Când să mergi în Roma

Roma, orașul etern, poate fi vizitat în orice perioadă a anului. Dar pentru a vă bucura de șederea dumneavoastră în cele mai bune condiții climatice posibile, puteți să vă planificați călătoria între lunile martie și noiembrie. Este în această perioadă când vremea este cel mai favorabilă, cu un climat relativ uscat și temperaturi blânde.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Roma este mai precis în timpul verii, între iunie și august. Vremea este uscată și însorită, iar temperaturile sunt cuprinse între 25 și 30°C (86°F) .

Puteți chiar să vă scăldați pe plajele din apropierea orașului, deoarece temperatura apei este de aproximativ 25°C (77°F) .

În schimb, între mai și septembrie, sezonul turistic este la apogeu. Va trebui deci să vă așteptați la tarife mai ridicate în comparație cu restul anului.

Așadar, dacă vă întrebați când să vizitați Roma pentru a vă bucura de o atmosferă mai liniștită, ar trebui să optați pentru toamnă sau primăvară. De exemplu, în aprilie-mai și octombrie-noiembrie, orașul are condiții meteo bune și o afluență turistică mai redusă.

Trebuie însă menționat că Roma este foarte aglomerată în timpul sărbătorilor catolice datorită proximității sale de Vatican. Perioada Săptămânii Sfinte, a Paștelui sau a Înălțării este deci de evitat dacă căutați liniștea.

În fine, călătoria în iarnă la Roma poate fi o idee bună. Perioada cuprinsă între noiembrie și aprilie este mai puțin aglomerată, ideală pentru a descoperi Colosseumul sau celebra Fântână di Trevi într-un oraș aproape pustiu.

În decembrie și ianuarie, vremea este relativ cenușie și rece, cu temperaturi cuprinse între 10 și 15°C (59°F) aproximativ. Dar aceasta nu împiedică vizitatorii să vină în număr mare pentru a sărbători finalul anului la Roma.

Cele vârfuri de aglomerare se înregistrează de asemenea în timpul carnavalului din februarie și la maratonul din Roma.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Roma? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Roma sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie
 • Noiembrie este luna cea mai ploioasaPrognoza meteo anuală pentru Roma

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Roma
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Roma ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Roma de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Roma pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Roma

Roma, capitala Italiei, se bucură de un climat mediteranean cu ierni blânde și ploioase și veri calde și însorite.

La fel ca orașele învecinate Milano, Veneția sau Florența, poate fi vizitată pe tot parcursul anului, deoarece fiecare anotimp are farmecul său.

Iată toate informațiile despre vremea la Roma sezon după sezon.

Climatul la Roma în vară

De la începutul lunii iunie până la jumătatea lunii septembrie, Roma este învăluită în căldura verii. Temperaturile variază între 25 și 30°C (86°F) în medie în lunile iunie până în august.

Acest sezon corespunde și perioadei celei mai uscate a anului, cu un risc foarte scăzut de ploaie.

Vara este destul de lungă în capitala italiană și căldura poate fi uneori sufocantă. De fapt, nu este neobișnuit ca termometrul să arate temperaturi mai mari de 30°C (86°F) .

Astfel, veți putea profita cu bucurie de plajele învecinate capitalei, deoarece temperatura apei de mare este de aproximativ 25°C (77°F) în această perioadă.

Haine ușoare, cremă de protecție solară și o sticlă de apă vor fi indispensabilele pe care să le luați cu dumneavoastră în călătoria dumneavoastră la Roma în vară.

Climatul la Roma în toamnă

Începând cu luna septembrie, climatul devine mai blând, dar la fel de însorit la Roma. Toamna este deci o perioadă ideală pentru o ședere în orașul etern.

În septembrie, temperatura este în mod regulat de 25°C (77°F) , în timp ce în noiembrie, temperatura este adesea cuprinsă între 15 și 20°C (68°F) .

În schimb, numărul de zile cu cer senin scade pe măsură ce săptămânile trec. În noiembrie, ploile sunt mai frecvente. Lunile octombrie și noiembrie sunt de altfel cele mai ploioase din an la Roma.

Baia rămâne plăcută până în luna octombrie, cu o temperatură a apei cuprinsă între 21 și 23°C (74°F) în toamnă.

Climatul la Roma în iarnă

De la începutul lunii decembrie până în martie, Roma are o iarnă destul de blândă cu o temperatură minimă medie între 5 și 7°C (45°F) . Precipitațiile abundente din toamnă se prelungesc până în decembrie. Dar ploaia devine mai puțin frecventă începând cu luna ianuarie.

Soarele, pe de altă parte, este prezent în cea mai mare parte a iernii. Este deci un sezon propice pentru o călătorie, cu condiția să luați haine calde cu dumneavoastră.

Climatul la Roma în primăvară

Primăvara la Roma este un anotimp blând și foarte plăcut. De fîn la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii mai, temperatura crește treptat și poate atinge chiar 20°C (68°F) începând cu luna aprilie.

Chiar dacă ploile sunt posibile, vremea frumoasă este predominantă în această perioadă. Vremea la Roma în primăvară vă va permite să vă bucurați la maxim de șederea dumneavoastră.

În schimb, nu vă așteptați să vă scăldați în apropierea Romei în acest sezon. Temperatura apei este de aproximativ 19°C (67°F) în luna mai, ceea ce rămâne destul de rece.

Roma : RomeGrafice: temperatura și precipitațiile în Roma

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Roma : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Roma

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Roma (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Roma

 • Perioada de extrasezon extrem în Roma
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie și Februarie.
 • Perioada de extrasezon în Roma
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Noiembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Roma
  Numărul turiștilor care frecventează Roma este ridicat în Aprilie, Iunie și August.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Roma
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Roma în Mai, Iulie, Septembrie și Octombrie.

Grafic: indicele de frecventare în Roma de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Roma la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Roma, în fiecare lună

În general, în luna Ianuarie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Roma. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Mai.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Roma

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Roma este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 409 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iulie, puteți plăti cu 210 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Roma.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Roma

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Roma

Închirierea unei mașini în Roma costă în medie 130 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 130 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna noiembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 55 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 185 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Roma

Când să mergi în Italia?

Chargement en cours
Legendă: Roma alte locații

Modificați unitățile