Când să mergi în Republica Dominicană?

Este posibil să vă reîncărcați pe frumoasele plaje din Republica Dominicană pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a călători în Republica Dominicană este în timpul sezonului uscat care se întinde de la jumătatea lui decembrie până la sfârșitul lui aprilie. În această perioadă, ploile sunt relativ scăzute. Clima este caldă și însorită.

Acest sezon coincide, de asemenea, cu sezonul turistic de vârf. Veți găsi în special o mare aglomerare în timpul sărbătorilor de sfârșit de an și în Săptămâna Mare care precede Paștele.

Prin urmare, dacă vă întrebați când să mergeți în Republica Dominicană pentru a evita mulțimea, ar trebui să amânați călătoria cu câteva săptămâni față de aceste vârfuri de aglomerare.

Observarea balenelor cu cocoașă în Republica Dominicană este de asemenea ideală în această perioadă, în special de la începutul lui ianuarie până la sfârșitul lui martie.

În plus, sezonul scăzut în Republica Dominicană nu este atât de rău. De fapt, în timpul sezonului umed, care durează din luna mai până în octombrie, vremea rămâne foarte plăcută pe insulă. Majoritatea zilelor sunt însorite și ploile, deși frecvente, sunt de scurtă durată.

În plus, temperatura apei este ideală pentru înot și scufundări în timpul acestui sezon. În schimb, căldura este uneori dificil de suportat.

Sezonul umed coincide, de asemenea, cu sezonul ciclonic. De fapt, de la iunie până în noiembrie, Republica Dominicană poate fi afectată de uragane. Cu toate acestea, aceste evenimente sunt destul de rare: ele nu lovesc insula în fiecare an.

În cele din urmă, deoarece asistăm la o scădere a precipitațiilor de la iulie până în septembrie, perioada vacanțelor de vară este, de asemenea, foarte aglomerată.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Republica Dominicană
Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Republica Dominicană ©unde-si-cand.net

Cibao de Est
Las Terrenas, Samana, Cotui...

Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie
79°F la 83°F°C
6 la 12 zile
79°F la 83°F
Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
83°F la 88°F°C
10 la 18 zile
81°F la 86°F

Estul de Republica Dominicană
Punta Cana, Bayahibe, Miches...

Ianuarie, Februarie și Decembrie
81°F la 85°F°C
2 la 12 zile
79°F la 83°F
Martie, Aprilie și Iunie
81°F la 88°F°C
4 la 16 zile
79°F la 85°F
Mai, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
85°F la 90°F°C
8 la 19 zile
81°F la 86°F

Gran Santo Domingo
Santo Domingo, Boca Chica, Baní...

Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie
81°F la 86°F°C
1 la 8 zile
81°F la 83°F
Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August și Noiembrie
83°F la 90°F°C
3 la 17 zile
81°F la 86°F
Septembrie și Octombrie
83°F la 90°F°C
7 la 18 zile
85°F la 86°F

Nordul
Puerto Plata, San Fernando de Monte Cristi, Santiago de los Caballeros...

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Iunie, Iulie, August și Decembrie
79°F la 94°F°C
2 la 18 zile
79°F la 86°F
Mai, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
83°F la 94°F°C
4 la 20 zile
81°F la 86°F

Sudul de Republica Dominicană
Barahona, Cabo Rojo, Azua de Compostela...

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie și Decembrie
81°F la 88°F°C
1 la 12 zile
81°F la 85°F
Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
83°F la 94°F°C
4 la 20 zile
83°F la 86°F

Când să mergi în Republica Dominicană după oraș

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Republica Dominicană

Situate în largul Statelor Unite și al Cubei, Republica Dominicană este partea estică a insulei Hispaniola, care găzduiește și Haiti. Plasată ideal între Ecuator și Tropicul Racului, această insulă beneficiază astfel de un climat tropical, plăcut temperat de prezența alizeelor.

Climatul Republicii Dominicane cunoaște două sezoane:

  • sezonul uscat de la decembrie până în aprilie
  • sezonul ploios de la mai până în noiembrie

Cu toate acestea, indicele de radiație solară al Republicii Dominicane este important pe tot parcursul anului.

În plus, marea, atât de pe partea Oceanului Atlantic cât și de pe cea a Mării Caraibelor, beneficiază de o temperatură întotdeauna ideală pentru înot.

Republica Dominicană: Baie de Rincon, péninsule de Samana

Clima în Republica Dominicană: sezonul uscat

Această perioadă este cea mai plăcută din punct de vedere al climatului în Republica Dominicană. De fapt, vremea este uscată și însorită, iar temperaturile sunt ușor mai scăzute decât în timpul verii. Ele sunt cuprinse între 20 și 30°C (86°F) în medie.

În plus, uneori suflă un vânt răcoros dinspre Statele Unite pe insulă, ceea ce ajută la scăderea temperaturii cu câteva grade în plus. Astfel, se poate ajunge la un mercur sub 10°C (50°F) în zonele montane.

Cu toate acestea, climatul rămâne tropical: în mare parte cald și plăcut. În schimb, pot exista ploi regulate chiar și în această perioadă. De fapt, ploile pot apărea spre sfârșitul după-amiezii sau seara. Ele se opresc de obicei în câteva minute.

Anumite zone sunt de asemenea mai expuse la intemperii. De exemplu, peninsula Samana înregistrează 100 mm de ploi pe lună în această perioadă și pot ploua 20 de zile din 30. În plus, în Sabaneta sau Barahona, precipitațiile sunt aproape inexistente în timpul sezonului uscat.

Clima în Republica Dominicană: sezonul ploios

De fapt, în Republica Dominicană există două sezoane ploioase:

  • primul are loc de la mai până la începutul lui iunie
  • al doilea are loc de la octombrie până în noiembrie.

Astfel, lunile iulie până în septembrie, adesea preferate de călători, au un climat mai favorabil.

Cu toate acestea, în regiunea Samana, această scădere a ploilor în vară este cea mai vizibilă. De fapt, cad mai mult de 200 mm de ploaie în mai și uneori mai puțin de 150 mm în iunie și iulie.

În alte regiuni ale insulei, se întâlnesc precipitații mai regulate în lunile mai-noiembrie. Acesta este cazul la Punta Cana și Santo Domingo, de exemplu.

În orice caz, sezonul ploios în Republica Dominicană este caracterizat de o căldură intensă și o atmosferă grea. Temperaturile sunt cuprinse între 27 și 33°C (92°F) în medie.

Aversele sunt frecvente în această perioadă. Cu toate acestea, ele apar adesea seara și durează rar mai mult de o oră.

În plus, la fel ca și în Florida, Republica Dominicană este uneori afectată de uragane care pot provoca daune semnificative. Perioada ciclonică se întinde de la iunie până în noiembrie, dar majoritatea acestor evenimente au loc în august și septembrie.

Deși uraganele sunt rare, furtunile tropicale, de intensitate moderată, pot afecta Republica Dominicană în fiecare an. Aceste evenimente aduc ploi torențiale și vânturi puternice.

Cu toate acestea, nu este necesar să eviți cu orice preț sezonul ciclonic pentru a-ți planifica călătoria. Aceste evenimente nu au loc în fiecare săptămână. Prin urmare, nu este necesar să te îngrijorezi prea mult: populația locală a învățat să trăiască cu acest risc. Dacă călătoria ta coincide cu o furtună sau un uragan, va trebui pur și simplu să urmezi măsurile de siguranță în vigoare.

Clima din Republica Dominicană: Diversitate în funcție de regiuni

În afara disparităților de climat între sezonul umed și sezonul uscat, se observă că vremea în Republica Dominicană variază de la o regiune la alta.

De fapt, prezența reliefului muntos tinde să amplifice sau să diminueze efectele alizeelor.

Astfel, există zone foarte umede și verzi, în nord-estul insulei, cum ar fi la Samana. În această regiune, diferența dintre sezonul umed și sezonul uscat este mai puțin marcată. Ploile sunt frecvente tot timpul anului.

