Când să mergi în Viena

Capitală și cel mai mare oraș din Austria, Viena se află în inima Europei Centrale, în apropierea lanțului muntos al Carpaților. Deși este posibil să vizitezi acest oraș pe tot parcursul anului, cea mai bună perioadă pentru a pleca la Viena și a te bucura de un climat plăcut este cuprinsă între lunile mai și septembrie.

De fapt, este în timpul lunilor din jurul verii când temperaturile sunt cele mai ridicate. Viena fiind unul dintre orașele cu cea mai mare proporție de spații verzi raportat la suprafața sa, aceasta va fi o ocazie ideală pentru a te plimba în familie prin parcurile orașului. Temperaturile medii se situează între 19 și 28°C (83°F) în inima verii și zilele însorite sunt numeroase. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă și în țările vecine, sfârșitul primăverii și începutul verii sunt perioade destul de ploioase. Cu toate acestea, aversele sunt destul de limitate, ceea ce nu ar trebui să-ți strice descoperirile.

În schimb, în primăvară și toamnă, precipitațiile sunt destul de scăzute în capitala austriacă, dar aceste perioade sunt destul de reci. Dacă te întrebi când să pleci la Viena pentru a te bucura de o atmosferă mai liniștită, lunile martie, aprilie și noiembrie ar putea fi soluții bune.

În cele din urmă, iarna nu este perioada ideală pentru a descoperi Viena din punct de vedere meteorologic. Cu toate acestea, sărbătorile de sfârșit de an sunt foarte populare în Austria, în special în timpul Sfântului Nicolae și de Crăciun. Numeroase târguri de Crăciun au loc în oraș și evenimente speciale au loc în această perioadă. Luna decembrie este deci foarte turistică la Viena în ciuda vremii.

În cele din urmă, lunile ianuarie și februarie sunt deosebit de liniștite… Așadar, dacă nu te deranjează frigul, a descoperi capitala Austriei acoperită de zăpadă te poate cuceri.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Viena? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Viena sunt Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Mai, Iunie și IuliePrognoza meteo anuală pentru Viena

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Viena
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Viena ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Viena de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Viena pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Viena

La fel ca și în Ungaria și în Republica Cehă, orașul Viena, din Austria, se confruntă cu un climat continental caracterizat de o mare variație a temperaturilor între iarnă și vară. De fapt, iernile sunt destul de reci și uscate, iar verile sunt destul de calde, dar cu furtuni. Dacă vă întrebați la ce climat să vă așteptați la Viena, sezon după sezon, iată toate informațiile!

Climatul la Viena în primăvară

Orașul Viena se remarcă față de unele capitale europene precum Oslo sau Amsterdam, prin creșterea rapidă a temperaturilor încă de la sfârșitul iernii. De fapt, este posibil să vă bucurați de o atmosferă plăcută încă din luna aprilie, în timp ce în Alpii austrieci, precum în Innsbruck, frigul persistă până în mai.

Astfel, în aprilie la Viena se pot aștepta temperaturi cuprinse între 10 și 17°C (63°F) și zile frumoase însorite. Începând cu luna mai, termometrul atinge în mod regulat 20°C (68°F) .

În schimb, precipitațiile devin mai frecvente. Astfel, lunile mai și iunie sunt cele mai ploioase pentru acest oraș.

Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să vă strice șederea deoarece soarele își reia rapid locul pe cerul capitalei austriece.

Climatul la Viena în vară

Climatul la Viena în timpul verii este particular de cald și destul de furtunos. De fapt, deși puteți profita de o majoritate de zile însorite, nu este rar ca furtunile să izbucnească spre sfârșitul zilei.

În plus, temperaturile sunt ridicate, cu medii cuprinse între 20 și 30°C (86°F) aproximativ. Se pot înregistra și perioade cu temperaturi foarte ridicate în funcție de perioadă.

Cu toate acestea, putem spune că vremea la Viena în timpul verii are tot ce trebuie să fie o bucurie pentru turiști. Este perioada ideală pentru a descoperi monumentele acestei capitale pline de istorie sau pentru a face o croazieră pe Dunăre.

Climatul la Viena în toamnă

Condițiile climatice de la Viena în toamnă sunt relativ bune. De fapt, luna septembrie rămâne însorită, caldă și puțin ploioasă. În plus, este posibil să vă bucurați de o atmosferă plăcută și blândă în octombrie, cu temperaturi cuprinse între 7°C (45°F) și 16°C (61°F) .

În schimb, cerul este în general cenușiu începând din mijlocul lunii octombrie și până la sfârșitul toamnei. Temperaturile au tendința de a scădea în noiembrie, variind între 5 și 10°C (50°F) aproximativ. Cu toate acestea, în general, precipitațiile sunt reduse în această perioadă. Așadar, dacă nu vă deranjează nici vremea cenușie, nici răcoarea, este o perioadă în care este cu totul posibil să stați în capitala austriacă.

Climatul la Viena în iarnă

Cu condiții climatice mai blânde decât în Alpii austrieci, Viena nu este o destinație de evitat complet iarna.

De fapt, de la sfârșitul lunii decembrie până în martie, temperaturile sunt cuprinse între 0 și 5°C (41°F) aproximativ.

Uneori, putem avea perioade dominate de frig, cu temperaturi negative. Cu toate acestea, în general, ele rămân tolerabile dacă le comparăm cu alte orașe vecine în aceeași perioadă.

În plus, spre deosebire de stația Hallstatt din Austria, ninsoarea este destul de rară la Viena. Astfel, orașul se îmbracă într-un strat subțire de zăpadă iarna. Acesta este suficient totuși pentru a face capitala austriacă deosebit de magică. Suficient pentru a atrage entuziasmul vizitatorilor care vin să se relaxeze aici iarna!

Viena : VienneGrafice: temperatura și precipitațiile în Viena

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Viena : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Viena

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Viena (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Viena

 • Perioada de extrasezon extrem în Viena
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie și Martie.
 • Perioada de extrasezon în Viena
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Aprilie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Viena
  Numărul turiștilor care frecventează Viena este ridicat în Mai, Iunie, Iulie, Septembrie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Viena
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Viena în August și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Viena de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Viena la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Viena, în fiecare lună

În general, în luna Februarie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Viena. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Decembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Viena

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Viena este în medie mai scăzut dacă plecați în luna ianuarie (în medie 324 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iunie, puteți plăti cu 200 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Viena.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Viena

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Viena

Închirierea unei mașini în Viena costă în medie 195 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 95 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna februarie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 155 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 249 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Viena

Când să mergi în Austria?

Chargement en cours
Legendă: Viena alte locații

Modificați unitățile