Când să mergi în Tailanda?

Pe tot parcursul anului, temperaturile oscilează în medie între 26 și 34°C (94°F) în Thailanda. Aici există două sezoane:

 • sezonul uscat de la noiembrie până în martie, când avem temperaturi plăcute și mult soare. Este cea mai bună perioadă pentru a călători în Thailanda.
 • sezonul ploios de la aprilie până în octombrie, cu ploi abundente și cer adesea înnorat.

Perioada cea mai ploioasă este între septembrie și octombrie. Este și perioada taifunurilor, așa că trebuie evitată. În plus, în lunile aprilie și mai, temperaturile sunt foarte ridicate și greu de suportat pentru călători.

Există diferențe climatice semnificative în întreaga țară. Nordul are temperaturi mai reci decât Centrul și Sudul.

Deci, când să mergi în Thailanda? În general, dacă pleci între decembrie și martie vei avea vreme foarte frumoasă peste tot. Cu toate acestea, această perioadă corespunde sezonului turistic de vârf. La Chiang Mai, festivalul lămpilor din noiembrie atrage în special mulți călători.

Pentru a vă bucura de șederea dumneavoastră, va trebui să evitați perioada mai-octombrie, când ploile sunt abundente și căldura sufocantă. Cu toate acestea, dacă vă gândiți să mergeți în Thailanda pentru o vacanță la plajă vara (iulie-august), puteți merge spre sudul Thailandei. Insulele din Golful Thailandei (Koh Tao, Koh Phangan...) vor fi preferate, în loc de Phuket.

În cele din urmă, dacă planificați o ședere de scufundări în Thailanda, perioada ideală va fi între noiembrie și aprilie în Marea Andaman și între februarie și august în Golful Thailandei.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Tailanda
Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Tailanda ©unde-si-cand.net

La est de Thailanda
Pattaya, Koh Chang, Chanthaburi...

Ianuarie și Decembrie
86°F la 94°F°C
0 la 5 zile
81°F la 85°F
Februarie, Martie, Aprilie și Noiembrie
86°F la 99°F°C
1 la 19 zile
83°F la 86°F
Mai, Iulie și Octombrie
85°F la 97°F°C
9 la 24 zile
86°F la 88°F
Iunie, August și Septembrie
85°F la 94°F°C
12 la 24 zile
85°F la 86°F

Nord-estul Thailandei (Isan)
Ubon Ratchathani (Isan), Khon Kaen, Nakhon Ratchasima...

Ianuarie, Februarie, Noiembrie și Decembrie
79°F la 97°F°C
0 la 5 zile
Martie, Aprilie și Octombrie
85°F la 101°F°C
2 la 14 zile
Mai, Iunie, Iulie și Septembrie
88°F la 99°F°C
9 la 26 zile
August
88°F la 90°F°C
13 la 27 zile

Nordul Thailandei
Chiang Mai, Chiang Rai, Pai...

Ianuarie, Februarie și Decembrie
79°F la 99°F°C
0 la 3 zile
Martie, Aprilie, Octombrie și Noiembrie
85°F la 103°F°C
0 la 19 zile
Mai, Iunie și Septembrie
85°F la 101°F°C
5 la 26 zile
Iulie și August
83°F la 92°F°C
11 la 27 zile

Phuket
Phuket town, Patong, Rawai...

Ianuarie, Februarie și Martie
85°F la 88°F°C
4 la 11 zile
85°F la 86°F
Aprilie, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
85°F la 88°F°C
13 la 22 zile
85°F la 88°F
Mai
86°F la 88°F°C
21 la 22 zile
88°F

Sudul Thailandei
Ko Samui, Krabi - Ao Nang, Koh Phangan...

Ianuarie, Februarie și Martie
83°F la 95°F°C
2 la 16 zile
83°F la 86°F
Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
85°F la 95°F°C
5 la 24 zile
85°F la 88°F

Thailanda centrală
Bangkok, Hua Hin, Kanchanaburi...

Ianuarie și Decembrie
85°F la 94°F°C
0 la 2 zile
81°F la 85°F
Februarie, Martie, Iunie, Iulie, August și Noiembrie
86°F la 101°F°C
0 la 15 zile
83°F la 86°F
Aprilie, Mai, Septembrie și Octombrie
86°F la 103°F°C
2 la 19 zile
85°F la 88°F

Când să mergi în Tailanda după oraș

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Tailanda

Situate între Birmania, Laos, Cambodgia și Malaezia, Thailanda beneficiază de temperaturi ridicate în toate anotimpurile. Temperaturile medii se mențin peste 20°C (68°F) în timpul zilei pe tot parcursul anului.

Climatul din Thailanda este tropical în majoritatea regiunilor. Este de tip ecuatorial în apropierea frontierei cu Malaezia (Phuket, Krabi, Koh Lanta), ceea ce înseamnă că precipitațiile sunt mai abundente acolo.

Se disting în principal două perioade: sezonul uscat și sezonul ploios, adesea numit „green season”. Așa cum vom vedea mai jos, ritmul lor variază în funcție de regiune.

Din punct de vedere al temperaturilor și precipitațiilor, se remarcă și o diferență semnificativă între sud (Phuket, Ko Phi Phi) și nordul peninsulei (Chiang Mai, Chiang Rai).

Deși climatul este cel puțin acceptabil pe tot parcursul anului în Thailanda, va trebui să evitați lunile septembrie și octombrie pentru șederea dumneavoastră în regatul Siamului. Chiar dacă taifunurile sunt rare în Golful Thailandei, totuși pot trece pe acolo!

Tailanda: Bateau traditionnel sur la plage de Railay Beach à Krabi

Clima în Nordul Thailandei

Climatul din nordul Thailandei este asemănător cu cel din Birmania. În general, în această regiune, vremea este favorabilă de la octombrie până în aprilie, cu temperaturi plăcute și multe zile însorite.

Spre deosebire de sudul țării, vremea este mai diferită în această regiune. De fapt, în nordul Thailandei, veți simți mai mult frigul în iarnă și mai multă căldură în vară.

De exemplu, în orașele Chiang Mai și Chiang Rai, în lunile decembrie și ianuarie, temperaturile pot scădea rapid seara și uneori ajung în jur de 15°C (59°F) . Pe de altă parte, temperaturile sunt foarte ridicate de la martie până în mai, depășind în mod regulat 35°C (95°F) . Această perioadă trebuie evitată pentru călătoria dvs.

În final, se remarcă mai multe particularități în această regiune:

 • Sezonul uscat se întinde de la noiembrie până în aprilie: este perioada ideală pentru o ședere.
 • Sezonul rece de la noiembrie până în februarie, cu o adiere răcoroasă, mai ales noaptea, este cel mai plăcut. Aici găsim zile foarte frumoase.
 • Sezonul ploios, de la mai până în noiembrie, are, în schimb, precipitații abundente. Cu toate acestea, este mai scurt decât în sudul țării.

Clima în Centrul Thailandei

Climatul în centrul Thailandei este relativ umed pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în Bangkok în special, sezonul uscat, de la noiembrie până în martie, vine cu un nivel ridicat de soare.

În această perioadă, temperaturile sunt ridicate, deși pot scădea seara. Acest sezon este cel mai favorabil pentru a planifica o ședere în capitală.

Sezonul cald este între februarie și iunie în centrul Thailandei. Căldura combinată cu o umiditate ridicată poate deranja călătorii.

Apoi, este sezonul ploios care începe de obicei în jurul lunii iulie. Musonul se prelungește adesea până în octombrie. Această perioadă aduce precipitații abundente și temperaturi ridicate (peste 33°C (92°F) în medie).

Clima în Estul Thailandei

Estul Thailandei, Isan-ul, este una dintre regiunile cele mai umede ale țării. De fapt, aceste precipitații importante permit cultivarea orezului și a fructelor tipice thailandeze în această provincie.

În plus, coasta estică a Thailandei, către Pattaya, beneficiază de vreme plăcută pe tot parcursul anului cu un microclimat deosebit de plăcut. Soarele este prezent în mod regulat și temperaturile sunt cuprinse între 26 și 33°C (92°F) .

Cu toate acestea, în lunile aprilie până în noiembrie, ploile și furtunile sunt frecvente în această zonă și căldura este intensă. Deși ploile rămân în principal nocturne, este mai bine să evitați această perioadă pentru o ședere. De fapt, în noiembrie în special, se înregistrează în general 15 zile de ploaie.

Clima în Sudul Thailandei

Diferențele de climat sunt semnificative între sud-vest și sud-estul Thailandei.

În general, se consideră că sezonul ploios se întinde de la aprilie până în octombrie în vest, și mai degrabă de la septembrie până în decembrie în est. Dar indiferent de partea de sud a peninsulei, trebuie menționat că aici plouă mai mult decât în nord!

Iată informații în funcție de diversele regiuni din Sudul Thailandei:

Clima în insulele din Golful Thailandei

În insulele din Golful Thailandei, precum Koh Samui, Koh Tao sau Koh Phangan, clima este plăcută tot timpul anului, cu temperaturi blânde și calde, fără a fi sufocante. Aici găsim trei sezoane:

 • Sezonul cald de la februarie până în mai
 • Sezonul ploios de la mai până în octombrie, care aduce cele mai puternice ploi în octombrie și noiembrie.
 • Sezonul numit „răcoros” de la noiembrie până în ianuarie.

Cu toate acestea, între mai și octombrie, este încă posibil să vizitați această regiune. Chiar dacă plouă abundent, precipitațiile sunt de obicei de scurtă durată și lasă repede loc soarelui.

Cu toate acestea, perioada cea mai populară pentru a vizita insulele din Golful Thailandei este mai degrabă între noiembrie și aprilie.

Clima în sud-vestul Thailandei

Insulele din Marea Andaman (Koh Phi Phi, Koh Lanta, Phuket) cunosc ploi abundente în perioada septembrie-noiembrie. Cu toate acestea, de la începutul lunii ianuarie, ploile devin mai rare și lasă loc sezonului uscat. Soarele este prezent și clima este deosebit de plăcută până în luna aprilie.

Apoi, urmează un sezon cald și totodată ploios de la aprilie până în mai.

Ați înțeles că această regiune, apropiată de Malaezia, cunoaște mai multe precipitații decât restul Thailandei. Cu toate acestea, vă puteți bucura în voie de plajele și stațiunile de pe litoral între două ploi, și aceasta pe o mare parte a anului.


Temperaturi și precipitații în Tailanda

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Tailanda și precipitațiile lunare pentru orașele Bangkok, Phuket town, Chanthaburi, Chiang Mai și Chiang Rai, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Tailanda

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Tailanda (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Tailanda

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie. Numărul turiștilor care frecventează Tailanda este ridicat în Ianuarie, Februarie, Noiembrie și Decembrie.

 • Perioada de extrasezon extrem în Tailanda: Mai, Iunie și Septembrie.
 • Perioada de extrasezon în Tailanda: Martie, Aprilie, Iulie, August și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Tailanda: Ianuarie, Februarie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Tailanda: Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Tailanda de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Tailanda

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Bangkok este în medie mai scăzut dacă plecați în luna mai (în medie 3438 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1070 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Bangkok.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către TailandaUnde să mergi în Tailanda?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Bangkok92°F94°F95°F97°F97°F94°F92°F92°F92°F90°F92°F90°F
Phuket town85°F86°F88°F88°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F86°F85°F
Chanthaburi90°F92°F92°F92°F92°F88°F86°F86°F86°F88°F90°F88°F
Chiang Mai86°F95°F101°F103°F99°F92°F90°F90°F92°F90°F88°F86°F
Chiang Rai86°F94°F99°F103°F99°F92°F88°F88°F90°F90°F88°F85°F
Hua Hin85°F88°F90°F92°F92°F90°F88°F88°F88°F86°F86°F85°F
Kanchanaburi92°F99°F101°F103°F101°F95°F92°F92°F92°F90°F88°F88°F
Khon Kaen88°F94°F97°F99°F97°F94°F90°F90°F90°F88°F88°F86°F
Ko Samui83°F83°F85°F86°F88°F86°F86°F86°F86°F85°F85°F85°F
Koh Chang90°F92°F92°F92°F92°F88°F86°F86°F86°F88°F90°F88°F
Koh Lanta86°F86°F86°F88°F88°F86°F86°F86°F85°F86°F86°F86°F
Koh Phangan83°F83°F85°F86°F88°F86°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F
Koh Phi Phi85°F86°F86°F88°F88°F86°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F
Koh Tao83°F83°F85°F86°F88°F86°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F
Krabi - Ao Nang88°F92°F94°F92°F90°F88°F86°F88°F86°F88°F88°F88°F
Nakhon Ratchasima88°F95°F99°F99°F97°F94°F90°F90°F90°F88°F86°F86°F
Parcul Național Khao Lak86°F88°F90°F88°F88°F86°F86°F86°F86°F86°F86°F86°F
Pattaya88°F88°F90°F92°F90°F88°F86°F86°F86°F86°F88°F86°F
Ubon Ratchathani (Isan)88°F95°F97°F97°F95°F92°F90°F88°F88°F88°F88°F86°F
Patong85°F86°F88°F88°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F86°F85°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea

vreme foarte rea


Despre Tailanda

Ce pot face în Tailanda?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Tailanda este de încredere?

Datele climatice pentru Tailanda au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Tailanda ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Bangkok, Phuket town, Chanthaburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Hua Hin, Kanchanaburi, Khon Kaen, și 131 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile