Când să mergi în Milano

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Milano este între lunile de aprilie și octombrie. Această perioadă promite o vreme blândă și un climat ideal pentru a explora orașul. Primăvara (aprilie-iunie) și toamna (septembrie și octombrie) oferă temperaturi mai blânde și sunt ideale pentru cei care preferă să evite căldura verii. De asemenea, în această perioadă orașul se îmbracă în culori vii, oferind un peisaj impresionant.

Vara în Milano, de la iunie la august, este caldă și însorită, perfectă pentru cei care iubesc căldura. Nu uitați să vă luați cremă de protecție solară și pălărie pentru a vă proteja de razele soarelui. Este și perioada în care orașul este cel mai animat, cu numeroase festivaluri și evenimente care au loc.

Sezonul turistic de vârf în Milano se întinde de la aprilie până în octombrie. În aceste luni, orașul este plin de turiști din întreaga lume, creând o atmosferă vie și dinamică. Este momentul ideal pentru a întâlni alți călători, a participa la festivaluri și a trăi orașul la apogeul său. Cu toate acestea, trebuie să vă așteptați la cozi mai lungi la atracțiile turistice și la prețuri mai mari pentru cazare.

Vizitarea Milanului în afara acestor luni poate fi, de asemenea, o idee bună pentru cei care preferă să evite mulțimea. Deși vremea poate fi mai schimbătoare, sunt mai puțini turiști și prețurile sunt în general mai mici. În plus, Milano are multe de oferit pe tot parcursul anului, fie că este vorba de cultură, gastronomie sau shopping.

În concluzie, fiecare perioadă a anului oferă avantajele sale pentru a vizita Milano. Indiferent dacă sunteți un iubitor al soarelui, un pasionat de cultură sau un gurmand, veți găsi întotdeauna ceva care vă va plăcea în acest oraș vibrant. Asigurați-vă doar că planificați în avans și verificați vremea înainte de a pleca. Drum bun!

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Milano? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Milano sunt Aprilie, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Mai, Iunie, Iulie, August și NoiembriePrognoza meteo anuală pentru Milano

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Milano
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Milano ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Milano de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Milano pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Milano

Milano, situată în Italia, beneficiază de un climat subtropical umed, un tip de climă temperată. Această climă, fără anotimp uscat, oferă veri calde conform clasificării Köppen-Geiger (Cfa). Ca majoritatea orașelor europene, Milano are patru anotimpuri distincte: iarna, primăvara, vara și toamna. Fiecare dintre aceste anotimpuri oferă o experiență de călătorie unică, în funcție de vreme.

Iarna în Milano (Decembrie - Februarie)

Iarna în Milano poate fi destul de rece, cu temperaturi diurne minime de 3°C (38°F) în ianuarie și maxime de 10°C (50°F) în februarie. Lunile de iarnă sunt în general caracterizate de vreme nefavorabilă, cu cer adesea noros și multe precipitații sau ninsori. Cu toate acestea, cerul senin și însorit poate apărea, oferind vizitatorilor o pauză binevenită în timpul iernii.

Primăvara în Milano (Martie - Mai)

Primăvara în Milano aduce un climat mai blând cu temperaturi în creștere treptat. În martie, temperaturile minime diurne sunt de 7°C (45°F) , crescând până la 16°C (61°F) în mai. Deși ploaia este încă prezentă, numărul de zile cu cer senin și însorit crește de asemenea, făcând orașul atrăgător pentru vizitatori în această perioadă a anului.

Vara în Milano (Iunie - August)

Vara în Milano este caracterizată de temperaturi ridicate de până la 31°C (88°F) în iulie și august. Deși ploaia este prezentă, ea este în general moderată și nu ar trebui să îți strice planurile de călătorie. Cerul este adesea senin și însorit, permițând vizitatorilor să se bucure pe deplin de atracțiile orașului.

Toamna în Milano (Septembrie - Noiembrie)

Toamna în Milano aduce o scădere treptată a temperaturilor, trecând de la 26°C (79°F) în septembrie la 13°C (56°F) în noiembrie. Cu toate acestea, vremea rămâne în general favorabilă pentru vizite în septembrie și octombrie. Numărul de zile ploioase crește în noiembrie, ceea ce poate face climatul mai puțin atrăgător pentru vizitatori.

În concluzie, cea mai bună perioadă pentru a vizita Milano depinde de preferințele tale în ceea ce privește vremea. Dacă îți plac temperaturile ridicate și cerul senin, vara este momentul ideal pentru tine. Cu toate acestea, dacă preferi o vreme mai blândă și mai puțină aglomerație, primăvara și toamna ar putea fi mai potrivite. Ai în vedere că vremea poate fi imprevizibilă, așa că este întotdeauna bine să verifici prognoza meteo înainte de a călători.

Milano : MilanGrafice: temperatura și precipitațiile în Milano

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Milano : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Milano

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Milano (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Milano

 • Perioada de extrasezon extrem în Milano
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie.
 • Perioada de extrasezon în Milano
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Milano
  Numărul turiștilor care frecventează Milano este ridicat în Aprilie, Mai, Iunie și August.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Milano
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Milano în Iulie, Septembrie și Octombrie.

Grafic: indicele de frecventare în Milano de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Milano la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Milano, în fiecare lună

În general, în luna Decembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Milano. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Aprilie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Milano

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Milano este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 334 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iulie, puteți plăti cu 214 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Milano.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Milano

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Milano

Închirierea unei mașini în Milano costă în medie 135 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 130 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna noiembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 55 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 185 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Milano

Când să mergi în Italia?

Chargement en cours
Legendă: Milano alte locații

Modificați unitățile