Când să mergi în Bali?

Pe tot parcursul anului, vă puteți aștepta la temperaturi plăcute în Bali. Acestea sunt în general cuprinse între 24 și 34°C (94°F) în timpul zilei. Cu toate acestea, perioada ideală pentru a vizita această insulă indoneziană este între lunile mai și octombrie, în timpul sezonului uscat. Este cel mai bun moment pentru a merge în Bali pentru a vă bucura de plajă, scufundări sau chiar surf. Soarele va fi prezent.

Cu toate acestea, mai exact între lunile iunie și septembrie este recomandat să călătoriți în Bali. De fapt, clima în această perioadă este ideală. Precipitațiile sunt rare, temperaturile sunt plăcute și călătorii vor aprecia serile mai răcoroase.

În schimb, dacă este posibil, ar trebui să evitați lunile iulie-august când turismul este intens și prețurile sunt ridicate.

Din noiembrie până în aprilie, este sezonul ploios. Aici se regăsesc averse puternice și o umiditate ridicată. Această perioadă coincide și cu sezonul cald. Astfel, atmosfera poate fi dificil de suportat. Cu toate acestea, se regăsesc câteva zile frumoase și însorite.

În plus, deși nu este rar să avem ploi continue între decembrie și februarie, majoritatea averselor au loc spre sfârșitul zilei. Astfel, dacă vă întrebați când să mergeți în Bali, trebuie să știți că este totuși posibil să vă organizați călătoria în această perioadă, în special în noiembrie, martie sau aprilie.

În cele din urmă, deoarece anul are 210 zile conform calendarului Pawukon, data sărbătorilor tradiționale balineze (Odalan, Galungan...) se schimbă în mod regulat. Cu toate acestea, deoarece celebrările religioase sunt foarte numeroase în fiecare zi pe insulă, cu siguranță veți putea participa la ele în timpul șederii dvs. în Bali. Aceasta, indiferent de data călătoriei dvs.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Central de Bali
Ubud, Tabanan, Bangli...

Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
81°F la 86°F°C
1 la 9 zile
81°F la 83°F
Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Noiembrie și Decembrie
85°F la 86°F°C
7 la 20 zile
85°F la 86°F
Ianuarie
85°F la 86°F°C
18 la 21 zile
85°F

Estul de Bali
Amed, Padangbai, Mount Agung...

Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
83°F la 86°F°C
3 la 8 zile
81°F la 85°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Noiembrie și Decembrie
85°F la 86°F°C
13 la 20 zile
85°F la 86°F

Nordul de Bali
Munduk, Lovina Beach, Tejakula...

Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
83°F la 86°F°C
1 la 4 zile
81°F la 85°F
Aprilie, Mai și Noiembrie
85°F la 86°F°C
7 la 11 zile
85°F la 86°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie
85°F
15 la 18 zile
85°F la 86°F

Nusa Penida
Nusa Lembongan, Tanglad...

Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
83°F la 86°F°C
3 la 8 zile
81°F la 83°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Noiembrie și Decembrie
85°F la 86°F°C
13 la 20 zile
85°F la 86°F

Sudul de Bali
Denpasar, Kuta, Nusa Dua...

Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
81°F la 86°F°C
2 la 12 zile
81°F la 86°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie
86°F
13 la 19 zile
85°F la 86°F

Vestul de Bali
Negara, Gilimanuk, Bali Barat National Park...

Iulie, August și Septembrie
83°F la 86°F°C
1 la 3 zile
81°F la 83°F
Mai, Iunie și Octombrie
85°F la 88°F°C
3 la 10 zile
83°F la 85°F
Aprilie și Noiembrie
86°F la 88°F°C
8 la 16 zile
85°F la 86°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Decembrie
86°F la 88°F°C
11 la 26 zile
85°F la 86°F

Când să mergi în Bali după oraș

Chargement en cours
Central Central Estul Estul Nordul Nordul Nusa Penida Nusa Penida Sudul Sudul Vestul Vestul

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Bali

Micuța insulă aparținând Indoneziei, Bali se află între Jakarta și Lombok, nu departe de Malaezia sau Filipine.

Această insulă, situată în apropierea Ecuatorului, are un climat tropical în care se regăsesc doar două anotimpuri:

  • anotimpul uscat de la mai până în octombrie
  • anotimpul ploios, cunoscut și sub numele de muson, de la noiembrie până în aprilie.

Datorită temperaturilor plăcute pe tot parcursul anului, climatul din Bali este considerat ideal atât pentru călători cât și pentru locuitorii săi. De fapt, aceasta este una dintre motivele pentru care tot mai mulți europeni aleg să descopere această insulă sau chiar să se stabilească aici. Mercurul se situează între 24 și 34°C (94°F) pe tot parcursul anului și zilele însorite sunt foarte frecvente. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la soarele din Bali, deoarece chiar și atunci când cerul este acoperit, este posibil să ne ardem rapid.

În cele din urmă, vremea din Bali este întotdeauna prietenoasă cu înotul. Temperatura apei variază între 26 și 30°C (86°F) pe tot parcursul anului.

Bali: La vallée luxuriante de Sidemen

Clima din Bali în timpul sezonului uscat

În Bali, sezonul uscat are loc între mai și octombrie. Este caracterizat de temperaturi cuprinse între 24 și 32°C (90°F) pe timp de zi, un nivel ridicat de soare și un climat relativ uscat. Acest sezon este de asemenea numit sezonul rece. De fapt, temperaturile au tendința de a scădea seara.

Dacă plecați în călătorie în Bali în această perioadă, veți putea să vă bucurați pe deplin de peisaje, plaje și de numeroasele temple de descoperit. Cu toate acestea, deoarece Bali are un climat tropical, trebuie să țineți cont că ploile nu sunt rare în acest sezon, în special spre sfârșitul zilei și noaptea. În mod fericit, nimic care să vă strice cu adevărat șederea.

Luna cea mai rece din Bali este de asemenea luna cea mai uscată: aceasta este luna august. De fapt, plouă în medie de 9 zile în această lună și temperatura este de aproximativ 26°C (79°F) .

Dacă doriți să evitați mulțimea și să vă bucurați de condiții meteorologice favorabile, lunile iunie, septembrie și octombrie vor fi alegeri foarte bune pentru a vă programa călătoria.

Clima din Bali în timpul sezonului ploios

Sezonul ploios în Bali are loc între lunile noiembrie și aprilie. Această perioadă corespunde sezonului ploios, legat de fenomenul musonic. Se înregistrează în special 25 de zile de ploaie și 245 mm de precipitații în lunile decembrie și ianuarie. Cu toate acestea, o călătorie în această perioadă este posibilă cu condiția de a avea haine impermeabile bune și de a prefera vizitele culturale plajelor.

În general, ploaia cade sub formă de averse care au loc noaptea. Cu toate acestea, în timpul sezonului ploios, este posibil ca aversele sau chiar furtunile să apară în timpul zilei și ca ploaia să persiste câteva zile. În alegere, este mai bine să optați pentru o ședere în martie în loc de ianuarie. Ploile vor fi probabil mai puțin frecvente.

Acest sezon coincide de asemenea cu sezonul cald: temperaturile depășesc adesea 30°C (86°F) între noiembrie și aprilie. În plus, umiditatea este în general mai mare de 80%, ceea ce contribuie la atmosfera grea și uneori dificil de suportat.

În cele din urmă, de la ianuarie până în aprilie, este posibil ca ciclonii tropicali să treacă foarte aproape de Bali. Chiar dacă insula nu este afectată direct, aceste evenimente pot aduce vânturi și ploi puternice timp de câteva zile.

Diferențe de climă în Bali

Clima pe insula Bali este influențată de localizarea sa într-o zonă caldă și umedă. De asemenea, vânturile și prezența munților determină venirea ploilor.

În Indonezia, se regăsește musonul de sud-vest din iunie până în septembrie și un muson de nord-est de la noiembrie până la sfârșitul lui martie. Acesta din urmă expune Bali la sezonul ploios. Cu toate acestea, se întâmplă ca sezonul ploios să se decaleze în timp. Acesta poate începe în octombrie și se poate termina în aprilie în funcție de an.

Pe de altă parte, trebuie să știți că anumite zone ale insulei sunt mai ploioase decât altele. Este cazul în special al zonei interioare, pe înălțimi, și a coastei nordice. Partea sudică (Denpasar, Kuta…) este cea mai puțin ploioasă, dar și cea mai turistică.

În plus, partea nordică a insulei este străbătută de o serie de vulcani, inclusiv celebrul vulcan, Gunung Agung, mereu activ. În această regiune montană, se regăsește adesea un timp mai răcoros.

Orele zilei sunt aproape întotdeauna aceleași în Bali. De la 6 dimineața până la 18:30 aproximativ pe tot parcursul anului. Acest lucru se datorează poziției insulei aproape de Ecuator. Va fi deci mai bine să vă treziți devreme pentru a vă bucura la maxim de călătoria dumneavoastră în Bali.

În final, în funcție de ceea ce căutați, Bali este o insulă plăcută de descoperit în orice sezon. De asemenea, puteți combina șederea cu vizitarea unei alte insule indoneziene. Într-adevăr, nu departe, insulele Lombok și Java beneficiază de același tip de climat.


Temperaturi și precipitații în Bali

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Bali și precipitațiile lunare pentru orașele Denpasar, Amed, Ubud, Bali Barat National Park și Bangli, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Bali

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Bali (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Bali

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Noiembrie și Decembrie. Numărul turiștilor care frecventează Bali este ridicat în Iulie, August, Septembrie și Octombrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Bali: Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie.
  • Perioada de extrasezon în Bali: Mai, Iunie, Noiembrie și Decembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Bali: Iulie, Septembrie și Octombrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Bali: August.

Grafic: indicele de frecventare în Bali de către turiști, pentru fiecare lunăUnde să mergi în Bali?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Denpasar86°F86°F86°F86°F85°F83°F83°F81°F83°F85°F86°F86°F
Amed86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Ubud85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Bali Barat National Park86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F85°F86°F88°F88°F86°F
Bangli85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Gilimanuk86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F85°F86°F88°F88°F86°F
Kuta86°F86°F86°F86°F85°F83°F83°F81°F83°F85°F86°F86°F
Lovina Beach85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Mount Agung86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Munduk85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Negara88°F88°F88°F88°F86°F85°F83°F83°F85°F86°F88°F88°F
Nusa Dua86°F86°F86°F86°F85°F83°F83°F81°F83°F85°F86°F86°F
Nusa Lembongan86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Padangbai86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Tabanan85°F86°F86°F86°F85°F83°F81°F81°F85°F86°F86°F85°F
Tanglad86°F86°F86°F86°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F86°F
Tejakula85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Bedugul85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F
Belimbingsari86°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F85°F86°F88°F88°F86°F
Bubunan85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F83°F85°F86°F86°F85°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea


Despre Bali

Ce pot face în Bali?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Bali este de încredere?

Datele climatice pentru Bali au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Bali ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Denpasar, Amed, Ubud, Bali Barat National Park, Bangli, Gilimanuk, Kuta, Lovina Beach, și 35 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile