Când să mergi în Barcelona

Barcelona beneficiază de un climat plăcut pe o mare parte a anului. Într-adevăr, de la luna martie până în noiembrie, veți experimenta temperaturi blânde și multe zile însorite. Veți avea astfel posibilitatea de a alege când să plecați în Barcelona în funcție de preferințele și disponibilitățile dvs..

Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a vizita Barcelona este probabil în primăvară. Într-adevăr, în luna mai și începutul lunii iunie, vremea este uscată și însorită. Temperaturile se situează în jur de 20-25 °C, ceea ce vă va permite să vă bucurați de toate atracțiile fără a vă face griji legate de vreme.

În plus, în această perioadă, prețurile sunt mai accesibile și puteți participa la numeroase evenimente culturale, precum Feria de Abril din Barcelona.

Vara este o perioadă în care Barcelona este foarte aglomerată. Aici, vremea este excelentă și puteți să vă bucurați de îmbăiere pe plajele din Barceloneta, cu o temperatură a apei de aproximativ 24°C (76°F) . Între iunie și august, temperaturile se situează între 25 și 28°C (83°F) în Barcelona și soarele este predominant prezent. Prin urmare, dacă nu vă deranjează mulțimea, este o perioadă ideală pentru a vizita orașul.

De asemenea, toamna este o perioadă plăcută în Barcelona, deși este ușor ploioasă. În septembrie și octombrie, temperatura rămâne adesea în jur de 22°C (72°F) și majoritatea zilelor sunt fără ploaie.

În cele din urmă, este posibil să călătoriți în Barcelona iarna. Vremea rămâne relativ blândă și uscată. Temperaturile variază între 9 și 14°C (58°F) în perioada decembrie-februarie și plouă mai puțin de 5 zile pe lună în această perioadă. Deși atmosfera este în general liniștită, turiștii tind să vină în număr mare în perioada sărbătorilor de sfârșit de an.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Barcelona? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Barcelona sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie, August și Septembrie
 • Cele mai reci luni sunt Ianuarie și Februarie
 • Cele mai ploioase luni sunt Aprilie, Septembrie și Octombrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August, Septembrie și OctombriePrognoza meteo anuală pentru Barcelona

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Barcelona
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Barcelona ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Barcelona de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Barcelona pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Barcelona

Aflată în Spania, în regiunea Catalonia, nu departe de granița cu Franța, orașul Barcelona beneficiază de un climat mediteranean. Aici este relativ blând pe tot parcursul anului, cu temperaturi care rar scad sub 5°C (41°F) . Verile pot fi foarte calde, dar în general avem parte de un climat plăcut și foarte însorit.

Clima din Barcelona în vară

Vara în Barcelona este anotimpul căldurii. Dacă temperaturile medii se situează între 25 și 28°C (83°F) , nu este rar să avem valori de peste 35°C (95°F) . Prezența mării ajută totuși la temperarea vremii și face vizita în oraș foarte suportabilă.

Este sezonul ideal pentru baie, deoarece temperatura mării este de aproximativ 24°C (76°F) în vară.

Soarele este prezent de-a lungul întregului sezon, iar în această perioadă.

Clima din Barcelona în iarnă

Clima din Barcelona în iarnă este destul de rece, dar temperaturile rămân foarte blânde în comparație cu alte orașe spaniole precum Madrid.

De fapt, nu avem temperaturi negative sau îngheț la această perioadă a anului. În general, temperaturile sunt între 10 și 15°C (59°F) în perioada decembrie-martie.

În plus, indicele de însorire este foarte ridicat în iarnă, iar Barcelona are destul de puține episoade ploioase în această perioadă a anului. În medie, plouă mai puțin de 50 mm pe lună, distribuiți pe mai puțin de 5 zile.

Clima din Barcelona în toamnă

Dacă vremea din Barcelona în toamnă este plăcută și soarele este încă foarte prezent, temperaturile sunt totuși puțin mai reci decât în vară. Este în jur de 20°C (68°F) în luna septembrie și octombrie, iar în noiembrie temperatura se apropie de 15°C (59°F) .

Nu este rar să avem și zile ploioase care au tendința de a răcori atmosfera. De fapt, vremea din Barcelona în toamnă este destul de ploioasă, cu apropape 10 zile de ploaie pe lună.

Cu toate acestea, acest lucru oferă majoritatea zilelor însorite și nu împiedică deloc să te bucuri de o călătorie în această perioadă.

Clima din Barcelona în primăvară

Dacă începutul primăverii în Barcelona este destul de blând, temperatura crește rapid în mai și iunie. Putem avea temperaturi de aproximativ 15°C (59°F) în martie și aprilie și de 20-25 °C în mai și iunie. Serile și nopțile pot fi încă puțin reci, așa că va trebui să te îmbraci mai gros dacă intenționezi să călătorești în Barcelona în primăvară.

Ploaia este mai prezentă decât în iarnă sau vară, dar rămâne totuși foarte episodică. Sfârșitul primăverii, cu vremea sa caldă și însorită, este cu siguranță una dintre cele mai plăcute sezoane pentru a descoperi Barcelona.

Barcelona : La Rambla à BarceloneGrafice: temperatura și precipitațiile în Barcelona

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Barcelona : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Barcelona

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Barcelona (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Barcelona

 • Perioada de extrasezon extrem în Barcelona
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie și Decembrie.
 • Perioada de extrasezon în Barcelona
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Barcelona
  Numărul turiștilor care frecventează Barcelona este ridicat în Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Barcelona
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Barcelona în Iulie și August.

Grafic: indicele de frecventare în Barcelona de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Barcelona la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Barcelona, în fiecare lună

În general, în luna Decembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Barcelona. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Iunie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Barcelona

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Barcelona este în medie mai scăzut dacă plecați în luna ianuarie (în medie 657 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 608 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Barcelona.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Barcelona

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Barcelona

Închirierea unei mașini în Barcelona costă în medie 125 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 60 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna noiembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 90 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna august este de 150 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Barcelona

Când să mergi în Spania?

Chargement en cours
Legendă: Barcelona alte locații

Modificați unitățile