guvernul a creat 8 parcuri naționale, la fel de frumoase unul ca celălalt. De la insulele Kornati splendide la minunile din Plitvice, Natura este regină. Animale sălbatice, funduri marine, trasee de drumeție, păduri fermecate... veți avea de unde alege!
 • În Spania, de la Pirinei la Insulele Baleare. Cu cei 15 parcuri naționale, țara este bogată în comori naturale incredibile. În lanțul muntos al Pirineilor, vă așteaptă lacuri de altitudine: posibilitățile de bivuac sunt numeroase, perfecte pentru a observa stelele în aprilie! Pe insule, loc pentru universul mineral al peisajelor vulcanice, cum ar fi la Lanzarote. În timp ce insulele Cies oferă peisaje de carte poștală.
 • În Sardinia, de la munți la coaste mediteraneene. Paradis natural și protejat, Sardinia are parcuri naționale de o frumusețe deosebită. Gennargentu, de exemplu, este la fel de variat ca superb: canioane, peșteri, golfuri sau cascade vă așteaptă acolo. În arhipelagul Maddalena, puteți face o croazieră senzațională: treceți de la insulă la insulă și bucurați-vă de această paletă care trece prin toate nuanțele de albastru și verde.

Doriți exotism

Luna aprilie este momentul perfect pentru a vizita țări îndepărtate din cele patru colțuri ale lumii. Mai degrabă plajă și leneveală sau vizite și exotism? Lăsați-vă tentați de o evadare plină de uimire!

 • În Caraibe și apele sale turcoaz. Insulele din Caraibe oferă decoruri minunate: plaje superbe, munți luxurianți, gastronomie care îți face papilele gustative să danseze, funduri marine cu corali și pești colorați, atmosferă festivă și relaxată. Guadelupa, Martinica sau Cuba, atâtea paradisuri pentru o vacanță de vis!
 • În țara zâmbetului, în Thailanda. Fostul regat al Siamului oferă mult mai mult decât plajele sale înconjurate de palmieri. După o pauză binemeritată la malul apei, veți putea descoperi autenticitatea câmpiilor și a munților. Iubitorii de pietre vechi vor fi încântați să exploreze parcursul istoric al Sukhothai, în timp ce curioșii vor bate la ușile templelor budiste bogat decorate.
 • În amestecul cultural al Capului Verde. La intersecția Europei, Africii și Americii Latine, insulele Capului Verde au o mixitate de culturi și populații fascinantă. Natură sălbatică, primire legendară și cei mai sportivi nu vor ezita să străbată drumurile sinuoase ale reliefului vulcanic pe care îl are acest arhipelag extraordinar.

Doriți să vizitați locuri culturale

Aveți chef să faceți o călătorie pentru a descoperi situri arheologice sau monumente incredibile? Aprilie este luna ideală pentru a vizita în șir. Moștenitori ai civilizațiilor grecești, romane sau maurice, aceste locuri vă vor uimi prin frumusețea lor și vă vor oferi o călătorie în timp spectaculoasă.

 • La Roma, în Italia. Adevărat muzeu în aer liber, capitala italiană este DESTINAȚIA pentru o ședere culturală. Colosseumul și Forumul, incredibil de bine conservate, vă vor purta în Antichitate. În timp ce fântâna Trevi, Piazza di Spagna sau Vaticanul vă vor face să descoperiți epocile mai recente. Bucurați-vă de priveliști și profitați de pauze pentru a gusta înghețata sau pizza!
 • În Grecia, prima democrație. Toate regiunile și insulele grecești sunt presărate cu vestigii antice. Amintim Delphi și splendidul său sanctuar al lui Apollo, Olimpia sau Epidaur și teatrul său considerat cel mai perfect din Antichitate. Dar este la Atena unde vizitele sunt cele mai spectaculoase: de la Acropole la Agora, uimirea va fi fără îndoială la întâlnire!
 • La Sevilla, în Andaluzia. Marcată atât de prezența creștinilor, cât și a musulmanilor, Sevilla are monumente istorice de o frumusețe deosebită. Veți fi cucerit de palatul Alcazar: curțile și grădinile sale sunt o încântare pentru ochi. În timp ce Giralda, un fost minaret acum dotat cu un clopot baroc, domină mândru catedrala.

Parcuri naționale, insule paradisiace, culturi ancestrale, monumente istorice... luna aprilie este un moment perfect pentru a descoperi toate aceste comori. Împachetați-vă bagajele și porniți într-o călătorie de neuitat în inima naturii sau în asaltul unui oraș vibrant. Nu veți fi dezamăgit!


Unde să mergi în luna aprilie 2025: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna aprilie 2025.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil