Când să mergi în Havana

Cea mai bună perioadă pentru a călători la Havana, în funcție de vreme și climă, este în lunile de ianuarie, februarie, martie, aprilie, noiembrie și decembrie. Aceste luni corespund sezonului uscat, când vremea este blândă și plăcută, cu temperaturi cuprinse între 20°C (68°F) și 32°C (90°F) în timpul zilei. Acest interval este ideal pentru a te bucura de plajă, de plimbări pe străzile pitorești ale orașului și pentru a descoperi numeroasele comori pe care le ascunde capitala cubaneză.

Întrebarea când să mergi la Havana nu se rezumă însă doar la vreme. Dacă dorești să eviți mulțimea, poate fi înțelept să vizitezi în timpul sezonului turistic mai puțin aglomerat. Cu toate acestea, trebuie menționat că sezonul turistic de vârf la Havana, care corespunde lunilor de decembrie până în aprilie, oferă o atmosferă deosebit de animată și festivă.

Pentru iubitorii de înot, împrejurimile Havanei sunt un adevărat paradis, cu o temperatură a apei cuprinsă între 24°C și 32°C (90°F) pe tot parcursul anului. Astfel, dacă prioritatea ta este să te bucuri de plajele superbe din Cuba, orice lună este potrivită pentru o baie răcoritoare.

În cele din urmă, chiar dacă sezonul umed (mai - octombrie) nu este cea mai favorabilă perioadă pentru a vizita Havana, oferă totuși o experiență unică. Ploile, deși mai frecvente, sunt adesea de scurtă durată și pot oferi o pauză binevenită de căldura verii. În plus, natura luxuriantă după ploi este un spectacol pe care nu trebuie să-l ratezi.

În concluzie, alegerea perioadei va depinde de preferințele tale personale, fie că este vorba de climă, de aglomerația turistică sau de activitățile pe care dorești să le practici. În orice caz, Havana este o destinație de călătorie bogată în istorie, cultură și frumuseți naturale, care merită vizitată în orice moment al anului.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Havana? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Havana sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • Cele mai ploioase luni sunt Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și NoiembriePrognoza meteo anuală pentru Havana

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Havana
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Havana ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Havana de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Havana pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Havana

Havana, capitala vieții și fascinației din Cuba, se bucură de un climat tropical umed și uscat, cunoscut și sub denumirea de climat tropical de savană cu iarnă uscată conform clasificării Köppen-Geiger. Acest oraș, situat la malul mării, este marcat de două sezoane distincte: un sezon uscat de la noiembrie până în aprilie și un sezon umed de la mai până în octombrie. Cu toate acestea, temperatura rămâne plăcută pe tot parcursul anului, făcând din Havana o destinație de top în orice moment.

Havana în iarnă (sezon uscat): Noiembrie - Aprilie

Sezonul uscat din Havana, care se întinde de la noiembrie până în aprilie, este perioada cea mai plăcută pentru a vizita orașul. Temperaturile sunt mai blânde, oscilând între 20°C și 32°C (90°F) în timpul zilei. Cerul este în general senin sau ușor înnorat, oferind o mulțime de zile însorite. Tot în iarnă Havana primește cea mai mică cantitate de precipitații, făcând acest sezon ideal pentru a explora orașul, a te plimba pe străzile sale pitorești și a te bucura de plajele învecinate.

Havana în vară (sezon umed): Mai - Octombrie

Vara în Havana, de la mai până în octombrie, este marcată de o creștere a temperaturii și a umidității. Temperaturile pot ajunge până la 33°C în timpul zilei. Tot în această perioadă orașul se confruntă cu sezonul ploios, cu o medie de 11 până la 16 zile de ploaie pe lună. Deși aceasta poate aduce averse sporadice, acestea sunt în general de scurtă durată și pot oferi o pauză binevenită de la căldura verii.

În concluzie, Havana oferă un climat tropical care poate fi apreciat pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, pentru cei care preferă o vreme mai uscată și mai blândă, sezonul uscat de la noiembrie până în aprilie este momentul ideal pentru a vizita. În schimb, pentru cei care nu se tem de căldură și de aversele ocazionale, vara oferă o experiență mai caldă și mai umedă. Indiferent de sezonul ales, Havana promite o experiență de călătorie bogată în cultură, istorie și frumusețe naturală.

Havana : La HavaneGrafice: temperatura și precipitațiile în Havana

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Havana : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Havana

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Havana (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Havana

 • Perioada de extrasezon extrem în Havana
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Mai și Iunie.
 • Perioada de extrasezon în Havana
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Iulie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Havana
  Numărul turiștilor care frecventează Havana este ridicat în Septembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Havana
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Havana în Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, August, Noiembrie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Havana de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Havana la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Havana, în fiecare lună

În general, în luna Martie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Havana. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Noiembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Havana

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Havana este în medie mai scăzut dacă plecați în luna octombrie (în medie 4015 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1836 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Havana.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Havana

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Havana

Închirierea unei mașini în Havana costă în medie 508 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 85 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna septembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 463 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna februarie este de 548 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Havana

Când să mergi în Cuba?

Chargement en cours
Legendă: Havana alte locații

Modificați unitățile