Când să mergi în Bangkok

Bangkok are un climat cald tot timpul anului, cu temperaturi adesea cuprinse între 25 și 35°C (95°F) . Cu toate acestea, unele sezoane sunt mai plăcute decât altele pentru călătorii, cum ar fi sezonul uscat.

Astfel, cea mai bună perioadă pentru a vizita Bangkok este între mijlocul lunii noiembrie și sfârșitul lunii martie. De fapt, în această perioadă temperaturile sunt mai scăzute și vremea mai puțin ploioasă. Ianuarie și februarie sunt cele mai bune luni din punct de vedere al vremii, cu o vreme deosebit de uscată și temperaturi cuprinse între 25 și 33°C (92°F) .

Cu toate acestea, dacă vă întrebați când să mergeți la Bangkok, luna noiembrie ar putea fi, de asemenea, o alegere bună. Chiar dacă ploile sunt un pic mai frecvente, veți putea participa la festivalul lămpilor, Loy Krathong, care este fără îndoială cea mai frumoasă sărbătoare din țară.

Între aprilie și octombrie, este perioada musonică, cu temperaturi care devin foarte ridicate. De exemplu, în aprilie și mai, căldura este deosebit de sufocantă, cu o medie de 30 până la 35°C (95°F) .

În plus, această căldură intensă este însoțită de o creștere a precipitațiilor și a furtunilor. Este sezonul ploios, cu în medie 10 până la 20 de zile de ploaie pe lună. Precipitațiile se manifestă sub forma unor averse puternice care pot dura mai multe zile la rând, dar pot apărea și doar câteva minute la sfârșitul zilei.

Lunile septembrie și octombrie sunt de evitat în mod deosebit din cauza averselor aproape zilnice. În plus, la Bangkok, aceste precipitații sunt însoțite de inundații importante, puțin asemănătoare cu cele din Veneția. Inundațiile sunt deci frecvente în această perioadă. În cele din urmă, aerul este de asemenea extrem de poluat în timpul sezonului umed. Toate aceste motive fac ca lunile aprilie-octombrie să fie o perioadă puțin potrivită pentru o călătorie la Bangkok.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Bangkok? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Bangkok sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Noiembrie
 • Octombrie este luna cea mai ploioasa
 • Temperatura mării este potrivită pentru înot pe tot parcursul anuluiPrognoza meteo anuală pentru Bangkok

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Bangkok
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Bangkok ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Bangkok de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Bangkok pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Bangkok

Datorită poziției sale geografice, Bangkok, capitala Thailandei, are un climat tropical. Astfel, se observă o constantă a temperaturilor pe tot parcursul anului, dar cu o umiditate distribuită inegal. De fapt, clima din Bangkok este caldă tot timpul anului, cu temperaturi în jur de 30°C (86°F) .

Cu toate acestea, se disting două sezoane în Bangkok:

 • Un sezon uscat, în iarnă, care se întinde de la mijlocul lunii noiembrie până în luna martie.
 • Un sezon foarte cald și umed, în vară, care durează de la aprilie până în octombrie.

Clima din Bangkok în timpul sezonului uscat

De la noiembrie până în martie, clima din Bangkok este caracterizată de o scădere a temperaturilor și o diminuare semnificativă a umidității.

De fapt, precipitațiile se reduc pentru a face loc vremii frumoase. Se înregistrează în special 1 sau 2 zile de ploaie pe lună între decembrie și februarie.

În plus, intensitatea precipitațiilor scade de asemenea, astfel încât, în general, ploile nu durează mult timp. Zilele însorite sunt numeroase și clima va fi ideală pentru a vizita orașul.

În ceea ce privește temperaturile, vremea în Bangkok este plăcută în acest sezon. De fapt, ele variază în medie între 25 și 33°C (92°F) . În plus, un vânt blând este prezent în mod regulat, ceea ce face căldura mai ușor de suportat.

Acest sezon este deci ideal pentru a descoperi Bangkok.

Clima din Bangkok în timpul sezonului umed

De la mai până în octombrie, în Bangkok se regăsește o căldură semnificativă și o creștere a precipitațiilor.

În primul rând, începând din aprilie, temperatura crește până la o medie de 30 până la 36°C (97°F) . Atmosfera este deci deosebit de sufocantă, cu atât mai mult cu cât aerul este încărcat de umiditate. Această caracteristică face căldura și mai greu de suportat.

Pe de altă parte, în timp ce ploile rămân rare în aprilie, ele devin importante începând din mai. Este începutul musonului, cu aproximativ 14 zile de ploaie pe lună din mai până în august.

În această perioadă, precipitațiile sunt de intensitate mare, venind sub formă de averse sau furtuni. Se înregistrează aproximativ 200mm de ploaie sau mai mult pe lună din mai până în august. Astfel, o umbrelă va fi indispensabilă dacă plănuiți să plecați în această perioadă. În ceea ce privește temperaturile, căldura rămâne prezentă, dar scade ușor odată cu venirea ploilor, cu o medie de 27 până la 33°C (92°F) .

În schimb, septembrie și octombrie sunt luni în care intensitatea precipitațiilor atinge maximul. Se observă între 15 și 20 de zile de ploaie pe lună aproximativ. Volumul este de asemenea important, cu peste 400mm de precipitații în octombrie la Bangkok. Clima din Bangkok nu este deloc favorabilă pentru o ședere.

În plus, cu râul Chao Praya care străbate orașul, inundațiile sunt frecvente. De fapt, precipitațiile importante duc la un fenomen de creștere a apelor. Nu este rar să trebuiască să mergi cu apă până la genunchi în anumite cartiere din Bangkok în timpul acestui sezon.

Astfel, nu este imposibil să călătorești în Bangkok în timpul sezonului ploios. De fapt, vei putea vedea câteva raze de soare care succed averselor. Cu toate acestea, dacă trebuie să alegi, va fi mai bine să eviți lunile septembrie și octombrie care sunt cele mai ploioase.

Bangkok : BangkokGrafice: temperatura și precipitațiile în Bangkok

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Bangkok : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Bangkok

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Bangkok (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Bangkok

 • Perioada de extrasezon extrem în Bangkok
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Aprilie, Mai și Septembrie.
 • Perioada de extrasezon în Bangkok
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Iunie, Iulie, August și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Bangkok
  Numărul turiștilor care frecventează Bangkok este ridicat în Ianuarie, Februarie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Bangkok
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Bangkok în Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Bangkok de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Bangkok la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Bangkok, în fiecare lună

În general, în luna Septembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Bangkok. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Decembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Bangkok

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Bangkok este în medie mai scăzut dacă plecați în luna mai (în medie 3438 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1070 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Bangkok.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Bangkok

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Bangkok

Închirierea unei mașini în Bangkok costă în medie 130 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 29.8 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna septembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 115 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna decembrie este de 145 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Bangkok

Când să mergi în Tailanda?

Chargement en cours
Legendă: Bangkok alte locații

Modificați unitățile