Când să mergi în Hurghada

Cel mai bun moment pentru a vizita Hurghada, această perlă egipteană situată pe malul Mării Roșii, este aproape tot timpul anului. Într-adevăr, datorită climei deșertice, Hurghada beneficiază de o vreme favorabilă 12 luni pe an. Cu toate acestea, perioada cu adevărat ideală, când vremea este cea mai blândă, se întinde de la ianuarie până în iunie, apoi revine în octombrie până în decembrie. Lunile iulie până în septembrie pot fi sinonime cu căldura sufocantă.

Călătorii care iubesc să se scalde vor fi încântați să afle că temperatura apei la Hurghada rămâne plăcută tot timpul anului. Într-adevăr, temperatura apei variază între 22°C (72°F) și 30°C (86°F) de la ianuarie până în decembrie. Prin urmare, puteți să vă bucurați de plajele minunate și de apele cristaline ale Mării Roșii în orice moment al anului.

Dacă preferați să evitați mulțimile, este mai bine să vizitați Hurghada în afara sezonului turistic de vârf care se întinde de la iulie până în octombrie și în timpul sărbătorilor de sfârșit de an (de la mijlocul lui decembrie până la începutul lui ianuarie). Cu toate acestea, chiar și în aceste perioade de aglomerație, este întotdeauna posibil să găsiți locuri liniștite pentru a vă bucura de soare, mare și de peisajele uimitoare ale Hurghadei.

În cele din urmă, nu uitați că fiecare anotimp la Hurghada oferă o experiență unică. Indiferent dacă alegeți să vizitați în lunile mai reci sau mai calde, veți avea ocazia să descoperiți farmecul acestui oraș egiptean, de la plajele sale minunate la siturile impresionante de scufundări, trecând prin piețele aglomerate și monumentele sale istorice. Indiferent de perioada anului, o călătorie la Hurghada promite să fie o experiență de neuitat.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Hurghada? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Vremea este bună pe tot parcursul anului în Hurghada
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • Hurghada are perioade de secetă pe tot parcursul anului
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August, Septembrie și OctombriePrognoza meteo anuală pentru Hurghada

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Hurghada
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Hurghada ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Hurghada de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Hurghada pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Hurghada

Aflată pe malul Mării Roșii din Egipt, Hurghada, la fel ca și Charm el-Cheikh, se bucură de un climat deșertic cald și uscat. Acest tip de climat, caracterizat de o lipsă aproape totală de precipitații, este tipic regiunilor aride. În Hurghada, anotimpurile sunt marcate de o variație a temperaturii mai degrabă decât de schimbări ale precipitațiilor. De la clima blândă de iarnă la cea caldă de vară, fiecare anotimp oferă o experiență unică a acestui oraș egiptean uimitor.

Hurghada în iarnă (decembrie-februarie)

Iarna în Hurghada este blândă și plăcută, cu temperaturi cuprinse între 16°C și 23°C (74°F) . Precipitațiile rămân aproape inexistente, făcând din acest sezon un moment ideal pentru a te bucura de plajă fără a-ți face griji pentru ploaie. Diminețile sunt în general însorite, iar serile mai răcoroase, oferind condiții ideale pentru plimbări nocturne.

Hurghada în primăvară (martie-mai)

Primăvara în Hurghada este caracterizată de o creștere progresivă a temperaturilor, care pot ajunge până la 31°C în mai. Este un sezon perfect pentru cei care iubesc soarele dar preferă să evite căldura intensă a verii. Zilele sunt în general însorite, cu foarte puține nori.

Hurghada în vară (iunie-august)

Vara în Hurghada este caldă, cu temperaturi cuprinse între 29°C și 35°C (95°F) . Este sezonul ideal pentru a te bucura de soare și de apele calde ale Mării Roșii. Orașul este aproape întotdeauna însorit, cu cer senin majoritatea timpului.

Hurghada în toamnă (septembrie-noiembrie)

Toamna în Hurghada aduce o scădere progresivă a temperaturilor, oferind un climat ideal cu temperaturi cuprinse între 22°C și 34°C (94°F) . La fel ca în restul anului, precipitațiile sunt aproape inexistente, ceea ce face din acest sezon un moment excelent pentru a vizita orașul și împrejurimile sale.

În concluzie, indiferent de momentul anului, Hurghada oferă un climat plăcut pentru călători. Fie că preferi soarele blând al iernii sau căldura intensă a verii, vei găsi în Hurghada condiții climatice ideale pentru vacanța ta. Climatul deșertic al orașului garantează zile predominant însorite, permițându-ți să te bucuri la maxim de șederea ta.

Hurghada : HurghadaGrafice: temperatura și precipitațiile în Hurghada

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Hurghada : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Hurghada

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Hurghada (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Hurghada

 • Perioada de extrasezon extrem în Hurghada
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Martie, Mai, Iunie și Noiembrie.
 • Perioada de extrasezon în Hurghada
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie și Aprilie.
 • Perioada de sezon de vârf în Hurghada
  Numărul turiștilor care frecventează Hurghada este ridicat în Iulie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Hurghada
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Hurghada în August, Septembrie, Octombrie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Hurghada de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Hurghada la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Hurghada, în fiecare lună

În general, în luna Noiembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Hurghada. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna August.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Hurghada

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Hurghada este în medie mai scăzut dacă plecați în luna februarie (în medie 1359 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 832 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Hurghada.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Hurghada

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Hurghada

Închirierea unei mașini în Hurghada costă în medie 180 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 85 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna octombrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 135 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 219 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Hurghada

Când să mergi în Egipt?

Chargement en cours
Legendă: Hurghada alte locații

Modificați unitățile