Unde să mergi în luna mai 2025? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Soarele a revenit în sfârșit și nu știți unde să mergeți în luna mai? Este sezonul ideal pentru a merge să vă relaxați pe o plajă exotică. Mai aproape de noi, unde să plecați pentru o scurtă escapadă? În Europa, aveți o gamă largă de opțiuni, dar în sud veți avea cele mai mari șanse de a avea vreme perfectă!


Top 30 Destinații Însorite în luna mai

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna mai 2025 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna mai: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

Marile weekend-uri din luna mai sunt perfecte pentru o escapadă de câteva zile într-un oraș european, pe o insulă din Mediterană sau în Maghreb. Mai departe, lăsați-vă tentați de o călătorie de neuitat pentru a descoperi noi culturi. Aveți ocazia să vă bucurați de zile însorite minunate și de aperitive nesfârșite pe terase! Unde să plecați în mai în funcție de dorințele dvs.? Urmați ghidul...

Dorința de a descoperi un oraș european

O călătorie în mai, la câteva ore de zbor de Europa, vă permite să vă deconectați pentru o escapadă urbană. Soarele apune târziu, căldura este prezentă: este sezonul ideal pentru plimbări și vizite culturale captivante!

 • În magia Pragăi. Capitala Cehiei, Praga este un oraș surprinzător. Marcată de prezența diferitelor culturi, are clădiri somptuoase pe care nu veți ezita să le vizitați, precum Castelul Regal. Pe străduțele sale pavate, Praga își dezvăluie comorile, în special în cartierul Mala Strana.
 • Pe străzile învârtite ale Lisabonei. Descoperirea Lisabonei în mai este o idee foarte bună. După un iarnă lungă și rece, orașul pare să reînvie. Cu dealuri peste dealuri, punctele de vedere către ocean sau către râul Tejo sunt numeroase. Și dacă începeți să obosiți, urcați în unul dintre tramvaiele care străbat orașul: schimbarea este garantată! Dinamică și surprinzătoare, Lisabona vă va cuceri.
 • În mitica Veneție. Oraș romantic prin excelență, Veneția este plină de farmec. Un sfat? Pierdeți-vă! Este cel mai bun mod de a descoperi acest oraș neobișnuit și viața locuitorilor săi. În afară de atracțiile sale majore, cum ar fi Piața San Marco, urcați într-un vaporetto pentru a vă bucura de numeroasele sale insule. Coloratele Murano și Burano sunt de neocolit.

Dorința de o călătorie exotică

Aveți timp pentru o călătorie mai lungă? Plecați pe o insulă îndepărtată! Este garanția unei schimbări totale a peisajului... Între farmecul asiatic și lenea caraibiană, opțiunile sunt numeroase pentru o ședere sub tropice. Unde să plecați în mai în lume? Iată selecția noastră pentru a avea o vreme minunată:

 • În Bali, "insula zeilor". Adunând toate ingredientele pentru o călătorie de vis, Bali este mitică și îi face pe călători să viseze de decenii. Plaje întinse cu palmieri, recife bogate în pești, cultură intactă, terase de orez de un verde electric... în ciuda numărului de turiști, a reușit să rămână autentică și veți putea găsi cu ușurință locuri magice unde vă veți simți singuri pe lume.
 • Pe sublima Insula Mauritius. Perla Oceanului Indian, această insulă este aparte. Cu mixul său cultural uimitor, munții săi verzi și laguna sa demnă de o carte poștală, are tot ce îți poți dori! Depart de destinația de lux pe care o era odinioară, Mauritius este acum accesibilă tuturor, deci nu ezitați!
 • În Cuba, în Caraibe. Moștenitoare a unui trecut colonial care a modelat orașele și satele sale, Cuba este o insulă de descoperit absolut. Plimbare într-o mașină din anii '50, scufundare într-un ocean care pare un acvariu, cocktailuri cu picioarele în nisip, drumeții în munți... nu vă veți plictisi! Atmosfera este relaxată și festivă în Cuba, așa că bucurați-vă de ea!

Dorința de a vizita Maghreb-ul

Fiind aproape de Europa, țările din Maghreb vă invită la o călătorie exotică. Dinamice, vă vor oferi o experiență incredibilă, unde autenticitatea este cuvântul de ordine. Pentru o ședere relaxantă, sportivă sau culturală, sunt destinații perfecte în luna mai, înainte de căldurile estivale!

 • La Marrakech, în Maroc. În sudul țării, orașul Marrakech este un concentrat al atuurilor țării. Cu muzeele sale superbe, sucurile pline de viață, restaurantele sale delicioase și medina sa care pare să fie încremenită în trecut: plimbările și vizitele vă vor uimi! Fără a menționa că Marrakech poate fi un punct de plecare pentru o excursie în deșert, o experiență de neuitat!
 • La Djerba, în Tunisia. Această mică insulă găzduiește pe cei care visează la o ședere care combină leneveala cu descoperirile. Hotelurile sale de pe malul mării pun accentul pe confort și sunt în cea mai mare parte dotate cu piscine imaculate. Pentru a vă răsfăța, hammam-urile și masajele vor completa tabloul. Și dacă doriți să vă mișcați, pot fi organizate numeroase excursii pentru a descoperi împrejurimile.
 • La Essaouira, la malul oceanului. Foarte diferită de celelalte orașe marocane, Essaouira a devenit o destinație de alegere pentru iubitorii de sport. Kitesurf, windsurf, fitness sau yoga... există pentru toate gusturile! Între două sesiuni, vă puteți bucura de acest superb oraș și de străduțele sale unde restaurantele, barurile și magazinele se succed.

Dorința de a te bucura de plajă

Zona mediteraneeană este destinația perfectă pentru a vă bucura de plajă în mai. Apa este limpede și, odată cu zilele care se lungesc, vă puteți bucura de seri blânde sau mai festive.

 • Pe coasta croată. Cu peste o mie de insule și insulițe, coasta Croației este un paradis pentru fanii plajei și ai înotului. Dorind să protejeze mediul înconjurător, țara a creat opt parcuri naționale, majoritatea cuprinzând aceste minuni acvatice. Pe o mică plajă izolată, accesibilă doar pe jos, sau pe o plajă plină de activități, lăsați-vă tentați de o ședere de vis!
 • În Corsica, "insula frumuseții". Presărată cu stațiuni balneare foarte diferite una de cealaltă, Corsica este o bijuterie pentru fanii plajei. Nisip alb, ape transparente... vă veți crede în Caraibe rămânând totuși în Europa! Între două băi, porniți într-o plimbare prin satele sale superbe așezate pe dealuri și gustați o gastronomie care vă va încânta papilele gustative.
 • În festiva Ibiza. Apreciată de petrecăreții din întreaga lume, această insulă spaniolă pune accentul pe petrecere. Dar vizitarea Ibizei în mai înseamnă și descoperirea părții sale autentice și nonșalante. De-a lungul litoralului său, veți da peste comori naturale magnifice unde posibilitățile de înot sunt infinite, la distanță de raves-party-urile endiablate...

Pregătiți-vă bagajele și plecați în căutarea unor comori! Pentru un weekend prelungit sau pentru o călătorie mai lungă, singuri sau cu tribul dvs., luna mai este o perioadă excelentă pentru a porni în aventură. Ocazia perfectă pentru a vă îmbunătăți bronzul înainte de vară și a petrece momente frumoase în locuri superbe!


Unde să mergi în luna mai 2025: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna mai 2025.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil