Când să mergi în Mexico

Cea mai bună perioadă pentru a descoperi minunile orașului Mexico depinde de mai mulți factori. Dacă ne bazăm pe vreme, perioada ideală pentru o vizită se întinde de la februarie până în mai și de la octombrie până în decembrie. În aceste luni, clima este plăcută, oferind un echilibru perfect între temperaturi blânde și precipitații scăzute. Este momentul ideal pentru a explora orașul fără a fi deranjat de ploaie sau de un soare prea intens.

Dacă vă întrebați când să mergeți la Mexico pentru a vă bucura de o atmosferă animată și vie, ar trebui să vă orientați către sezonul turistic de vârf care are loc în octombrie, noiembrie și decembrie. Aceste luni corespund unei aflux mai mari de vizitatori din întreaga lume. Atmosfera este festivă, iar atracțiile turistice, deși mai aglomerate, sunt deosebit de animate.

Pentru a înțelege mai bine viziunea mexicană asupra morții, vizitați Mexico în timpul celebrării Día de los Muertos (Ziua Morților), care are loc pe 2 noiembrie.

Cu toate acestea, vizitarea Mexico în perioadele mai puțin favorabile poate avea și avantaje. Sezonul ploios, de la mai până în octombrie, deși marcat de averse mai frecvente, oferă o vegetație luxuriantă și peisaje de o frumusețe reînnoită. Lunile iulie și august, deși ploioase, sunt și cele în care temperaturile sunt cele mai ridicate, făcând serile deosebit de plăcute.

În cele din urmă, nu uitați că fiecare perioadă a anului oferă activități și experiențe unice. Fie că doriți să participați la festivaluri tradiționale, să descoperiți bucătăria locală sau să explorați siturile istorice, Mexico are întotdeauna ceva de oferit. Trebuie doar să vă pregătiți bine călătoria și să vă adaptați la vreme pentru a vă bucura la maximum de șederea dumneavoastră în acest oraș fascinant.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Mexico? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Mexico sunt Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Martie, Aprilie, Mai și Iunie
 • Decembrie este luna cea mai secetoasă
 • Cele mai reci luni sunt Ianuarie, Noiembrie și Decembrie
 • Cele mai ploioase luni sunt Iulie și AugustPrognoza meteo anuală pentru Orașul Mexico

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Orașul Mexico
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Orașul Mexico ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Mexico de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Mexico pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Mexico

Bine ați venit la Mexico, capitala Mexicului. Pentru a vă pregăti călătoria aici, este necesară o bună înțelegere a climatului orașului. Mexico este caracterizată de un climat oceanic, care este un tip de climat temperat. Mai exact, conform clasificării Köppen-Geiger, este vorba despre un climat subtropical de altitudine cu ierni uscate și veri temperate. Orașul cunoaște două sezoane principale: un sezon ploios între mai și octombrie și un sezon uscat între noiembrie și aprilie.

Climatul din Mexico: Sezonul uscat (noiembrie - aprilie)

Sezonul uscat din Mexico se întinde de la noiembrie până în aprilie. În această perioadă, precipitațiile sunt rare, iar cerul este în general senin, oferind în medie 10 până la 12 ore de soare pe zi. Temperaturile în timpul zilei variază în general între 10°C (50°F) și 26°C (79°F) , cu o umiditate relativă măsurată în jur de 70% până la 80%. Ianuarie și februarie sunt considerate cele mai reci luni, cu temperaturi minime ce pot coborî până la 9°C (49°F) .

Climatul din Mexico: Sezonul ploios (mai - octombrie)

Sezonul ploios din Mexico începe în mai și se încheie în octombrie. În această perioadă, orașul cunoaște averse mai frecvente, în special între iunie și septembrie. Temperaturile diurne rămân relativ constante, variind între 12°C (54°F) și 29°C (85°F) , iar umiditatea poate ajunge până la 89%. Luna cea mai ploioasă este de obicei iulie, cu o medie de 24 de zile ploioase și un total de 415mm de precipitații. În ciuda ploii, orașul se bucură în continuare de o cantitate bună de soare, cu o medie de 11 până la 13 ore de soare pe zi.

În concluzie, climatul din Mexico oferă o diversitate de condiții meteorologice pe tot parcursul anului. Indiferent dacă intenționați să vizitați în timpul sezonului uscat sau al sezonului ploios, vă puteți aștepta să vă bucurați de temperaturi plăcute și de o expunere bună la soare. Asigurați-vă doar că verificați prognoza meteo înainte de plecare și vă pregătiți în consecință.

Orașul Mexico : MexicoGrafice: temperatura și precipitațiile în Mexico

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Orașul Mexico : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Mexico

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Mexico (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Mexico

 • Perioada de extrasezon extrem în Mexico
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Mai, Iunie și Septembrie.
 • Perioada de extrasezon în Mexico
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Aprilie, Iulie și August.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Mexico
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Mexico în Octombrie, Noiembrie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Mexico de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Orașul Mexico la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Mexico, în fiecare lună

În general, în luna Decembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Mexico. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Noiembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Orașul Mexico

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Orașul Mexico este în medie mai scăzut dacă plecați în luna februarie (în medie 3925 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1335 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Orașul Mexico.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Orașul Mexico

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Mexico

Închirierea unei mașini în Mexico costă în medie 175 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 39.8 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna septembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 150 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna decembrie este de 190 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Orașul Mexico

Când să mergi în Mexic?

Chargement en cours
Legendă: Orașul Mexico alte locații

Modificați unitățile