Când să mergi în Veneția

La Veneția, climatul este foarte plăcut de la aprilie până în octombrie. De fapt, în această perioadă temperaturile sunt cele mai ridicate și soarele este cel mai des prezent.

Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a vizita Veneția este la începutul toamnei, în luna septembrie și octombrie. După vară, turiștii părăsesc orașul și se poate bucura de o plimbare cu gondola într-o atmosferă mai liniștită. Deși temperaturile sunt puțin mai reci, vremea frumoasă rămâne prezentă.

Dacă vă întrebați când să mergeți în Veneția, în timpul verii, vremea este de asemenea frumoasă, cu multe zile însorite și temperaturi cuprinse între 23 și 28°C (83°F) în medie. Cu toate acestea, regiunea Veneției beneficiază de un climat destul de ploios. Se pot înregistra câteva ploi chiar și în lunile iulie și august. Această perioadă este cea mai aglomerată de turiști, care profită de vacanțele de vară pentru a-și oferi o ședere romantică. Prețurile sunt deci mai ridicate, atât pentru zboruri, cât și pentru hoteluri.

Pe de altă parte, a vizita Veneția iarna nu este o idee rea, cu condiția să mergeți mai mult pentru atmosferă decât pentru climat. De fapt, temperaturile sunt destul de reci: ele variază între 6 și 10°C (50°F) aproximativ între decembrie și martie. În schimb, iarna nu este cea mai ploioasă perioadă. Se poate aștepta deci să vezi cerul albastru în mod regulat la Veneția iarna.

În plus, primăvara este o perioadă plăcută în Veneția deși ploile sunt frecvente. Lunile mai și iunie sunt de fapt foarte ploioase în această regiune. Cu toate acestea, temperaturile rămân plăcute, variind între 15 și 20°C (68°F) aproximativ.

În cele din urmă, înainte de a vă planifica șederea în Veneția, trebuie să știți că orașul este supus fenomenului de Aqua Alta. Acest lucru corespunde unei creșteri bruște a apelor care provoacă inundații pe străzi. Din fericire, acest lucru nu afectează viața venețienilor și nu provoacă într-adevăr daune. Aceste creșteri ale apelor sunt legate de maree și durează în general doar câteva ore pe zi. Astfel, dacă luați cu voi o pereche de cizme de ploaie, puteți călători fără probleme în această perioadă. Și din fericire, acest fenomen poate fi observat din luna septembrie până în aprilie, chiar dacă este mai frecvent în octombrie-noiembrie.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Veneția? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Veneția sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Mai, Iunie și Noiembrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August și SeptembriePrognoza meteo anuală pentru Veneția

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Veneția
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Veneția ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Veneția de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Veneția pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Veneția

Așa cum în cea mai mare parte a Italiei și a Greciei vecine, climatul din Veneția este de tip mediteranean. Cu toate acestea, în acest oraș, capitala regiunii Veneto, vremea este adesea umedă, ceea ce modifică percepțiile în ceea ce privește temperaturile. Ceața, furtunile și înghețurile pot apărea adesea în perioada cea mai rece. Cu toate acestea, climatul din Veneția este în general destul de blând.

Iată toate informațiile importante despre vremea din Veneția, sezon după sezon.

Climatul din Veneția în vara

Vara în Veneția este o perioadă caldă și relativ umedă. De fapt, dacă temperatura medie variază între 23 și 28°C (83°F) între lunile iunie și august, se pot înregistra valori de până la 35°C (95°F) . Umiditatea ambientală face atmosfera uneori sufocantă, ceea ce ar putea limita puțin activitățile tale. De altfel, este frecvent să vezi venețienii fugind din oraș în această perioadă a anului.

Câteva ploi sunt posibile în această perioadă. Cu toate acestea, vara este un sezon favorabil pentru călătorii, cu o majoritate de zile însorite.

Climatul din Veneția în iarnă

Asemenea cu Milano sau Torino, Veneția are ierni destul de reci. Umiditatea eternă care domnește în orașul cu numeroase canale aduce într-adevăr ceață foarte frecventă, precum și câteva perioade de îngheț în luna ianuarie.

În general, temperatura medie se situează între 5 și 10°C (50°F) în lunile decembrie până în martie la Veneția.

Climatul din Veneția în primăvară

Primăvara este o perioadă destul de plăcută pentru a descoperi "orașul dragostei". De fapt, găsești temperaturi blânde între 15 și 20°C (68°F) în lunile aprilie și mai.

Cu toate acestea, este un sezon destul de ploios, unde ploile sunt frecvente. În mai și iunie, plouă aproape o zi din două...

Va trebui să te obișnuiești deci cu zile însorite și un risc mare de ploi dacă călătorești în primăvară la Veneția.

Climatul din Veneția în toamnă

Toamna este una dintre cele mai potrivite sezoane pentru o ședere la Veneția. De fapt, umiditatea se simte mai puțin decât în plin iarnă.

Lunile septembrie și octombrie au temperaturi plăcute între 18 și 25°C (77°F) aproximativ. Aici avem adesea vreme însorită.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii octombrie și până în decembrie, climatul din Veneția devine mai rece și mai ploios. De exemplu, în noiembrie, temperatura se apropie de 10-12°C.

Dacă începutul toamnei este unul dintre cele mai bune momente pentru a te bucura de Veneția, este mai bine să eviți sfârșitul acestui sezon.

În cele din urmă, toamna este o perioadă în care inundațiile la Veneția sunt frecvente. Acest lucru se numește perioada "Acqua Alta". Orașul este supus unei creșteri bruște a apelor. Dacă acest fenomen este posibil din octombrie până în mijlocul lunii aprilie, este mai des întâlnit în octombrie și noiembrie.

Totuși, fiind obișnuiți cu acest fenomen, locuitorii au amenajări în această perioadă, ceea ce nu împiedică explorarea orașului.

Veneția : VeniseGrafice: temperatura și precipitațiile în Veneția

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Veneția : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Veneția

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Veneția (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Veneția

 • Perioada de extrasezon extrem în Veneția
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie.
 • Perioada de extrasezon în Veneția
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Februarie, Martie, Noiembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Veneția
  Numărul turiștilor care frecventează Veneția este ridicat în Aprilie, Mai, Iunie și Septembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Veneția
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Veneția în Iulie, August și Octombrie.

Grafic: indicele de frecventare în Veneția de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Veneția la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Veneția, în fiecare lună

În general, în luna Noiembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Veneția. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Iunie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Veneția

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Veneția este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 259 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna aprilie, puteți plăti cu 319 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Veneția.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Veneția

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Veneția

Închirierea unei mașini în Veneția costă în medie 160 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 170 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna noiembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 70 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 239 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Veneția

Când să mergi în Italia?

Chargement en cours
Legendă: Veneția alte locații

Modificați unitățile