Când să mergi în Oman?

În general, cea mai bună perioadă pentru a vizita Oman se întinde de la august până în mai. Cu toate acestea, pentru a evita căldurile intense, ideal ar fi să mergi între noiembrie și aprilie. Temperaturile sunt în jur de 30°C (86°F) , atât în nord, cât și în sud. Pe coastă, căldura este perfect suportabilă, precipitațiile sunt rare iar nopțile sunt blânde. În munți, această perioadă ploioasă poate aduce câteva aversă.

Pe lângă numeroasele descoperiri culturale, Sultanatul Oman este o destinație ideală pentru relaxare pe plajele din jurul Mascate. Dacă dorești să te dedici scufundării sau snorkeling-ului, alege lunile aprilie și octombrie, când vizibilitatea este cea mai bună. În timpul iernii, între decembrie și februarie, marea poate fi puțin agitată și apa tulbure.

Când să mergi în Oman pentru a evita căldura? Lunile de iarnă, decembrie-februarie, sunt cele mai plăcute, cu temperaturi maxime de 24°C (76°F) în nordul țării și 28°C (83°F) în sud. Perfect pentru a scăpa de vremea gri europeană! Această perioadă este ideală pentru drumeții: vremea este excelentă și vei putea explora peisaje senzaționale în cele mai bune condiții. Pentru serile mai răcoroase, nu uita să iei ceva pentru a te acoperi.

Dacă călătorești în Oman în iunie și iulie, alege extrema sudică a țării. De exemplu, în zona Salalah, vremea este favorabilă, cu temperaturi maxime care rar depășesc 35°C (95°F) .

Dacă ai un buget restrâns, să știi că cele mai scumpe luni pentru a zbura către Oman sunt aprilie, iulie și august. Dimpotrivă, între septembrie și noiembrie, tarifele și aglomerația sunt rezonabile. Deoarece decembrie corespunde sezonului foarte aglomerat, este recomandabil să îți rezervi cazarea și activitățile cu mult în avans pentru a călători liniștit.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Oman
Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Oman ©unde-si-cand.net

Nordul de Oman
Muscat, Khasab, Sohar...

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Noiembrie și Decembrie
74°F la 97°F°C
0 la 2 zile
74°F la 83°F
Mai și Octombrie
90°F la 106°F°C
0 la 1 zile
85°F la 88°F
Iunie, Iulie, August și Septembrie
94°F la 113°F°C
0 la 2 zile
88°F la 92°F

Sudul de Oman
Salalah, Masirah, Sur...

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
77°F la 99°F°C
0 la 1 zile
76°F la 88°F
Mai, Iunie, Iulie și August
83°F la 103°F°C
0 la 1 zile
77°F la 90°F

Când să mergi în Oman după orașClima și vremea în Oman

Sultanatul Oman este o țară din Orientul Mijlociu situată pe peninsula Arabiei. Este mărginit de Golful Oman și Marea Arabiei, dar are și frontiere terestre cu Emiratele Arabe Unite la nord, Arabia Saudită la vest și Yemen la sud-vest.

În general, clima din Oman este de tip deșertic cald și uscat, dar există și zone cu un climat mai mediteranean, cum ar fi în jurul Muscatului sau în estul țării. La sud, există o influență tropicală datorită sosirii reziduurilor musonului în timpul verii, între iunie și septembrie.

Vremea în Oman este marcată de două sezoane distincte și nu cunoaște sezoane intermediare:

  • Vara durează opt luni, între martie și octombrie. Căldura este sufocantă, cu temperaturi care ating aproximativ 45°C (113°F) în interiorul țării și cu vânturi calde și uscate care pot constitui un inconvenient major.
  • Iarna este mult mai scurtă, întinzându-se de la noiembrie până în februarie. Clima este ideală pentru a te bucura de toate frumusețile țării!

În mod surprinzător și în opoziție cu alte regiuni deșertice, Sultanatul Oman beneficiază de un nivel destul de ridicat de umiditate, deși ploile sunt slabe. În plus, amplitudinea termică între zi și noapte este redusă și temperaturile nocturne rămân destul de ridicate pentru regiune, cu minime peste 20°C (68°F) pe tot parcursul anului.

Oman: Le village montagneux de Bilad Sayt

Climat în nordul Omanului

Vara, între iunie și septembrie, este o perioadă de evitat cu orice preț dacă doriți să vizitați nordul Omanului. Ziua, temperatura medie este de 45°C (113°F) și termometrul poate ajunge chiar până la 50°C (122°F) în iulie. Noaptea, temperatura scade, dar minimele rămân foarte ridicate, în jur de 35°C (95°F) în cel mai răcoros moment al zilei. Călătoria în aceste condiții poate fi infernală. Cu atât mai mult cu cât precipitațiile în această perioadă sunt foarte scăzute, ba chiar inexistente.

Restul anului, între octombrie și mai, nordul țării este mult mai primitor. De la Buraini la Masirah, temperaturile sunt calde, dar plăcute, iar precipitațiile sunt scăzute. În Mascate, capitala, luna cea mai umedă este noiembrie, dar trebuie să relativizăm: se înregistrează doar unu-două zile de ploaie pe tot parcursul lunii! Dacă mergeți în munți, veți simți o răcoare binevenită, iar unele nopți pot fi chiar reci. Pe coastă, temperaturile variază între 23 și 36°C (97°F) între noiembrie și aprilie. În mai și octombrie, este mai cald, dar suportabil, mai ales dacă vă planificați să vă relaxați la malul mării.

Climat în sudul Omanului

În sudul țării, temperaturile cunosc mult mai puține variații decât în nord, iar orașul Salalah, din Dhofar, oferă temperaturi care rareori ating valori extreme. Prin urmare, climatul în această parte a Omanului este blând pe tot parcursul anului.

Sezonul ploios are loc între mai și august, cu un vârf în septembrie. Cantitatea de precipitații rămâne destul de scăzută, dar aerul este încărcat de umiditate. În această perioadă, temperatura medie este de 28°C (83°F) noaptea și 39°C (103°F) ziua, termometrul depășind rar pragul de 40°C (104°F) .

În timpul sezonului uscat, între septembrie și aprilie, precipitațiile sunt extrem de scăzute, iar temperaturile sunt cu 2 sau 3 grade mai scăzute în comparație cu perioada estivală. Vă puteți bucura de băi în voie într-o apă cu temperaturi cuprinse între 24 și 31°C (88°F) în funcție de perioadă.


Temperaturi și precipitații în Oman

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Oman și precipitațiile lunare pentru orașele Muscat, Salalah, Khasab, Masirah și Sohar, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Oman

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Oman (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Oman

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Oman este ridicat în Ianuarie, Februarie, August și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Oman: Mai și Iunie.
  • Perioada de extrasezon în Oman: Martie, Aprilie, Iulie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Oman: Ianuarie, Februarie și August.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Oman: Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Oman de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Oman

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Muscat este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 1712 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 911 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Muscat.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către OmanUnde să mergi în Oman?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Muscat76°F79°F85°F92°F99°F101°F99°F97°F95°F94°F85°F79°F
Salalah81°F83°F86°F90°F94°F94°F86°F86°F88°F90°F88°F83°F
Khasab74°F74°F77°F85°F90°F95°F95°F95°F94°F90°F83°F76°F
Masirah77°F77°F83°F88°F90°F90°F85°F83°F83°F86°F83°F79°F
Sohar76°F79°F85°F92°F99°F101°F101°F99°F97°F94°F85°F77°F
Sur77°F81°F88°F95°F103°F103°F101°F99°F99°F95°F86°F79°F
Buraini76°F81°F88°F97°F106°F112°F113°F112°F106°F99°F86°F79°F
Nizwa74°F77°F85°F94°F99°F104°F104°F103°F99°F92°F83°F76°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea


Despre Oman

Ce pot face în Oman?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Oman este de încredere?

Datele climatice pentru Oman au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Oman ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Muscat, Salalah, Khasab, Masirah, Sohar, Sur, Buraini și Nizwa.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile