Când să mergi în Kyoto

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Kyoto, inima culturală și religioasă a Japoniei, depinde de ceea ce cauți în călătoria ta. Dacă te interesează în principal un climat blând și plăcut, atunci mai, iunie, august, septembrie și octombrie sunt lunile de preferat. Aceste luni oferă o vreme favorabilă pentru a explora numeroasele temple ale orașului, a te plimba prin grădinile luxuriante sau a naviga pe râul Hozu.

Cu toate acestea, dacă vrei să simți agitația turismului în Japonia, sezonul turistic de vârf în Kyoto se întinde de la aprilie până în decembrie, cu un vârf în lunile de primăvară și toamnă. În aceste luni, orașul prinde viață cu diverse festivaluri și evenimente culturale. Observarea înfloririi cireșilor la sfârșitul lui martie-începutul lui aprilie sau a culorilor toamnei în octombrie și noiembrie sunt experiențe de neuitat.

Este de asemenea important de menționat că, chiar dacă aceste perioade sunt cele mai căutate, fiecare anotimp are farmecul său în Kyoto. Ai putea fi tentat să vizitezi în iarnă pentru a aprecia orașul acoperit de zăpadă, sau în vară pentru a participa la celebrul festival Gion Matsuri.

În concluzie, când să mergi la Kyoto depinde de preferințele tale personale. Fie că ești un pasionat de cultură, un iubitor al naturii sau un aventurier în căutare de noi experiențe, Kyoto are multe de oferit pe tot parcursul anului.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Kyoto? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Kyoto sunt Mai, Iunie, August, Septembrie și Octombrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Iulie este luna cea mai ploioasaPrognoza meteo anuală pentru Kyoto

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Kyoto
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Kyoto ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Kyoto de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Kyoto pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Kyoto

Aflată în inima Japoniei, orașul Kyoto beneficiază de un climat subtropical umed, care este un tip de climat temperat. Acest oraș oferă o varietate de anotimpuri, de la ierni blânde la veri calde, trecând prin primăveri plăcute și toamne colorate. Fiecare anotimp în Kyoto are propriile sale caracteristici și frumuseți unice, făcând acest oraș atrăgător pe tot parcursul anului.

Iarna în Kyoto (Decembrie - Februarie)

Iarna în Kyoto este caracterizată de temperaturi reci, fluctuând între 1°C (34°F) și 9°C (49°F) . Vremea poate varia, de la zăpadă la perioade cu cer senin și însorit. Luna ianuarie este adesea cea mai rece și poate aduce ninsoare în oraș, creând un peisaj iernatic pitoresc.

Primăvara în Kyoto (Martie - Mai)

Primăvara în Kyoto este un anotimp foarte apreciat, cu temperaturi plăcute cuprinse între 4°C (40°F) și 24°C (76°F) . Este momentul când cireșii înfloriți (sakura) își arată splendoarea, oferind un spectacol magnific. Luna mai este adesea considerată cea mai bună perioadă pentru a vizita Kyoto, cu cer senin și însorit în cea mai mare parte a timpului.

Vara în Kyoto (Iunie - August)

Vara în Kyoto este în general calduroasă și umedă, cu temperaturi ce pot ajunge până la 32°C (90°F) în august. Ploile sunt frecvente în iunie și iulie, dar cerul se poate curăți rapid pentru a lăsa loc soarelui generos. August este adesea luna cea mai caldă a anului în Kyoto.

Toamna în Kyoto (Septembrie - Noiembrie)

Toamna în Kyoto este marcată de temperaturi blânde și un peisaj colorat. Temperaturile variază între 9°C (49°F) și 28°C (83°F) , iar vremea este în general plăcută, cu o combinație de cer senin și câteva ploi. Luna octombrie adesea oferă ce este mai frumos în toamnă cu frunzele colorate.

În concluzie, Kyoto este un oraș cu anotimpuri distincte și variate. Indiferent dacă preferi frigul iernii, blândețea primăverii, căldura verii sau culorile toamnei, acest oraș are ceva de oferit. Cu toate acestea, primăvara și toamna sunt adesea considerate cele mai bune anotimpuri pentru a vizita Kyoto.

Kyoto : KyotoGrafice: temperatura și precipitațiile în Kyoto

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Kyoto : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Kyoto

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Kyoto (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Kyoto

 • Perioada de extrasezon extrem în Kyoto
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie și Februarie.
 • Perioada de extrasezon în Kyoto
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie și Iunie.
 • Perioada de sezon de vârf în Kyoto
  Numărul turiștilor care frecventează Kyoto este ridicat în Mai, Iulie, August, Septembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Kyoto
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Kyoto în Aprilie, Octombrie și Noiembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Kyoto de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Kyoto la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Kyoto, în fiecare lună

În general, în luna Ianuarie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Kyoto. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Noiembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Kyoto

Închirierea unei mașini în Kyoto costă în medie 249 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 50 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna martie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 225 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna aprilie este de 274 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Kyoto

Când să mergi în Japonia?

Chargement en cours
Legendă: Kyoto alte locații

Modificați unitățile