Când să mergi în Islanda?

Este posibil să călătorești în Islanda pe tot parcursul anului. De fapt, condițiile meteo nu sunt niciodată foarte favorabile pentru o ședere în această țară, dar asta nu împiedică realizarea unor descoperiri minunate.

Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a călători în Islanda este în timpul sezonului estival, de la iunie până în august. Deși ploaia este frecventă, temperaturile sunt mai ridicate: în jur de 15 °C în medie.

În această perioadă, turiștii vin în număr mare pentru a admira soarele de la miezul nopții. Vara boreală este într-adevăr un moment potrivit pentru a te bucura de natură în această țară a focului și a gheții. Este, de asemenea, momentul ideal pentru a observa balenele și macaralele.

Cu toate acestea, vara corespunde sezonului turistic de vârf. Având în vedere aglomerația, este recomandat să îți rezervi șederea din timp, în special pentru unitățile de cazare care sunt puține în Islanda. Tarifele au tendința de a crește, ceea ce trebuie luat în considerare pentru bugetul tău de călătorie.

În plus, restul anului oferă posibilitatea de a descoperi alte aspecte ale Islandei.

Iarna, vei putea admira cascadele acoperite de zăpadă, dar și să practici activități specifice acestei perioade precum vizitarea peșterilor de gheață. În plus, nopțile lungi permit observarea unui număr mare de auroră boreală, în special între lunile octombrie și aprilie.

În cele din urmă, dacă te întrebi când să mergi în Islanda pentru a evita mulțimea, va trebui să acorzi prioritate sezoanelor intermediare. De fapt, toamna și primăvara vor fi perioade ideale pentru a descoperi celebrul Cercul de Aur într-o atmosferă mai liniștită. De exemplu, în mai și septembrie, găsim câteva zile frumoase, ceea ce face ca această perioadă să fie de asemenea recomandată pentru o călătorie în Islanda.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Estul de Islanda
Hofn, Vatnajökul National Park, Seyðisfjörður...

Tot timpul anului
31°F la 58°F°C
4 la 14 zile
43°F la 52°F

Fiorduri de vest
Ísafjörður, Patreksfjörður, Djúpavík...

Tot timpul anului
32°F la 56°F°C
2 la 13 zile
38°F la 52°F

Nordul de Islanda
Akureyri, Siglufjördur, Raufarhöfn...

Tot timpul anului
27°F la 58°F°C
2 la 12 zile
36°F la 50°F

Sud-Vest de Islanda
Reykjavik, Grindavík, Keflavík...

Iulie și August
56°F la 58°F°C
6 la 7 zile
54°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
36°F la 54°F°C
5 la 13 zile
41°F la 52°F

Sudul de Islanda
Landmannalaugar, Selfoss, Vík í Mýrdal...

Iulie și August
49°F la 59°F°C
5 la 9 zile
54°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
25°F la 56°F°C
4 la 16 zile
47°F la 52°F

Vestul de Islanda
Borgarnes, Snaefellsnes, Ólafsvík...

Iulie
54°F la 58°F°C
4 la 6 zile
50°F la 54°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
34°F la 58°F°C
4 la 13 zile
36°F la 54°F

Când să mergi în Islanda după oraș

Chargement en cours
Estul Estul Fiorduri de vest Fiorduri de vest Nordul Nordul Sud-Vest Sud-Vest Sudul Sudul Vestul Vestul

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Islanda

Spre deosebire de ceea ce ne putem imagina, temperaturile în Islanda nu scad niciodată foarte mult, chiar dacă vremea acolo este destul de schimbătoare. De fapt, climatul din Islanda, la fel ca cel din Suedia și Regatul Unit, este influențat de Curentul Golfului. Este de tip oceanic temperat. Astfel, într-adevăr, doar iarna și în anumite regiuni temperaturile pot deveni negative. În general, ele se situează între -8 și 6°C (43°F) între decembrie și februarie. Prin urmare, în restul anului, vremea în Islanda este mai degrabă răcoroasă, chiar blândă când vine vara. În cele din urmă, și plouă mult în Islanda pe tot parcursul anului, zilele fiind lungi în vara, ceea ce înseamnă că soarele va fi cu siguranță prezent pe parcursul unei părți a zilei. Prin urmare, Islanda nu are o vreme atât de rea pe cât se crede! În schimb, este adevărat că climatul din Islanda se poate schimba rapid pe parcursul zilei. Acest lucru poate complica în special progresul tău în timpul drumețiilor. De fapt, soarele poate fi prezent dimineața și poate face loc unor precipitații puternice sau unei cețuri dense în doar câteva ore. Prin urmare, va trebui să ai întotdeauna la tine straturi suplimentare de haine și materiale impermeabile.

Islanda: La cascade de Skogafoss

Clima Islandei: vara

Temperaturile sunt adesea reci în Islanda, atât iarna, cât și vara. Astfel, în lunile iulie și august, se pot aștepta temperaturi cuprinse între 6 și 15°C (59°F) în medie. Într-o zi însorită, temperatura poate ajunge până la aproximativ 25°C (77°F) , dar rar mai mult.

De asemenea, va trebui să luați în considerare haine calde și învelite în timpul șederii dumneavoastră. Într-adevăr, chiar și vara, precipitațiile sunt frecvente, la fel ca și un vânt regulat care tinde să răcească atmosfera, mai ales în apropierea coastelor.

În Islanda, plouă în medie între 10 și 20 de zile pe lună în vara. Aceste precipitații vin adesea sub formă de ploi trecătoare, dar este de asemenea posibil să existe averse puternice care durează jumătate de zi.

Cu toate acestea, această răcoare și ploaia frecventă sunt compensate de fenomene meteorologice unice, cum ar fi soarele de la miezul nopții. În jurul datei de 21 iunie, timp de aproximativ o săptămână, soarele este întotdeauna prezent pe cer la miezul nopții. Pe de altă parte, chiar dacă nu călătoriți în iunie în Islanda, veți vedea de fapt rar noaptea căzând între mai și iulie deoarece soarele apune în jur de ora 23 și răsare la 2-3 dimineața.

În cele din urmă, trebuie să știți că temperatura mării este întotdeauna rece în Islanda: aceasta variază între 5 și 10°C (50°F) între iarnă și vară. Prin urmare, aceasta nu este destinația către care ar trebui să vă îndreptați pentru o vacanță la plajă.

Clima Islandei: iarna

În această perioadă, peisajele islandeze se transformă și se acoperă brusc cu zăpadă și gheață. De fapt, ninsorile sunt regulate în Islanda în timpul iernii. În plus, unele drumuri devin impracticabile. Prin urmare, va trebui să vă alegeți itinerariul și vehiculul în funcție de aceste condiții.

Iarna, temperaturile sunt în general cuprinse între -8 și 6°C (43°F) . Cu toate acestea, ele pot deveni negative încă din luna octombrie, în special în interiorul țării și pe ghețari.

Cu toate acestea, zăpada lasă uneori loc precipitațiilor sub formă de ploaie, în special pe coastă. De exemplu, la Reykjavik, temperatura medie este mai degrabă în jur de 1 până la 3°C (38°F) iarna.

În schimb, în nordul țării, temperaturile sunt mai reci cu câteva grade. La Húsavík în special, ele variază de la -6 la -2 °C aproximativ între ianuarie și martie.

Este de asemenea posibil să existe valuri de frig, de la -10 la -20 °C, atunci când vânturile vin dinspre Groenlanda. Cu toate acestea, aceste fenomene nu sunt frecvente și afectează mai degrabă zonele interioare, slab populate.

În cele din urmă, iarna este perioada ideală pentru a observa aurorele boreale în Islanda. Aceste fenomene luminoase sunt vizibile când este noapte, între lunile octombrie și aprilie.

Clima Islandei în funcție de regiuni

În general, coasta estică a Islandei este mai însorită decât cea vestică. La Hofn în special, soarele este prezent în mare parte între două ploi, în timp ce la Keflavik, situată în vest, cerul este adesea gri și înnorat.

Pe de altă parte, trebuie să știți că soarele de la miezul nopții este vizibil doar în nordul Islandei, cum ar fi în orașul Akureyri. De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie, este noapte întreaga zi: este noaptea polară.


Temperaturi și precipitații în Islanda

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Islanda și precipitațiile lunare pentru orașele Reykjavik, Akureyri, Borgarnes, Djúpavík și Grindavík, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Islanda

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Islanda (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Islanda

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie. Numărul turiștilor care frecventează Islanda este ridicat în Iulie și August.

  • Perioada de extrasezon extrem în Islanda: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Noiembrie și Decembrie.
  • Perioada de extrasezon în Islanda: Mai, Iunie, Septembrie și Octombrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Islanda: Iulie și August.

Grafic: indicele de frecventare în Islanda de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Islanda

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Reykjavik este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 876 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 821 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Reykjavik.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către IslandaUnde să mergi în Islanda?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Reykjavik38°F38°F38°F43°F49°F54°F58°F58°F52°F45°F40°F36°F
Akureyri29°F31°F31°F38°F45°F54°F58°F56°F49°F40°F32°F29°F
Borgarnes38°F38°F38°F43°F49°F54°F58°F58°F52°F45°F40°F36°F
Djúpavík34°F34°F34°F40°F47°F54°F56°F54°F50°F41°F36°F32°F
Grindavík41°F41°F41°F43°F47°F52°F56°F56°F52°F47°F43°F41°F
Hofn40°F40°F40°F41°F45°F50°F54°F54°F50°F45°F41°F38°F
Ísafjörður32°F32°F32°F36°F41°F49°F52°F50°F47°F40°F34°F32°F
Landmannalaugar34°F36°F38°F41°F47°F52°F54°F54°F50°F43°F38°F34°F
Ólafsvík40°F40°F40°F41°F45°F50°F54°F54°F50°F47°F43°F40°F
Patreksfjörður32°F32°F32°F36°F41°F49°F52°F50°F47°F40°F34°F32°F
Raufarhöfn36°F36°F36°F38°F43°F49°F52°F54°F49°F43°F38°F36°F
Selfoss36°F38°F40°F43°F49°F56°F59°F58°F52°F45°F40°F36°F
Seyðisfjörður32°F34°F34°F40°F45°F54°F58°F56°F50°F41°F34°F31°F
Siglufjördur32°F32°F34°F40°F45°F54°F56°F56°F49°F41°F34°F31°F
Snaefellsnes36°F36°F36°F40°F47°F52°F56°F54°F50°F43°F38°F34°F
Vatnajökul National Park34°F36°F38°F41°F47°F52°F54°F54°F50°F43°F38°F34°F
Vík í Mýrdal34°F36°F38°F41°F47°F52°F54°F54°F50°F43°F38°F34°F
Arnarstapi40°F40°F40°F41°F45°F50°F54°F54°F50°F47°F43°F40°F
Asbyrgi Canyon36°F36°F36°F38°F43°F49°F52°F54°F49°F43°F38°F36°F
Askja29°F31°F32°F38°F45°F54°F58°F56°F49°F40°F32°F27°F

Legendă:

vreme tolerabilă

vreme rea

vreme foarte rea


Despre Islanda

Ce pot face în Islanda?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Islanda este de încredere?

Datele climatice pentru Islanda au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Islanda ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Reykjavik, Akureyri, Borgarnes, Djúpavík, Grindavík, Hofn, Ísafjörður, Landmannalaugar, și 46 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile