Când să mergi în Antalya

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Antalya depinde în mare măsură de ceea ce căutați în călătoria dumneavoastră. Luna martie până în decembrie oferă în general o vreme favorabilă, permițându-vă să vă bucurați de peisajele splendide ale acestui oraș de pe coasta mediteraneeană a Turciei. Cu toate acestea, dacă doriți să vă maximizați șansele de a trăi o experiență excepțională, lunile mai până în noiembrie sunt considerate perioada ideală în ceea ce privește vremea.

Dacă sunteți un adept al înotului, planificați-vă călătoria între lunile mai și noiembrie. În această perioadă, temperatura apei variază între 19°C (67°F) și 30°C (86°F) , ideală pentru o baie răcoritoare după o zi de explorare sau pentru a vă bucura pur și simplu de soare pe una dintre plajele frumoase din Antalya.

În ceea ce privește aglomerația turistică, sezonul de vârf în Antalya se întinde de la mai până în octombrie. Cu toate acestea, chiar și în aceste luni, veți putea să vă bucurați de o anumită liniște și o atmosferă relaxată, mai ales dacă alegeți să vizitați în afara orelor de vârf. Lunile iulie și august pot fi în mod special aglomerate, așa că este recomandat să vă rezervați cazarea și activitățile în avans dacă intenționați să călătoriți în această perioadă.

Dacă preferați să vizitați Antalya într-o perioadă mai puțin favorabilă în ceea ce privește vremea, cum ar fi iarna, nu veți fi dezamăgiți. Orașul oferă o varietate de activități interioare, cum ar fi vizitarea muzeelor, a siturilor istorice și a centrelor comerciale. În plus, temperaturile iernii sunt în general blânde și există adesea zile însorite, ceea ce face această perioadă a anului destul de plăcută pentru o vizită.

În concluzie, fie că căutați perfecțiunea meteorologică, o baie plăcută, o atmosferă animată sau o experiență mai liniștită, Antalya are ceva de oferit în fiecare perioadă a anului. Cu toate acestea, pentru o experiență optimă, luați în considerare să vizitați între mai și noiembrie.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Antalya? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Antalya sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie, August și Septembrie
 • Antalya are perioade secetoase în Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Ianuarie și Decembrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Iulie, August și SeptembriePrognoza meteo anuală pentru Antalya

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Antalya
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Antalya ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Antalya de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Antalya pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Antalya

Antalya, un oraș fermecător de pe coasta mediteraneană a Turciei, este binecuvântat cu un climat mediteranean caracteristic, care este un tip de climat temperat. Mai exact, conform clasificării Köppen-Geiger, este vorba despre un climat mediteranean cu veri calde (Csa). Antalya oferă o experiență meteorologică diversificată, având patru anotimpuri distincte, fiecare aducând o atmosferă unică orașului.

Iarna în Antalya (decembrie-februarie)

Iarna în Antalya este relativ blândă, cu temperaturi cuprinse între 9°C (49°F) și 16°C (61°F) . Sezonul de iarnă este de asemenea cel mai umed, cu precipitații semnificative în ianuarie. Cu toate acestea, soarele își face adesea apariția, cu o majoritate de zile însorite sau ușor înnorate. Luna februarie aduce o ușoară îmbunătățire a climatului, cu o creștere a temperaturilor și o scădere a precipitațiilor.

Primăvara în Antalya (martie-mai)

Primăvara este o perioadă favorabilă pentru a vizita Antalya. Temperaturile cresc treptat, ajungând la o medie confortabilă de 25°C (77°F) în mai. Precipitațiile sunt de asemenea mai puțin frecvente, iar cerul este în cea mai mare parte senin sau ușor înnorat. Temperatura plăcută și creșterea numărului de ore de soare fac din primăvară un sezon ideal pentru a explora Antalya.

Vara în Antalya (iunie-august)

Vara în Antalya este tipic caldă și uscată, cu temperaturi care ajung adesea la 30°C (86°F) . Precipitațiile sunt aproape inexistente în această perioadă, oferind un cer senin aproape constant. Căldura verii face plajele din Antalya deosebit de atrăgătoare, cu o mare caldă și primitoare.

Toamna în Antalya (septembrie-noiembrie)

Toamna în Antalya este caracterizată de temperaturi moderate și un climat în general plăcut. Temperaturile încep să scadă în septembrie, dar rămân confortabile până în noiembrie. Precipitațiile sunt de asemenea moderate în această perioadă. Toamna este adesea considerată un sezon ideal pentru a te bucura de activitățile în aer liber din Antalya.

În concluzie, climatul din Antalya este caracterizat de un vară caldă și uscată, un iarnă blândă și ploioasă, și un primăvară și o toamnă moderate. Indiferent de anotimpul ales, acest minunat oraș mediteranean are ceva unic de oferit. Cu toate acestea, dacă dorești să te bucuri de plajă și soare, vara este momentul ideal pentru a vizita. La fel, dacă preferi un climat mai temperat pentru a explora siturile istorice și naturale din Antalya, primăvara și toamna sunt anotimpurile de preferat.

Antalya : AntalyaGrafice: temperatura și precipitațiile în Antalya

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Antalya : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Antalya

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Antalya (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Antalya

 • Perioada de extrasezon extrem în Antalya
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie și Martie.
 • Perioada de extrasezon în Antalya
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Aprilie, Noiembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Antalya
  Numărul turiștilor care frecventează Antalya este ridicat în Mai, Iunie, Septembrie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Antalya
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Antalya în Iulie și August.

Grafic: indicele de frecventare în Antalya de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Antalya la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Antalya, în fiecare lună

În general, în luna Decembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Antalya. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna August.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Antalya

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Antalya este în medie mai scăzut dacă plecați în luna ianuarie (în medie 876 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 214 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Antalya.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Antalya

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Antalya

Închirierea unei mașini în Antalya costă în medie 140 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 95 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna noiembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 105 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 200 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Antalya

Când să mergi în Turcia?

Chargement en cours
Legendă: Antalya alte locații

Modificați unitățile