Când să mergi în Madrid

Capitala și cel mai mare oraș din Spania, Madrid este propice pentru vizite turistice în lunile aprilie până în octombrie. Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a călători în Madrid este preferabil între mai și septembrie. Clima este cu adevărat ideală.

În mijlocul verii, în iulie și august, vremea este frumoasă, dar căldura poate fi intensă. Temperaturile medii variază între 25 și 33°C (92°F) , cu posibile valori maxime de peste 35°C (95°F) . În plus, nu trebuie să vă bazați pe ploaie pentru a răcori atmosfera deoarece acestea sunt și cele mai secetoase luni.

Această perioadă corespunde sezonului turistic de vârf și, prin urmare, tarifele pot fi mai ridicate.

În plus, dacă vă întrebați când să mergeți la Madrid pentru a vă bucura de o atmosferă mai liniștită, trebuie să știți că primăvara poate fi o opțiune bună. Începând din luna aprilie, temperaturile sunt plăcute (în jur de 20°C (68°F) ) și soarele este prezent în mod constant. Vizitatorii se pot bucura de viața de noapte din cartiere (barrios) fără a se teme de o ploaie sau de o răcire bruscă.

În plus, alegând , turiștii se vor bucura de oraș fără neajunsurile sezonului de vârf. Mai puțină așteptare la intrarea în muzee (Prado, Museo Nacional de Artes Decorativas), tarife mai atractive... În plus, vremea la Madrid rămâne foarte plăcută în această perioadă, cu o căldură constantă și mult soare.

În schimb, iarna este o perioadă nepotrivită pentru o călătorie la Madrid. Temperaturile sunt destul de scăzute și sunt posibile precipitații. Cu toate acestea, unii călători apreciază să descopere orașul în timpul sărbătorilor de sfârșit de an. Astfel, puteți merge acolo pentru a sărbători Anul Nou la Puerta del Sol, unde, alături de alți petrecăreți, veți înghiți un bob de strugure la fiecare dintre cele douăsprezece lovituri de ceas. Fericire și prosperitate garantate!

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Madrid? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Madrid sunt Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iulie și August
 • August este luna cea mai secetoasă
 • Ianuarie este luna cea mai rece a anului
 • Cele mai ploioase luni sunt Martie, Aprilie, Octombrie și NoiembriePrognoza meteo anuală pentru Madrid

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Madrid
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Madrid ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Madrid de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Madrid pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Madrid

Capitala Spaniei, Madrid, se bucură de un climat mediteranean similar cu cel din Barcelona. Astfel, aici avem veri calde și ierni destul de blânzi.

În plus, clima din Madrid este uscată și precipitațiile sunt destul de rare pe tot parcursul anului. În general, soarele este foarte prezent în capitală, ceea ce o face un oraș plăcut de vizitat aproape tot timpul anului.

Clima din Madrid în timpul verii

În Madrid, vara este un sezon puțin ploios. De fapt, cerul este albastru și însorit în timpul acestui sezon, asemănător cu Sevilla.

În schimb, în Madrid poate fi uneori foarte cald în timpul verii. Cele mai ridicate temperaturi sunt atinse între iulie și august, perioadă în care mercurul depășește în mod regulat 30°C (86°F) . Acestea se răcoresc însă semnificativ spre sfârșitul lui august.

Cu toate acestea, pentru o ședere, cu temperaturi plăcute, soare și puțină ploaie.

Clima din Madrid în timpul iernii

Clima din Madrid în timpul iernii seamănă cu cea din nordul Italiei: este rece și relativ uscată.

În decembrie și ianuarie, temperaturile sunt cuprinse între 5 și 10°C (50°F) și se ridică ușor în februarie. Se pot înregistra ninsori în timpul iernii, dar acest lucru este destul de rar.

În acest sezon, cerul este în general senin, ceea ce permite să fim plăcut încălzit de soare.

Clima din Madrid în timpul toamnei

Tradițional, toamna la Madrid este blândă la începutul sezonului și devine ușor mai rece începând din noiembrie. Putem avea temperaturi de aproximativ 25°C (77°F) în septembrie, peste 20°C (68°F) în octombrie și aproape de 10-15 °C în noiembrie.

Este în această perioadă când precipitațiile își ating maximul. Cu toate acestea, ele rămân mai slabe decât cele din alte orașe europene precum Londra sau Paris.

Clima din Madrid în timpul primăverii

Dacă începutul primăverii este destul de ploios la Madrid, soarele devine treptat omniprezent în această perioadă. Cerul este adesea albastru și ploile sunt foarte rare începând din luna mai.

În plus, în primăvară, temperaturile sunt blânde la Madrid și ajung chiar la o anumită căldură la sfârșitul sezonului. De fapt, în iunie, se simte venirea verii cu temperaturi medii cuprinse între 23 și 30°C (86°F) aproximativ.

În schimb, dacă plecați în martie sau aprilie, va trebui să luați haine calde. Mercurul atinge cu greu 20°C (68°F) .

Madrid : MadridGrafice: temperatura și precipitațiile în Madrid

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Madrid : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Madrid

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Madrid (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Madrid

 • Perioada de extrasezon extrem în Madrid
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie și Februarie.
 • Perioada de extrasezon în Madrid
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Madrid
  Numărul turiștilor care frecventează Madrid este ridicat în Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Madrid
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Madrid în Septembrie și Octombrie.

Grafic: indicele de frecventare în Madrid de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Madrid la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Madrid, în fiecare lună

În general, în luna August puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Madrid. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Octombrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Madrid

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Madrid este în medie mai scăzut dacă plecați în luna februarie (în medie 637 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna iulie, puteți plăti cu 613 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Madrid.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Madrid

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Madrid

Închirierea unei mașini în Madrid costă în medie 125 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 55 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna noiembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 95 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna aprilie este de 150 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Madrid

Când să mergi în Spania?

Chargement en cours
Legendă: Madrid alte locații

Modificați unitățile