Când să mergi în Paris

Capitala cea mai vizitată din lume, Parisul este un oraș bogat într-un patrimoniu arhitectural, istoric și cultural unic. De la primăvară până în toamnă (mai-octombrie), clima este favorabilă pentru călătorii.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Parisul este în primăvară (mai-iunie) când zilele se lungesc și temperaturile cresc. Soarele este adesea prezent și mercurul se apropie de 20°C (68°F) .

Cu toate acestea, toamna, în septembrie-octombrie, poate fi de asemenea o idee bună. În această perioadă, avem parte de multe zile însorite, chiar dacă ploile sunt posibile. În plus, numărul turiștilor scade în comparație cu vara.

În iulie și august, căldura poate fi intensă, în jur de 25-30 °C și perioadele de caniculă sunt posibile. Cu toate acestea, orașul are o mulțime de grădini în care puteți beneficia de puțină umbră.

Pe de altă parte, dacă vă întrebați când să vizitați Parisul, trebuie să știți că de călători. De fapt, vremea este frumoasă și mulți parizieni sunt în vacanță. Acest lucru permite să aveți orașul aproape rezervat turiștilor. Este deci o perioadă bună pentru a urca pe Montmartre sau a vizita Louvre-ul fără mulțime pentru a vedea Mona Lisa!

Vizitarea Parisului iarna este de asemenea posibilă. Nu este perioada ideală din punct de vedere climatic, din cauza frigului și a precipitațiilor abundente. Dar poate fi plăcut să te plimbi pe Champs-Élysées iluminate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

În cele din urmă, zicala spune că în aprilie nu te dezbraci de-o haină și acest lucru este valabil și pentru Paris deoarece temperaturile sunt în jur de 10-15 °C. Cu toate acestea, vizitarea Parisului în această perioadă poate fi plăcută cu celebrul Târg de la Paris. Cele mai nebune inovații sunt expuse în fața ochilor curioși ai miilor de vizitatori. În plus,

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Paris? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Paris sunt Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Ianuarie, Februarie, Mai, Iunie, Iulie și DecembriePrognoza meteo anuală pentru Paris

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Paris
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Paris ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Paris de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Paris pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Paris

Paris are un climat de tip oceanic cu veri calde și ierni moderate. În loc, cerul este adesea înorat. Nivelul de însorire este de aproximativ 1 500 de ore pe an, în comparație cu puțin peste 2 300 de ore pentru Marsilia și 2 200 de ore pentru Ajaccio.

Nu este un secret pentru nimeni că plouă practic în orice sezon la Paris. Se înregistrează aproximativ 110 zile de precipitații pe an, dar de obicei este vorba despre o ploaie ușoară.

Astfel, în orice sezon, prezența multor muzee de vizitat permite să te bucuri de oraș în ciuda unui climat adesea schimbător la Paris.

Fiecare anotimp are specificitățile sale și orașul poate fi vizitat tot timpul anului în ciuda vremii.

Climatul din Paris vara

Vara este un anotimp frumos pentru a vizita Parisul. Într-adevăr, de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii august, capitala franceză se bucură de un vârf de însorire și temperaturi ridicate. Termometrul poate urca până la peste 35°C (95°F) , cu o medie de aproximativ 20°C (68°F) .

Cu toate acestea, spre deosebire de alte orașe franceze precum Toulouse și Nisa, precipitațiile sunt la fel de importante la Paris vara ca și în restul anului. Va fi deci mai bine să aveți un umbrelă în bagajele dumneavoastră.

Climatul din Paris toamna

Începând cu mijlocul lunii septembrie până în noiembrie, Parisul își schimbă înfățișarea. Căldura verii lasă loc blândeții toamnei și frumuseții culorilor sale. Le puteți admira plimbându-vă în grădinile Luxemburg sau Tuileries.

Vremea se răcorește ușor. Astfel, temperaturile scad în jur de 15°C (59°F) pentru a ajunge la aproximativ 7 până la 5°C (41°F) apropiindu-se de iarnă.

În plus, în această perioadă, vremea la Paris este destul de ploioasă. De fapt, plouă aproximativ 7 până la 9 zile pe lună. Ploaia apare sub formă de averse ușoare, dar poate ploua toată ziua.

În general, toamna este totuși un anotimp plăcut la Paris, cu un climat blând și prezența regulată a soarelui.

Climatul din Paris iarna

Din decembrie până în martie, Parisul se bucură de un sezon rece blând, cu o temperatură medie de 5°C (41°F) .

Acest sezon este de asemenea caracterizat de o importanță a precipitațiilor: precipitațiile tind să se intensifice.

Ninsoarele este posibilă iarna, în special în ianuarie sau februarie. Cu toate acestea, perioada de zăpadă nu depășește zece zile pe an și zăpada ține rar pe sol.

În cele din urmă, dacă vizitați Parisul iarna, va trebui să uitați de cerul albastru. De fapt, soarele este marele absent în această perioadă, cu doar două ore de însorire pe zi.

Este sigur, vremea la Paris nu este ideală în acest sezon, dar asta nu împiedică mulți turiști să se bucure de sărbătorile de sfârșit de an în capitală.

Climatul din Paris în primăvară

Vremea la Paris este foarte favorabilă în primăvară. De fapt, începând din aprilie, vremea devine puțin mai uscată. Cerul albastru își face revenirea și soarele își arată din nou fața. Terasele multor cafenele și bistro-uri pariziene se umplu.

În plus, se renunță rapid la straturile de haine de iarnă deoarece temperatura maximă medie oscilează între 17 și 21°C (70°F) .

Lunile aprilie și mai sunt ideale, cu mai puțini turiști decât vara și un climat plăcut. Dar în general, primăvara este un anotimp excelent pentru a descoperi Parisul.

Paris :Grafice: temperatura și precipitațiile în Paris

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Paris : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Paris

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Paris (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Paris

 • Perioada de extrasezon extrem în Paris
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie și Februarie.
 • Perioada de extrasezon în Paris
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Paris
  Numărul turiștilor care frecventează Paris este ridicat în Aprilie, Mai și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Paris
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Paris în Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie.

Grafic: indicele de frecventare în Paris de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Paris la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Paris, în fiecare lună

În general, în luna Decembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Paris. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Iulie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Paris

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Paris este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 448 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iulie, puteți plăti cu 453 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Paris.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Paris

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Paris

Închirierea unei mașini în Paris costă în medie 190 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 110 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna martie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 160 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 269 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Paris

Când să mergi în Regiunea Pariziană?

Chargement en cours
Legendă: Paris alte locații

Modificați unitățile