În plus, alte regiuni ale Republicii Dominicane sunt aproape deșertice în timpul sezonului uscat, cum ar fi la San Jose de Ocoa sau la Lacul Enriquillo.

Regiunea câmpiilor, precum zona Punta Cana, este de asemenea mult mai uscată și mai puțin vântoasă.

Pe de altă parte, coasta sudică, în special la Santo Domingo, este de asemenea foarte expusă la precipitații deoarece nu este protejată de munți. Astfel, se întâlnesc averse importante în această zonă.

În cele din urmă, zonele montane, de exemplu la Constanza, au temperaturi mai reci, în special noaptea.


Temperaturi și precipitații în Republica Dominicană

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Republica Dominicană și precipitațiile lunare pentru orașele Santo Domingo, Las Terrenas, Puerto Plata, Punta Cana și Azua de Compostela, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Republica Dominicană

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Republica Dominicană (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Republica Dominicană

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie. Numărul turiștilor care frecventează Republica Dominicană este ridicat în Ianuarie, Februarie, Noiembrie și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Republica Dominicană: Mai, Iunie, Septembrie și Octombrie.
  • Perioada de extrasezon în Republica Dominicană: Martie, Aprilie, Iulie și August.
  • Perioada de sezon de vârf în Republica Dominicană: Ianuarie, Februarie și Noiembrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Republica Dominicană: Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Republica Dominicană de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Republica Dominicană

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Punta Cana este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 3717 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1394 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Punta Cana.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Republica DominicanăUnde să mergi în Republica Dominicană?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Santo Domingo85°F85°F85°F86°F86°F88°F88°F90°F90°F88°F86°F85°F
Las Terrenas81°F81°F81°F83°F85°F85°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F
Puerto Plata81°F81°F81°F83°F85°F86°F88°F88°F88°F86°F85°F81°F
Punta Cana81°F83°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F88°F86°F85°F83°F
Azua de Compostela81°F81°F81°F83°F83°F83°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F
Baní83°F83°F83°F85°F85°F86°F86°F88°F88°F86°F86°F83°F
Barahona83°F83°F83°F83°F85°F85°F86°F88°F88°F88°F86°F85°F
Bayahibe85°F85°F85°F86°F88°F88°F90°F90°F90°F88°F86°F85°F
Boca Chica85°F85°F86°F86°F88°F88°F88°F90°F90°F88°F86°F85°F
Cabo Rojo83°F83°F83°F83°F85°F85°F86°F88°F88°F88°F86°F85°F
Cotui81°F81°F81°F83°F85°F86°F85°F86°F88°F86°F83°F81°F
Miches83°F83°F83°F85°F85°F86°F86°F86°F88°F86°F85°F83°F
Samana81°F81°F81°F83°F85°F85°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F
San Fernando de Monte Cristi81°F81°F81°F85°F85°F86°F86°F88°F88°F86°F83°F81°F
Santiago de los Caballeros81°F83°F83°F86°F86°F88°F88°F90°F88°F88°F85°F81°F
Altos de Chavon85°F85°F86°F86°F88°F88°F88°F90°F90°F88°F86°F85°F
Bahia de las Aguilas83°F83°F83°F83°F85°F85°F86°F88°F88°F88°F86°F85°F
Bavaro81°F81°F81°F83°F85°F86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F
Cabrera79°F81°F81°F85°F85°F86°F86°F86°F88°F86°F83°F79°F
Enriquillo83°F85°F85°F85°F85°F86°F88°F88°F88°F86°F85°F83°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea


Despre Republica Dominicană

Ce pot face în Republica Dominicană?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Republica Dominicană este de încredere?

Datele climatice pentru Republica Dominicană au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Republica Dominicană ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Santo Domingo, Las Terrenas, Puerto Plata, Punta Cana, Azua de Compostela, Baní, Barahona, Bayahibe, și 61 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile