Când să mergi în Istanbul

Cu vremea sa blândă, Istanbulul primește vizitatori pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a vizita Istanbulul este între lunile aprilie și octombrie, când vremea este cea mai favorabilă.

Între luna mai și septembrie, soarele este omniprezent, vremea este uscată și temperaturile sunt plăcute. De exemplu, în iulie-august se înregistrează temperaturi medii cuprinse între 25 și 30°C (86°F) .

Această perioadă coincide cu sezonul turistic de vârf. În plină vară, tarifele hotelurilor și ale biletelor de avion vor fi ușor mai ridicate. Cu toate acestea, puteți găsi cazare ușor sub 70€ în Istanbul pe tot parcursul anului.

În plus, dacă vă întrebați când să vizitați Istanbulul fără a fi deranjați de aglomerația turistică, primăvara și toamna sunt de preferat. Această perioadă beneficiază de condiții climatice minunate încă de la sfârșitul iernii. Astfel, în martie, turiștii sunt puțini, dar vremea este deja foarte blândă. De asemenea, noiembrie este o lună cu o frecvență destul de scăzută a turiștilor, dar cu un climat favorabil.

În plus, dacă vizitați Istanbulul în aprilie, veți avea privilegiul de a admira lalelele înflorite. Este de altfel momentul în care se sărbătorește Festivalul Internațional al Lalelelor din Istanbul.

În cele din urmă, a vizita Istanbulul în iarnă vă poate oferi o ședere de neuitat, departe de turiști. Desigur, între decembrie și februarie, vremea nu este ideală, dar temperaturile rămân blânde în comparație cu nordul Europei. Orașul Istanbul păstrează tot farmecul său și v-ar putea cuceri la fel de mult.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Istanbul? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Istanbul sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Octombrie și Decembrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August și SeptembriePrognoza meteo anuală pentru Istanbul

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Istanbul
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Istanbul ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Istanbul de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Istanbul pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Istanbul

Istanbul este unul dintre cele mai apreciate orașe turcești de către turiști. De fapt, primește aproape 10 milioane de vizitatori în fiecare an, care se succed în toate anotimpurile. Clima din Istanbul nu este niciodată cu adevărat nefavorabilă pentru o ședere. De obicei, se găsește un soare generos, temperaturi blânde fără a fi prea calde și puține precipitații.

În plus, Istanbul este situat între Marea Neagră și Marea Marmara. Clima sa, de tip mediteranean, este influențată de această situație geografică specială. Să vedem mai îndeaproape ce vreme să vă așteptați în funcție de anotimpuri.

Climatul din Istanbul vara

În vara, clima din Istanbul este uscată și destul de caldă. Prezența mării permite totuși temperarea acestei călduri, cu un aer marin care face clima suportabilă.

Astfel, nu este niciodată prea cald în Istanbul între lunile iunie și septembrie. În iulie și august, temperatura oscilează între 26 și 29°C (85°F) în medie. În iunie și septembrie, variază mai degrabă între 22 și 28°C (83°F) .

Desigur, valurile de căldură sunt posibile, dar nimic comparabil cu Antalya, unde căldura poate fi destul de extremă vara.

În cele din urmă, soarele este prezent în fiecare zi în timpul sezonului estival din Istanbul. Se numără doar 1-2 zile de precipitații în iulie și august, și aproape la fel de puține în iunie și septembrie.

Climatul din Istanbul iarna

În Istanbul, iarna este caracterizată de valuri de frig care urmează perioadelor mai blânde. Dacă media temperaturilor variază între aproximativ 7 și 11°C (52°F) între decembrie și februarie, ne putem aștepta la zile în care termometrul se apropie de 0°C (32°F) . De altfel, ninsorile nu sunt atât de rare în acest oraș iarna.

De fapt, Istanbul este aproape de Europa de Est, unde temperatura iernii este adesea negativă. Este cazul, de exemplu, în România și Bulgaria, două țări vecine.

Cu toate acestea, Istanbul este mai ales un oraș destul de ploios iarna. Se numără aproximativ 6-7 zile de ploaie pe lună în acest sezon. Această umiditate face ca clima din Istanbul să fie destul de nefavorabilă iarna.

Climatul din Istanbul primăvara

La fel ca vara, vremea din Istanbul în primăvară este excelentă. Acest sezon este de altfel o perioadă excelentă pentru a vizita acest oraș turcesc.

De fapt, începând din luna aprilie, temperaturile sunt blânde și cresc treptat până la atingerea nivelului temperaturilor estivale. În mai, ele ajung ușor la 20°C (68°F) , în timp ce la începutul lunii iunie, sunt adesea în jur de 25°C (77°F) .

În plus, precipitațiile sunt reduse în timpul primăverii la Istanbul. Se numără în general 4 zile de ploaie pe tot parcursul lunii.

Însorit, acest sezon este deci deosebit de plăcut pentru a descoperi farmecele Istanbulului și ale restului Turciei.

Climatul din Istanbul toamna

Toamna la Istanbul este caracterizată de un timp ușor mai umed decât vara, dar cu temperaturi care rămân plăcute.

De fapt, în septembrie, ne putem aștepta la temperaturi apropiate de 25°C (77°F) și de 20°C (68°F) în octombrie. În plus, ele rămân mai mari de 15°C (59°F) în noiembrie. Rapid, diminețile devin puțin mai reci, ceea ce nu împiedică să te bucuri de zile frumoase însorite.

În schimb, va trebui să te aștepți la câteva aversări dacă plănuiești să descoperi Istanbulul toamna. Lunile octombrie și noiembrie sunt, de fapt, destul de ploioase, chiar dacă soarele rămâne predominant.

Istanbul : IstanbulGrafice: temperatura și precipitațiile în Istanbul

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Istanbul : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Istanbul

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Istanbul (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Istanbul

 • Perioada de extrasezon extrem în Istanbul
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie și Februarie.
 • Perioada de extrasezon în Istanbul
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Noiembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Istanbul
  Numărul turiștilor care frecventează Istanbul este ridicat în Aprilie, Iunie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Istanbul
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Istanbul în Mai, Iulie, August și Septembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Istanbul de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Istanbul la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Istanbul, în fiecare lună

În general, în luna Noiembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Istanbul. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Mai.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Istanbul

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Istanbul este în medie mai scăzut dacă plecați în luna ianuarie (în medie 677 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iulie, puteți plăti cu 165 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Istanbul.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Istanbul

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Istanbul

Închirierea unei mașini în Istanbul costă în medie 130 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 75 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna februarie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 105 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 180 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Istanbul

Când să mergi în Turcia?

Chargement en cours
Legendă: Istanbul alte locații

Modificați unitățile