Când să mergi în Reykjavík

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Reykjavík depinde de ceea ce căutați pentru călătoria dvs. Dacă prioritizați condiții meteorologice mai blânde și doriți să vă bucurați de zilele lungi și însorite, perioada estivală, de la începutul lunii iunie până în august, este momentul ideal. Este și sezonul turistic de vârf în Reykjavík. În această perioadă, temperaturile pot ajunge până la 14°C (58°F) în iulie și august, ceea ce este considerat răcoros în comparație cu alte destinații europene, dar este cea mai caldă perioadă din Islanda.

Atenție însă, în timpul sezonului de vârf, atracțiile turistice pot fi aglomerate și prețurile cazărilor tind să crească. Cu toate acestea, este și o perioadă excelentă pentru a profita de numeroase activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, observarea păsărilor și excursiile cu barca pentru a vedea balenele.

Dacă vă întrebați când să mergeți la Reykjavík pentru a trăi experiența unică de a observa aurorele boreale, atunci perioada cuprinsă între noiembrie și martie ar fi ideală. Nopțile sunt mai lungi, oferind condiții perfecte pentru a observa acest fenomen natural spectaculos. Cu toate acestea, pregătiți-vă pentru un climat mai rece, cu temperaturi care pot scădea până la 0°C (32°F) în timpul iernii.

Vizitarea Reykjavík-ului în perioadele mai puțin favorabile, cum ar fi iarna sau toamna, poate avea și avantajele sale. Deși climatul este mai aspru, cu temperaturi scăzute și un cer adesea înnorat, orașul oferă un peisaj iernatic pitoresc acoperit de zăpadă. În plus, atracțiile turistice sunt mai puțin aglomerate iar prețurile cazărilor sunt în general mai mici.

În concluzie, când să mergeți la Reykjavík depinde de preferințele dvs. climatice și de ceea ce doriți să faceți în timpul șederii dvs. Fie că este vorba de a vă bucura de zilele lungi de vară, de a observa aurorele boreale sau de a descoperi frumusețea iernii în oraș, Reykjavík va ști să vă cucerească în orice moment al anului.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Reykjavík? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni în Reykjavík sunt Iulie și August
 • Decembrie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Septembrie și OctombriePrognoza meteo anuală pentru Reykjavik

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Reykjavik
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Reykjavik ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Reykjavík de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Reykjavík pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Reykjavík

Reykjavík, capitala Islandei, este cunoscută pentru climatul său oceanic, caracterizat de veri scurți și răcoroși și ierni lungi și reci. Acest tip de climat temperat, clasificat ca un climat oceanic cu veri scurte și răcoroase (Cfc) conform clasificării Köppen-Geiger, oferă o varietate de condiții meteorologice pe tot parcursul anului. Anotimpurile se disting prin schimbări semnificative în temperatură, precipitații și condiții de cer. Iată o prezentare a ceea ce puteți aștepta în timpul vizitei în Reykjavík în diferitele anotimpuri.

Iarna în Reykjavík (Decembrie - Februarie)

Iarna în Reykjavík este caracterizată de temperaturi reci, cu minime care pot ajunge la 0°C (32°F) în timpul zilei. Cerul este în general înnorat, cu însoriri ocazionale. Zăpada este de asemenea obișnuită în această perioadă, ceea ce poate face orașul și mai pitoresc. Luna ianuarie este în mod special rece, cu o temperatură medie de 1°C (34°F) pe tot parcursul zilei.

Primăvara în Reykjavík (Martie - Mai)

În primăvară, temperaturile încep să crească încet, cu minime care variază de la 0°C (32°F) în martie la 5°C (41°F) în mai. Precipitațiile încep să scadă, deși vremea rămâne în general înnorată cu câteva însoriri. În mai, temperatura în timpul zilei poate ajunge la 9°C (49°F) .

Vara în Reykjavík (Iunie - August)

Vara în Reykjavík este răcoroasă în comparație cu alte destinații europene, cu temperaturi maxime care ating 14°C (58°F) în iulie și august. Zilele sunt mai lungi și cerul este mai des senin sau ușor înnorat. Luna iulie este cea mai caldă, cu o temperatură medie de 14°C (58°F) la prânz.

Toamna în Reykjavík (Septembrie - Noiembrie)

Toamna aduce o scădere progresivă a temperaturii, cu minimele în timpul zilei variind de la 8°C (47°F) în septembrie la 2°C (36°F) în noiembrie. Precipitațiile cresc de asemenea în această perioadă, cu cerul trecând de la ușor înnorat la predominant înnorat. Luna noiembrie este în mod special rece, cu o temperatură medie de 3°C (38°F) pe tot parcursul zilei.

În concluzie, Reykjavík oferă o varietate de experiențe meteorologice pe tot parcursul anului. Indiferent dacă preferați frigul geros al iernii, răcoarea verii sau temperaturile mai blânde ale primăverii și toamnei, întotdeauna există ceva de apreciat în climatul acestui oraș. Este important de menționat, totuși, că vremea în Reykjavík poate fi imprevizibilă, așa că este întotdeauna recomandat să consultați prognoza meteo înainte de a vă planifica călătoria.

Reykjavik : ReykjavikGrafice: temperatura și precipitațiile în Reykjavík

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Reykjavik : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Reykjavík

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Reykjavík (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Reykjavík

 • Perioada de extrasezon extrem în Reykjavík
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Octombrie și Noiembrie.
 • Perioada de extrasezon în Reykjavík
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Septembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Reykjavík
  Numărul turiștilor care frecventează Reykjavik este ridicat în Iunie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Reykjavík
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Reykjavík în Iulie și August.

Grafic: indicele de frecventare în Reykjavík de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Reykjavik la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Reykjavík, în fiecare lună

În general, în luna Ianuarie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Reykjavík. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Iulie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Reykjavik

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Reykjavik este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 876 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 821 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Reykjavik.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Reykjavik

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Reykjavík

Închirierea unei mașini în Reykjavík costă în medie 264 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 214 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna ianuarie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 200 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 413 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Reykjavik

Când să mergi în Islanda?

Chargement en cours
Legendă: Reykjavik alte locații

Modificați unitățile