Unde să mergi în luna octombrie 2024? cele mai bune destinații de vacanță

Unde să mergi?

Capăt de vară, septembrie își ia rămas bun și nu știți unde să mergeți în octombrie? Dacă doriți să prelungiți plăcerea zilelor însorite sau a aperitivelor lungi pe terasă fără a merge prea departe, îndreptați-vă spre sudul Europei! Spania, Italia, Grecia, Portugalia... posibilitățile sunt numeroase pentru a vă prelungi vacanța. Unde să plecați în vacanță dacă aveți chef de exotism? În Bali, Cuba sau în Antile, este sezonul ideal.


Top 30 Destinații Însorite în luna octombrie

Aveți aici destinațiile cele mai apreciate, pentru a pleca în luna octombrie 2024 în condiții meteo mereu bune și prielnice unei vacanțe reușite.Sărbători în luna octombrie: unde să călătorești în funcție de preferințele tale?

În familie, cu prietenii sau pentru o călătorie solo, o călătorie în octombrie se dovedește a fi o idee bună. În Europa, soarele este încă prezent, fără a fi prea cald: este momentul ideal pentru o vacanță culturală sau mai sportivă. În străinătate: vă așteaptă comorile exotice sau plajele de vis...fără mulțimea din lunile de vară! Unde să plecați în octombrie în funcție de dorințele dvs.? Urmați ghidul!

Dorința de a petrece momente plăcute în familie

După vâltoarea începutului de an școlar și gestionarea revenită a vieții de zi cu zi, nu visați decât la un singur lucru: să petreceți timp de calitate cu copiii dvs. Pentru o pauză, uitați de griji și porniți în explorarea unor ținuturi noi. O modalitate de a vă încărca cu energie pentru a înfrunta iarna ce va veni! Pe program: înot, restaurante, relaxare...Unde să plecați în octombrie pentru a vă deconecta?

 • Spania și insulele sale îndeplinesc toate criteriile. Vremea este ideală și infrastructura este adaptată familiilor. Așezați-vă într-o pensiune de pe malul plajei în Mallorca, în Insulele Canare sau în Andaluzia...și bucurați-vă!
 • Grecia și Cicladele vor încânta mici și mari. Ocazia de a adăuga câteva vizite culturale în călătoria dvs. în timpul unei escale la Atena, de exemplu. Și de ce să nu vă oferiți o croazieră de la o insulă la alta?
 • Guadelupa și cocotierii săi vor satisface dorințele dvs. de evadare. Plecarea în tropice: este minunat cu copiii! În acest decor de vis, puneți masca și furtunul pentru a explora fauna subacvatică. O modalitate de a vă crea amintiri de neuitat!

Dorința de a vizita locuri culturale

În cuplu sau cu prietenii, doriți să plecați câteva zile pentru a vă îmbogăți cunoștințele istorice și pentru a vă încărca cu vizite la muzee? Pasiuni pentru artă sau pasionați de pietre vechi, plecați să descoperiți locuri uimitoare aproape de Europa:

 • Sevilia în octombrie beneficiază de un climat perfect: zilele sunt calde și însorite, iar serile sunt perfecte pentru a savura tapas și sangria pe terasă. De vizitat obligatoriu: palatul Alcazar, Plaza de España, străduțele pavate din Santa Cruz și desigur un spectacol de flamenco. Și pentru a vă relaxa după o zi de vizită, orașul are numeroase băi romane, extaz garantat!
 • Roma este potrivită pentru o călătorie de câteva zile. Marcând istoria, orașul se poate explora ușor pe jos. Colosseum, Pantheon, Vatican, Villa Borghese...posibilitățile de vizitare sunt nelimitate. Și în timpul pauzelor, vă puteți delecta cu pizza sau înghețată!
 • Barcelona este plină de muzee pasionante. Pe urmele lui Picasso, Miro sau Gaudi, descoperiți operele acestor artiști extraordinari. Între două băi în Marea Mediterană, farmecul Barcelonei nu vă va lăsa indiferenți.

