Când să mergi în Singapore?

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Singapore este între ianuarie și martie, apoi între mai și octombrie. De fapt, lunile aprilie, noiembrie și decembrie sunt deosebit de ploioase.

Aflată în inima Asiei de Sud-Est, orașul-stat este un adevărat punct de întâlnire pentru călători. August și decembrie marchează vârful sezonului turistic, în timp ce în iulie și octombrie este sezonul de vârf. Când să călătoriți în Singapore pentru a evita mulțimile, având în același timp condiții meteorologice favorabile? Alegeți lunile ianuarie până în martie, mai, iunie și septembrie.

În ceea ce privește bugetul, Singapore este un oraș scump pentru regiune. Pentru a cheltui cât mai puțin posibil, luna martie este ideală, în timp ce în iulie și august prețurile biletelor de avion sunt în creștere. Fiți, de asemenea, atenți la diferitele evenimente care au loc acolo, acestea pot crește rapid prețurile cazării. În general, este mai bine să rezervați cât mai devreme posibil: veți avea mai multe opțiuni și puteți beneficia de reduceri.

Ce trebuie să puneți în bagaj pentru o călătorie în Singapore? Cu clima sa caldă și umedă tot timpul anului, hainele ușoare din bumbac sunt perfecte. Deoarece toate locurile închise sunt puternic climatizate, gândiți-vă totuși să luați ceva pentru a vă acoperi. Țânțarii sunt, de asemenea, prezenți în insulă. Prin urmare, luați haine care acoperă brațele și picioarele pentru seară. În cele din urmă, protecția solară bună este indispensabilă: cremă, ochelari de soare și pălărie sau șapcă.Prognoza meteo anuală pentru Singapore

Pentru informații despre climă și vreme în fiecare oraș în Singapore pentru o anumită lună, dați clic pe linia corespunzătoare de mai jos:

Ianuarie 86°F
16 la 20 zile*
Februarie 88°F
10 la 14 zile*
Martie 90°F
17 la 19 zile*
Aprilie 90°F
21 la 22 zile*
Mai 85°F la 92°F
19 la 20 zile*
Iunie 90°F
15 zile
Iulie 88°F
14 la 15 zile*
August 88°F
15 la 17 zile*
Septembrie 90°F
12 la 13 zile*
Octombrie 90°F
17 la 18 zile*
Noiembrie 88°F
21 la 23 zile*
Decembrie 88°F
24 la 26 zile*
* Vremea variază în toată țara

Când să mergi în Singapore după oraș

Chargement en cours


Clima și vremea în Singapore

Climatul din Singapore este de tip ecuatorial, cu ploi abundente și o temperatură constantă pe tot parcursul anului.

Aflată în largul Malaeziei și aproape de ecuator, insula beneficiază de temperaturi constante, indiferent de anotimp. Temperaturile maxime se situează între 30 și 33°C (92°F) , în timp ce noaptea, termometrul arată medii între 26 și 28°C (83°F) . În general, este întotdeauna puțin mai cald în centrul orașului în comparație cu zona de coastă, iar ploaia nu aduce niciodată o răcorire semnificativă pe insulă.

La fel ca cele ale aerului, temperaturile mării Chinei sunt idilice, cu medii cuprinse între 28 și 31°C (88°F) .

Vremea din Singapore este marcată de un nivel ridicat de umiditate: între 70% și 80% în funcție de perioadă, fiind mereu umed. Astfel, în capitală se înregistrează în medie 178 de zile de ploaie pe an! Cu toate acestea, țara are totuși un nivel plăcut de expunere la soare.

Singapore: Vue aérienne sur Marina Bay à Singapour

Chiar dacă ploaia este prezentă în orice perioadă, se remarcă două sezoane muson bine distincte:

  • Musonul de nord-est, cunoscut și sub numele de muson de iarnă, este cel mai intens. Acesta lovește Singapore între octombrie și ianuarie, noiembrie și decembrie fiind cele mai ploioase luni, cu până la 26 de zile de ploaie pe lună. Cu toate acestea, trebuie relativizat: ploile sunt într-adevăr intense, dar scurte, și este foarte rar să plouă întreaga zi. Astfel, veți putea să vă bucurați de perioade însorite minunate dacă călătoriți în Singapore în această perioadă a anului.
  • Musonul de sud-vest, sau musonul de vară, aduce ploi în Singapore în aprilie și până la mijlocul lunii mai. Ploile sunt mult mai puțin abundente și cad cel mai adesea spre sfârșitul zilei și în timpul nopții, în medie pe 20 de zile.

Climatul în timpul sezoanelor uscate din Singapore

De la sfârșitul lunii ianuarie până în martie, apoi de la mai până în octombrie, sunt perioadele cele mai uscate din Singapore, sau mai degrabă cele mai puțin umede. Așa cum s-a menționat anterior, ploile sunt încă prezente, dar mult mai slabe și mai puțin frecvente. Luna februarie este cea mai puțin ploioasă lună din an.

În aceste sezoane, Singapore este lovit de ceea ce se numește "loviturile de Sumatra", care se manifestă sub forma unor furtuni foarte violente, dar și foarte scurte.


Temperaturi și precipitații în Singapore

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Singapore și precipitațiile lunare pentru orașele Singapore, Insula Sentosa, Jurong East și Pulau Ubin, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Singapore

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Singapore (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Singapore

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, Septembrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Singapore este ridicat în August, Octombrie și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Singapore: Ianuarie, Aprilie și Noiembrie.
  • Perioada de extrasezon în Singapore: Februarie, Martie, Mai, Iunie, Iulie și Septembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Singapore: Octombrie și Decembrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Singapore: August.

Grafic: indicele de frecventare în Singapore de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Singapore

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Singapore este în medie mai scăzut dacă plecați în luna mai (în medie 3309 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna decembrie, puteți plăti cu 886 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Singapore.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către SingaporeUnde să mergi în Singapore?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Singapore86°F88°F90°F90°F92°F90°F88°F90°F90°F90°F88°F88°F
Insula Sentosa86°F88°F90°F90°F90°F90°F88°F88°F90°F90°F88°F88°F
Jurong East86°F88°F90°F90°F90°F90°F88°F88°F90°F90°F88°F88°F
Pulau Ubin86°F88°F90°F90°F92°F90°F90°F90°F90°F90°F88°F88°F

Legendă:

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea

vreme foarte rea


Despre Singapore

Ce pot face în Singapore?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Singapore este de încredere?

Datele climatice pentru Singapore au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Singapore ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Singapore, Insula Sentosa, Jurong East și Pulau Ubin.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile