Când să mergi în Tokyo

Tokio beneficiază de condiții climatice plăcute de la aprilie până în noiembrie. Dar cea mai bună perioadă pentru a vizita Tokio este cu siguranță începutul lunii aprilie, în timpul perioadei de înflorire a cireșilor și în timpul verii. De fapt, în lunile iunie până în septembrie, temperaturile sunt foarte blânde în această regiune a Japoniei, variind în medie între 23 și 31°C (88°F) . În lunile iulie și august, căldura este omniprezentă, deoarece este rar ca temperatura să scadă sub 27°C (81°F) . Cu toate acestea, climatul din Tokio în timpul verii este uscat și însorit, ceea ce permite să te bucuri de zile frumoase de vizită. Desigur, această perioadă coincide cu o mare aglomerare de turiști: mulți vacanțieri doresc să descopere celebrele atracții turistice din Tokio în timpul sezonului frumos. În plus, mai multe evenimente culturale au loc în timpul verii. Dacă vă întrebați când să mergeți la Tokio pentru a vedea cireșii înfloriți, va trebui să fiți atenți la planificarea călătoriei dvs. De fapt, dacă se consideră că sezonul cireșilor în Japonia se întinde de la martie până în mai, fereastra este mai restrânsă în Tokio. Ea este cuprinsă între sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie. În plus, lunile octombrie și noiembrie reprezintă o opțiune bună pentru a vizita Tokio într-o atmosferă mai liniștită. Veți găsi puțini turiști și condiții meteo plăcute. În cele din urmă, dacă nu vă temeți să vă confruntați cu frigul în timpul călătoriei dvs., a merge la Tokio în timpul iernii poate fi o idee bună. Orașul are un farmec aparte în această perioadă.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Tokyo? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Tokyo sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Iunie, Septembrie și Octombrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Iulie, August, Septembrie și OctombriePrognoza meteo anuală pentru Tokio

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Tokio
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Tokio ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Tokyo de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Tokyo pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Tokyo

Tokio, capitala Japoniei, este unul dintre cele mai vizitate orașe din Asia. Pentru a vă bucura pe deplin de călătoria dumneavoastră, va fi mai bine să plecați în lunile în care condițiile climatice sunt cele mai favorabile.

Trebuie să știți că orașul Tokio se află sub un climat de tip subtropical umed. Astfel, în perioada cuprinsă între aprilie și noiembrie, vremea în Tokio este plăcută, dar va trebui să vă pregătiți pentru episoade ploioase din când în când. Dar cum este iarna?

Iată mai multe detalii despre climatul din Tokio de la o sezon la altul, pentru a vă ajuta să vă pregătiți călătoria.

Climatul din Tokio în primăvară

Datorită configurației sale geografice, Tokio beneficiază de condiții climatice frumoase în primăvară.

Primăvara în Tokio sosește mai devreme decât în insula Hokkaido. Astfel, începând cu luna martie, atmosfera devine mai blândă și copacii înfloresc. În aprilie, temperaturile se situează între 15 și 20°C (68°F) aproximativ, iar acestea depășesc 20°C (68°F) începând cu luna mai.

În schimb, ploaia poate apărea în orice moment în această perioadă. Climatul din Tokio este întotdeauna destul de umed, deși în general plouă în cantități mici.

Climatul din Tokio în vară

De la începutul lunii iunie până în septembrie, vremea în Tokio este foarte plăcută. Soarele este omniprezent și temperaturile se situează între 25 și 30°C (86°F) aproximativ.

În iulie și august, căldura poate fi intensă, dar atmosfera este mai puțin sufocantă decât la Osaka sau Kyoto. De fapt, umiditatea este mai scăzută în Tokio, ceea ce face aerul puțin mai răcoros. Această perioadă este una dintre cele mai favorabile pentru a descoperi capitala niponă și patrimoniul său cultural.

Cu toate acestea, va trebui să aveți un umbrelă la dumneavoastră în timpul plimbărilor. Ca în orice anotimp, ploi ușoare pot apărea în Tokio.

În cele din urmă, dacă perioada taifunurilor în Japonia este între lunile mai și octombrie, acestea sunt mai prezente în august și septembrie. Așadar, trebuie să știți că orașul Tokio nu este ferit de astfel de evenimente dacă călătoriți la sfârșitul verii.

Climatul din Tokio în toamnă

Climatul din Tokio în toamnă este caracterizat de vreme însorită și temperaturi blânde.

De fapt, toamna în Tokio este o frumoasă prelungire a verii. În septembrie, temperatura este de aproximativ 25°C (77°F) , în timp ce în octombrie este în jur de 20°C (68°F) și aproape de 15°C (59°F) în noiembrie.

În schimb, precipitațiile au tendința de a se intensifica în septembrie și octombrie, cu aproximativ 7 zile de ploaie pe lună. Dacă călătoriți în timpul acestui sezon ploios din Japonia, va fi mai bine să aveți haine impermeabile la dumneavoastră.

Climatul din Tokio iarna

Iarna pe insula Honshu durează în general de la sfârșitul lunii decembrie până în martie. În această perioadă, temperaturile pot scădea sub 10°C (50°F) . Cu toate acestea, vremea în Tokio iarna este mult mai blândă decât în orașe învecinate precum Sendai. Precipitațiile sunt foarte scăzute și vremea rămâne relativ însorită.

În ceea ce privește temperatura, orașul Tokio se bucură de ierni blânde. Este aproximativ 10°C (50°F) în decembrie și între 6 și 10°C (50°F) aproximativ în ianuarie și februarie.

Când știm că în aceeași perioadă temperatura este între -5 și -10 °C la Sapporo, alegerea pentru planificarea vacanțelor de iarnă în Japonia este rapidă.

Tokio : TokyoGrafice: temperatura și precipitațiile în Tokyo

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Tokio : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Tokyo

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Tokyo (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Tokyo

 • Perioada de extrasezon extrem în Tokyo
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie.
 • Perioada de extrasezon în Tokyo
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Februarie și Iunie.
 • Perioada de sezon de vârf în Tokyo
  Numărul turiștilor care frecventează Tokio este ridicat în Martie, Mai, Iulie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Tokyo
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Tokyo în Aprilie, August și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Tokyo de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Tokio la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Tokyo, în fiecare lună

În general, în luna Septembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Tokyo. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Martie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Tokio

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Tokio este în medie mai scăzut dacă plecați în luna ianuarie (în medie 4204 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1304 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Tokio.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Tokio

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Tokyo

Închirierea unei mașini în Tokyo costă în medie 264 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 50 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna februarie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 239 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna august este de 289 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Tokio

Când să mergi în Japonia?

Chargement en cours
Legendă: Tokio alte locații

Modificați unitățile