Dorința de a evada într-o țară din Maghreb

Doriți să evadați, fără a petrece multe ore în avion? Țările din nordul Africii sunt perfecte de vizitat în octombrie. Clima este blândă și puteți alterna perfect escapadele culturale cu momente de relaxare.

 • Tunisia este o destinație frumoasă de descoperit în octombrie. Petreceți o noapte în deșert, relaxați-vă pe o plajă din Djerba, străbateți străduțele din Hammamet...veți avea de unde alege pentru a petrece o vacanță de vis! Între tradiție și modernitate, țara este o destinație de neratat în Maghreb.
 • Marocul vă va deconecta cu siguranță. Marrakech, Fès, Agadir...atâtea nume care invită la visare. Țara oferă călătorilor o gamă largă de activități: plimbări într-un suq, plimbări într-o oază, cățărări pe un cămilă sau descoperirea văilor izolate. Între aventură și descoperiri, iată o călătorie care vă va lăsa amintiri de neuitat!

Dorința de vacanțe sportive

În afara serviciului, sunteți mai degrabă adept al alergărilor și drumețiilor? Mai multe țări oferă experiențe sportive interesante în octombrie. Dacă doriți să descoperiți locuri secrete sau să vă simțiți singuri în lume, păstrându-vă în formă, iată câteva activități de neratat:

 • Surf în Insulele Canare. Reputate pentru valurile lor regulate, spoturile din Insulele Canare sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru surferii experimentați. Aceste insule spaniole s-au specializat în turismul legat de surf, deci nu veți avea nicio problemă în a găsi o pensiune care închiriază echipament și oferă cursuri.
 • Drumeții în parcurile naționale din Croația. În afara insulelor sale paradisiace, Croația este plină de parcuri naționale unde natura este regină. Păduri luxuriante, animale sălbatice, peisaje fermecătoare...totul este acolo! Cu atât mai mult că luna octombrie este propice activităților sportive în această țară.
 • Scufundări în Creta. Adevărat paradis al disciplinei, Creta este plină de situri arheologice subacvatice. Vizibilitatea este perfectă, iar puteți explora aceste ape translucide cu sticle sau snorkeling.

Dorința de exotism într-o țară îndepărtată

Unde să plecați în octombrie în restul lumii? Orele de zbor și diferența de fus orar nu vă sperie și doriți să trăiți experiențe noi. Alegerea este vastă, dar dacă doriți să beneficiați de o climă perfectă, vizați una dintre destinațiile următoare:

 • Descoperiți insula mitică Bali. În inima Indoneziei, această insulă minusculă are toate ingredientele pentru o călătorie reușită: plaje cu nisip alb, cocotieri, cultură conservată, artizanat splendid, temple magice...toate acestea într-o atmosferă zen, îmbogățită de zâmbetul localnicilor.
 • Îndreptați-vă spre Insula Mauritius și plajele sale de carte poștală. Totul este acolo: cocotieri, nisip alb, lagune translucide, pești colorați...totul la un preț accesibil! Și dacă sunteți neliniștit, interiorul insulei este presărat cu trasee de descoperire care vă vor duce la minuni.
 • La ritmul Salsei, în Cuba. Între doi pași de dans, veți descoperi o țară cu multiple fațete, bogată într-o istorie tumultoasă. De la orașele de coastă la munții cu vegetație exuberantă, trecând prin plajele din Caraibe, insula are toate atuurile pentru o călătorie reușită!

Indiferent dacă sunteți adept al aventurilor, al odihnei sau al descoperirilor, călătoria în octombrie va satisface toate dorințele dvs. Mai degrabă plajă, plimbări sau restaurante bune? Luați în considerare climatul pentru a explora o țară apropiată sau îndepărtată...faceți-vă bagajele și porniți!


Unde să mergi în luna octombrie 2024: hartă destinație globală

Găsiți pe această hartă toate destinațiile unde vremea este bună în luna octombrie 2024.

Legendă: vreme perfectă bună tolerabil