Când să mergi în Bora Bora?

Cea mai bună perioadă pentru a călători la Bora Bora, numită și "Perla Pacificului", este de la aprilie până în octombrie, în timpul iernii australe. De fapt, deoarece Polinezia Franceză se află la sud de ecuator, anotimpurile sunt inversate față de Europa.

Acest moment al anului are doar numele de iarnă, deoarece temperatura medie este de aproximativ 27°C (81°F) și soarele este în general prezent. Cu toate acestea, chiar dacă temperaturile scad puțin noaptea, senzația de răcoare poate fi resimțită, deoarece atmosfera rămâne puțin umedă. Așadar, luați în considerare să aveți un pulover pentru dimineață și seară.

Iunie este o lună plăcută pentru a vizita Bora Bora. Zilele ploioase devin mai rare, dar mai ales, viața culturală se reanimează odată cu pregătirile pentru Heiva, cel mai mare festival de dansuri polineziene, care are loc în iulie pe Tahiti. Peste tot pe insulă, diversele asociații se pregătesc, dând naștere la spectacole improvizate în aer liber. O ocazie de aur pentru a cunoaște mai bine tradițiile locale și a discuta cu locuitorii după repetiții!

În iulie, este sezonul turistic foarte aglomerat la Bora Bora. Atât în Polinezia cât și în Franța, sunt vacanțele școlare și iubitorii de vacanțe paradisiace vin aici pentru a se bucura de laguna sa protejată și de atmosfera sa de capăt al lumii. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că este cea mai scumpă lună, fie pentru cazare, fie pentru biletele de avion.

Datorită naturii sale remarcabil de bine conservate, Bora Bora este și un loc de trecere pentru balenele cu cocoașă. Pentru a face o excursie și a le observa în mediul lor natural, ideal este să plecați în septembrie sau octombrie. Aceste două luni formează de altfel o perioadă ideală pentru a descoperi arhipelagul Societății: sezonul turistic se apropie de final, insula devine din nou liniștită, iar iarna australă oferă încă condiții meteo excepționale, ceea ce permite desfășurarea multor activități, precum scufundările sau drumețiile.

Când să călătoriți la Bora Bora în restul anului? De la noiembrie până în martie, riscul de ploaie este mult mai mare, dar o ședere este perfect posibilă. Aversele au loc în principal spre sfârșitul zilei și, deși sunt abundente, ele sunt rar foarte lungi. Prin urmare, trebuie să faceți un compromis între o natură luxuriantă și ploile care pot apărea fără a ne aștepta.

Pentru a nu vă epuiza economiile, luna martie este o opțiune bună, deoarece este cea mai ieftină lună din an pentru a zbura către Bora Bora. Sezonul turistic scăzut are loc în martie, aprilie, noiembrie și decembrie. Aceste perioade pot fi interesante din punct de vedere financiar, deoarece hotelurile și pensiunile fac adesea promoții la tarifele camerelor. Aceasta poate fi o oportunitate de a vă îndeplini un vis rezervând un bungalou pe piloni cu vedere directă la laguna turcoaz și minunile pe care le adăpostește.Prognoza meteo anuală pentru Bora Bora

Pentru informații despre climă și vreme în fiecare oraș în Bora Bora pentru o anumită lună, dați clic pe linia corespunzătoare de mai jos:

Ianuarie 85°F
17 zile
Februarie 85°F
15 zile
Martie 85°F
14 zile
Aprilie 85°F
12 zile
Mai 83°F
11 zile
Iunie 83°F
7 zile
Iulie 81°F
6 zile
August 81°F
6 zile
Septembrie 81°F
6 zile
Octombrie 81°F
10 zile
Noiembrie 83°F
13 zile
Decembrie 83°F
17 zile

Când să mergi în Bora Bora după oraș

Chargement en cours


Clima și vremea în Bora Bora

Cu numele său care te face să visezi, Bora Bora este una dintre Insulele de Sub Vânt din arhipelagul Societății, în Polinezia Franceză. Este situată la 255 km vest-nord-vest de Papeete, capitala. Pentru a ajunge acolo, va trebui să luați un zbor intern de la Tahiti cu avionul, sau să ajungeți cu barca dacă aveți timp.

Climatul din Bora Bora este de tip ecuatorial, cu ploi abundente și o temperatură constantă pe tot parcursul anului. Datorită poziției sale geografice într-o zonă intertropicală, insula beneficiază de o anumită unitate climatică, chiar dacă se disting două sezoane: sezonul ploios și sezonul uscat. În medie pe tot parcursul anului, soarele este prezent 8 ore pe zi, iar amplitudinea termică este redusă.

De menționat că, așa cum se întâmplă în toate zonele tropicale, și cu atât mai mult în contextul schimbărilor climatice, tendința este către o anumită dereglementare a vremii în Bora Bora: pot cădea ploi torențiale în timpul sezonului uscat și se poate experimenta o atmosferă uscată și însorită timp de mai multe zile în mijlocul sezonului ploios.

Bora Bora: Bungalows sur pilotis dans le lagon à Bora-Bora

Sezonul uscat la Bora Bora

Numită și "sezonul rece" de către localnici, vara australă se întinde de la începutul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie. Este cu siguranță cea mai bună perioadă pentru a descoperi splendorile insulei Bora Bora. Zilele frumoase, însorite și calde sunt numeroase, în ciuda unor nori și ploi izolate. De fapt, insula este muntoasă (muntele Otemanu atinge o altitudine de 727m) și norii rămân adesea agățați de relieful înalt.

Ziua și noaptea, temperaturile medii oscilează între 26 și 29°C (85°F) , luna aprilie fiind cea mai caldă. Iulie și august sunt cele mai reci luni, deoarece suflă vânturile alizee din sud-est. În ceea ce privește apa lagunei, aceasta are aceeași temperatură cu aerul, fiind ideală pentru a te bucura la maximum de plajă, dar și pentru a face scufundări sau snorkeling. Pe uscat, este sezonul potrivit pentru drumeții: vremea este frumoasă, iar atmosfera este mult mai puțin umedă și sufocantă decât în timpul verii australe.

Sezonul ploios la Bora Bora

O perioadă mai umedă are loc în vara australă, între noiembrie și sfârșitul lunii martie. Sezonul începe încet: ploile devin din ce în ce mai frecvente, ajungând la un maxim în decembrie și ianuarie, care au în medie 17 zile ploioase pe lună. Cu toate acestea, deoarece ploile sunt intermitente, este posibil să te bucuri de însoriri pentru a te relaxa pe plajă sau pentru a face excursii pe lagună.

Datorită influenței alizeelor din est și nord-est, această perioadă este caracterizată și de temperaturi puțin mai ridicate: în medie sunt 29°C (85°F) ziua, puțin mai puțin pe timp de noapte. Aerul fiind încărcat de umiditate, senzația de căldură este mult mai neplăcută decât în restul anului.

Între decembrie și aprilie, riscul de ciclon nu poate fi exclus. Cu toate acestea, fenomenul este foarte rar. De cele mai multe ori, Bora Bora este afectată de depresiuni tropicale de intensitate mai mult sau mai puțin puternică.


Temperaturi și precipitații în Bora Bora

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Bora Bora și precipitațiile lunare pentru orașele Vaitape, Faanui și Nūnu'e, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Bora Bora

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Bora Bora (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Bora Bora

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Februarie, Martie, Iunie, August, Octombrie, Noiembrie și Decembrie. Numărul turiștilor care frecventează Bora Bora este ridicat în Ianuarie, Aprilie, Mai, Iulie și Septembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Bora Bora: Februarie, Martie, Noiembrie și Decembrie.
  • Perioada de extrasezon în Bora Bora: Iunie, August și Octombrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Bora Bora: Aprilie, Mai și Iulie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Bora Bora: Ianuarie și Septembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Bora Bora de către turiști, pentru fiecare lunăUnde să mergi în Bora Bora?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Vaitape85°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F81°F81°F81°F83°F83°F
Faanui85°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F81°F81°F81°F83°F83°F
Nūnu'e85°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F81°F81°F81°F83°F83°F

Legendă:

vreme bună

vreme tolerabilă


Despre Bora Bora

Ce pot face în Bora Bora?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Bora Bora este de încredere?

Datele climatice pentru Bora Bora au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Bora Bora ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Vaitape, Faanui și Nūnu'e.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile