Când să mergi în Mexic?

Răsfățându-te pe o plajă paradisiacă, uimindu-te în fața descoperirilor culturale și descoperind o natură luxuriantă: aceste activități diverse îi încântă pe cei care aleg să călătorească în Mexic. Vă întrebați când să mergeți în Mexic? Ei bine, să știți că nu există alegere greșită pentru a vă planifica șederea.

Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a merge în Mexic este între noiembrie și aprilie, în timpul sezonului uscat. Veți putea să vă bucurați de zile frumoase însorite și plăcut de calde. Este și momentul ideal pentru a vă bucura de plajele superbe ale țării. Perioadele Crăciunului și Paștelui sunt cele mai animate. Ele sunt marcate de numeroase festivități în toate colțurile țării de care vă puteți bucura în timpul șederii dumneavoastră. Cu toate acestea, numărul de turiști crește și tarifele la fel.

Pe de altă parte, între mai și octombrie, climatul este caracterizat de precipitații abundente și creșterea temperaturilor. Cu toate acestea, este cu totul posibil să călătoriți acolo. Ploile sunt frecvente, dar relativ scurte. În plus, vremea rămâne blândă, cu temperaturi ridicate și un timp în mod regulat însorit. Este un sezon mai liniștit în ceea ce privește turismul, dar și perioada ideală pentru a vedea celebrele rechini balenă. Cu toate acestea, dacă vă gândiți doar să vă răsfățați pe plaje, este desigur mai bine să mergeți în timpul sezonului uscat.

Cu siguranță visați și să călătoriți în Mexic în timpul Zilei Morților, care are loc pe 2 noiembrie. Marchează trecerea între sezonul umed și sezonul uscat, această perioadă are în general o vreme plăcută. Este de asemenea foarte turistică.

În cele din urmă, deoarece lunile de mai și iunie sunt adesea cele mai calde în Mexic, cu temperaturi uneori apropiate de 40°C (104°F) , ar fi mai bine să le evitați pentru a vă bucura la maximum de călătoria dumneavoastră.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Mexic
Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Mexic ©unde-si-cand.net

Baja California
Los Cabos, Tijuana, Bahia Tortugas...

Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
65°F la 94°F°C
0 la 12 zile
61°F la 88°F
Ianuarie, Februarie, August și Decembrie
65°F la 94°F°C
0 la 17 zile
59°F la 88°F

Bajío
Querétaro, Aguascalientes, Zacatecas...

Mai
83°F la 95°F°C
3 la 6 zile
Martie, Aprilie, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
74°F la 95°F°C
1 la 14 zile
Ianuarie, Februarie, Noiembrie și Decembrie
65°F la 81°F°C
0 la 2 zile

Chiapas
Palenque, San Cristóbal de las Casas, Puerto Chiapas (Chiapas)...

Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie
74°F la 92°F°C
0 la 8 zile
85°F la 86°F
Aprilie, Mai și Noiembrie
74°F la 99°F°C
1 la 23 zile
86°F la 88°F
Iulie și Octombrie
76°F la 94°F°C
10 la 21 zile
86°F la 88°F
Iunie, August și Septembrie
77°F la 94°F°C
15 la 26 zile
86°F la 88°F

Coasta Pacificului de Mexic
Acapulco, Puerto Vallarta, Puerto Escondido...

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai și Decembrie
68°F la 95°F°C
0 la 17 zile
76°F la 86°F
Octombrie și Noiembrie
68°F la 90°F°C
0 la 20 zile
83°F la 86°F
Septembrie
68°F la 90°F°C
6 la 27 zile
86°F la 88°F
Iunie, Iulie și August
68°F la 92°F°C
4 la 29 zile
85°F la 88°F

México central
Orașul Mexico, Puebla, Teotihuacan...

Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
65°F la 99°F°C
0 la 19 zile
74°F la 85°F
Iunie, Iulie, August și Septembrie
67°F la 95°F°C
10 la 29 zile
85°F la 86°F

Nordul de Mexic
Chihuahua, Mazatlán, Monterrey...

Martie, Aprilie, Mai, Octombrie și Noiembrie
65°F la 97°F°C
0 la 13 zile
65°F la 86°F
Ianuarie, Februarie, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Decembrie
56°F la 104°F°C
0 la 16 zile
61°F la 90°F

Peninsula Yucatan
Cancun, Mérida, Chetumal...

Februarie, Martie și Aprilie
81°F la 101°F°C
1 la 6 zile
76°F la 83°F
Ianuarie, Mai, Iunie, Iulie, August, Noiembrie și Decembrie
79°F la 101°F°C
2 la 18 zile
76°F la 86°F
Septembrie și Octombrie
86°F la 95°F°C
7 la 20 zile
85°F la 86°F

Când să mergi în Mexic după oraș

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Mexic

Atunci când ne gândim la Mexic, ne imaginăm imediat soarele și plajele. Și nu greșim, deoarece această țară, situată între Statele Unite, Guatemala și Belize, se bucură de o vreme plăcută și foarte însorită aproape tot timpul anului.

Climatul Mexicului este influențat de mare varietate de peisaje din teritoriul său. De fapt, aici găsim deșerturi, munți, câmpii, dar și sute de kilometri de coastă. În plus, țara este străbătută de Tropicul Racului, ceea ce influențează și vremea din Mexic. Cu toate că există microclime, se remarcă următoarele tendințe:

 • un climat temperat cu ierni reci în nord
 • un climat tropical cu temperaturi plăcute și ploi frecvente în sud

Climatul Mexicului este de asemenea marcat de două sezoane distincte:

 • un sezon uscat între noiembrie și aprilie
 • un sezon ploios între mai și octombrie

Cu toate acestea, trebuie menționat că chiar și în timpul sezonului umed, ploile sunt în general de scurtă durată și apar mai degrabă la sfârșitul după-amiezii.

Să analizăm mai atent diferențele de climat din Mexic în funcție de regiuni.

Mexic: Place Zocalo et la cathédrale de Mexico City

Climatul din nord-estul Mexicului

Regiunea câmpiilor din nord-est are o vreme plăcută tot timpul anului. Aici se regăsesc ierni plăcut de calde și veri umede cu temperaturi ridicate. În plus, precipitațiile sunt mai frecvente între iunie și octombrie și rămân rare restul anului.

De exemplu, la Monterrey, plouă în jur de 800 mm pe an aproape exclusiv în timpul sezonului umed. Ploile vin sub formă de averse destul de scurte. Acolo, temperatura este în jur de 15 °C în medie iarna și 27°C (81°F) vara.

Astfel, se consideră că climatul este favorabil tot timpul anului pentru călătoriile în această regiune.

Cu toate acestea, zona centro-nordică a Mexicului este ușor diferită. Este marcată de o scădere semnificativă a temperaturilor iarna. De fapt, „el Norte”, un vânt care vine din Statele Unite, aduce adesea valuri de frig în această regiune.

Climatul din nord-vestul Mexicului

Peninsula Baja California este în mare parte ocupată de deșertul Sonora. Astfel, climatul este relativ blând și însorit. În plus, temperaturile sunt destul de ridicate tot timpul anului în această regiune, în special în Baja California de Sud (ca la La Paz) și în jurul Golfului Californiei. Acolo, ploile sunt destul de slabe, chiar și în timpul sezonului umed. În cele din urmă, temperatura apei de mare este mai ridicată în zona Golfului decât în Oceanul Pacific.

Pe continent, regiunea din jurul Chihuahua are un climat destul de similar. Cu toate acestea, datorită altitudinii, fluctuațiile de temperatură între noapte și zi sunt foarte mari. Nopțile pot fi foarte reci iarna.

Climatul pe coasta Caraibelor și în Golful Mexicului

Zona litoralului de sud-est care se întinde de la orașul Veracruz până la granița cu Belize are un climat cald și plăcut. Aici se regăsesc în special:

 • Regiunea Yucatan
 • Orașele Playa del Carmen, Cancún și Tulum
 • Litoralul statelor Campeche și Tabasco
 • Fosta cetate maya Chichén Itzá

Această regiune foarte turistică este poreclită „Tierras Calientes”. De fapt, beneficiază de temperaturi ridicate dar suportabile pe tot parcursul anului. Acestea sunt în general cuprinse între 20 și 36°C (97°F) în funcție de anotimpuri. Cu toate acestea, această regiune este și destul de ploioasă. Nu există o diferență semnificativă între sezonul umed și sezonul uscat. În schimb, aversele și furtunile apar de obicei după-amiaza, ceea ce oferă timp pentru a te bucura de călătorie.

În schimb, vara, căldura și umezeala aerului pot face șederea mai dificilă, în special în mai, iunie și iulie. De asemenea, această parte a Mexicului poate fi afectată de cicloane între iunie și noiembrie.

Climatul Mexicului pe coasta Pacificului

Coasta de-a lungul Oceanului Pacific între orașul Guaymas și granița cu Guatemala are un climat ideal. Aici se regăsesc în special orașele Acapulco și Culiacán.

Acolo, în sezonul uscat, precipitațiile sunt extrem de rare cu multe zile însorite. Cu toate acestea, între mai și octombrie, și mai ales în august și septembrie, precipitațiile sunt frecvente și intense. În schimb, căldura este prezentă tot timpul anului.

În cele din urmă, sezonul ciclonic se întinde aici de la mai până în noiembrie.

Climatul în centrul Mexicului și regiunea Ciudad de Mexico

Atunci când ne gândim la climatul Mexicului, ne imaginăm căldură și soare permanent. Dar deși acest lucru se adeverește adesea, unele zone cunosc temperaturi destul de reci. Acesta este cazul orașelor situate la altitudine cum ar fi Mexico, aflat la 2.250 m altitudine și Guadalajara, situat la peste 1.500 m altitudine.

Iarna este o perioadă plăcută, când ploile sunt foarte rare. Cu toate acestea, mercurul poate scădea uneori sub 15°C (59°F) între noiembrie și martie. În plus, sezonul ploios este foarte marcat între iunie și octombrie. De exemplu, plouă aproape în fiecare zi în iulie și august la Guadalajara.


Temperaturi și precipitații în Mexic

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Mexic și precipitațiile lunare pentru orașele Orașul Mexico, Acapulco, Cancun, Chihuahua și Los Cabos, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Mexic

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Mexic (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Mexic

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Mexic este ridicat în Decembrie.

 • Perioada de extrasezon extrem în Mexic: Martie, Mai, Iunie și Septembrie.
 • Perioada de extrasezon în Mexic: Ianuarie, Februarie, Aprilie, Iulie, August, Octombrie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Mexic: Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Mexic de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Mexic

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Cancun este în medie mai scăzut dacă plecați în luna februarie (în medie 3173 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1724 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Cancun.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către MexicUnde să mergi în Mexic?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Orașul Mexico74°F79°F81°F85°F85°F79°F76°F76°F74°F76°F76°F76°F
Acapulco88°F88°F88°F90°F90°F88°F90°F90°F88°F88°F88°F88°F
Cancun79°F81°F83°F85°F86°F88°F88°F90°F88°F86°F83°F81°F
Chihuahua65°F70°F77°F83°F88°F92°F88°F86°F83°F79°F72°F65°F
Los Cabos76°F76°F77°F77°F81°F83°F86°F88°F86°F86°F83°F77°F
Aguascalientes72°F76°F81°F85°F86°F85°F81°F81°F77°F79°F76°F72°F
Bahia Tortugas67°F67°F65°F67°F67°F68°F74°F76°F77°F74°F72°F67°F
Chetumal83°F85°F86°F90°F90°F88°F90°F92°F90°F88°F85°F85°F
Mazatlán79°F79°F81°F83°F85°F86°F88°F90°F88°F88°F85°F79°F
Mérida85°F88°F92°F97°F97°F95°F97°F97°F95°F92°F86°F86°F
Monterrey65°F70°F77°F86°F92°F94°F94°F94°F86°F79°F70°F65°F
Palenque81°F86°F92°F99°F97°F92°F92°F92°F90°F88°F85°F83°F
Puebla68°F72°F76°F79°F79°F74°F72°F74°F72°F72°F70°F70°F
Puerto Chiapas (Chiapas)90°F90°F90°F92°F92°F90°F90°F90°F88°F88°F88°F88°F
Puerto Escondido83°F85°F88°F90°F90°F88°F90°F88°F86°F85°F85°F85°F
Puerto Vallarta85°F86°F88°F90°F92°F90°F90°F90°F88°F90°F88°F85°F
Querétaro72°F77°F81°F85°F85°F81°F77°F77°F77°F76°F74°F74°F
San Cristóbal de las Casas74°F79°F81°F85°F83°F77°F79°F79°F77°F76°F74°F76°F
Teotihuacan70°F74°F77°F81°F81°F77°F74°F74°F72°F72°F72°F72°F
Tijuana67°F67°F67°F70°F70°F76°F79°F83°F83°F77°F72°F67°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea

vreme foarte rea


Despre Mexic

Ce pot face în Mexic?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Mexic este de încredere?

Datele climatice pentru Mexic au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Mexic ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Orașul Mexico, Acapulco, Cancun, Chihuahua, Los Cabos, Aguascalientes, Bahia Tortugas, Chetumal, și 146 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile