Când să mergi în Vietnam?

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Vietnam variază în funcție de regiunea vizitată și de interesele călătorilor.

În general, se consideră că perioada cuprinsă între noiembrie și aprilie este cea mai favorabilă pentru a vizita sudul țării. Este sezonul uscat: astfel, vremea este mai puțin ploioasă și temperaturile sunt plăcute. Este de asemenea cea mai bună perioadă pentru a te bucura de plajele. Vietnamul, care are kilometri de coastă la Marea Chinei de Sud, are zone extinse minunate unde te poți relaxa.

În plus, este recomandat să eviți călătoriile în sudul Vietnamului în timpul sezonului ploios care are loc între mai și septembrie. Ploile pot fi abundente și pot apărea inundații. Perioada taifunurilor care are loc între iulie și septembrie este de asemenea de evitat.

Pe de altă parte, dacă vrei să descoperi peisajele uluitoare din Golful Ha Long și orașul Hanoi din nordul țării, va trebui să alegi lunile septembrie până în decembrie. Vremea va fi ideală, cu un climat uscat și temperaturi cuprinse între 20 și 30°C (86°F) . Cu toate acestea, nordul trebuie evitat între ianuarie și martie deoarece temperaturile sunt mai reci, în special noaptea. Vremea este de asemenea foarte noroasă în această perioadă.

În centrul țării, climatul este în general mai ploios, în special în orașul Hoi An. Pentru a te bucura de o vreme plăcută în această regiune, va fi mai bine să pleci între februarie și aprilie. Plajele din zonă sunt deosebit de primitoare în această perioadă.

În general, cea mai bună perioadă pentru a străbate țara de la nord la sud este deci între martie și aprilie. Vremea este favorabilă pe întreg teritoriul, cu o vreme uscată și însorită.

Călătorind în Vietnam, poți să te bucuri și de numeroasele festivități locale care nu au întotdeauna loc în timpul sezonului uscat. De fapt, mii de turiști vin în fiecare an să asiste la celebrările Anului Nou vietnamez în februarie.

În cele din urmă, dacă te întrebi când să mergi în Vietnam pentru a evita aglomerația turistică, să știi că este perfect posibil să îți planifici o călătorie în timpul sezonului ploios. Vremea rămâne relativ corectă în această perioadă.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Vietnam
Harta celor mai bune perioade pentru a vizita Vietnam ©unde-si-cand.net

Coasta Centrală a Vietnamului
Hoi An, Nha Trang, Vinh...

Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie și August
76°F la 95°F°C
0 la 17 zile
74°F la 86°F
Septembrie
86°F la 90°F°C
11 la 16 zile
85°F
Ianuarie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 88°F°C
1 la 19 zile
76°F la 85°F

Munții Centrali din Vietnam
Dalat, Buon Ma Thuot, Pleiku...

Ianuarie, Februarie, Martie, Noiembrie și Decembrie
76°F la 97°F°C
1 la 13 zile
Aprilie
85°F la 95°F°C
10 la 19 zile
Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
77°F la 94°F°C
14 la 28 zile

Vietnam de Nord
Hanoi, Sa Pa (Nordul Vietnamului), Golful Ha Long...

Aprilie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
61°F la 90°F°C
1 la 10 zile
72°F la 83°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Mai și Septembrie
61°F la 95°F°C
0 la 18 zile
68°F la 86°F
Iunie, Iulie și August
79°F la 99°F°C
7 la 27 zile
85°F la 88°F

Vietnam de Sud
Ho Și Min, Insula Phu Quoc (Koh Trol), Mekong Delta...

Ianuarie
79°F la 92°F°C
1 la 5 zile
77°F la 83°F
Februarie, Martie, Aprilie, Noiembrie și Decembrie
79°F la 97°F°C
0 la 18 zile
79°F la 86°F
Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
85°F la 95°F°C
10 la 27 zile
85°F la 88°F

Când să mergi în Vietnam după oraș

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Vietnam

Frontieră cu China, Laosul sau Cambodgia, Vietnamul, la fel ca multe țări din Asia de Sud-Est, beneficiază de un climat cald și umed pe aproape întreg teritoriul.

De fapt, Vietnamul are un climat tropical în Sud și subtropical în Nord. Este influențat de diferitele musoane. În câmpiile, umiditatea este adesea ridicată, în timp ce în munți, cum ar fi Sapa și Dong Van, clima este mai blândă și mai uscată.

Climatul din Vietnam este marcat de alternanța a două sezoane:

  • un sezon uscat și însorit, care are loc mai ales iarna
  • un sezon umed, în care temperaturile sunt mai ridicate, vara

Desigur, sezonul uscat este preferat pentru călătoriile în Vietnam. Cu toate acestea, deși sezonul umed îi sperie adesea pe turiști, este perfect posibil să vizitezi Vietnamul în această perioadă.

De fapt, ploaia nu cade toată ziua în timpul sezonului ploios (sau muson) din Vietnam. Precipitațiile au loc mai degrabă la sfârșitul după-amiezii sau noaptea, sub formă de averse. Acest lucru face posibile vizitele turistice și activitățile în aer liber. În plus, aceste precipitații aduc o răcoare deosebit de plăcută.

Vietnam: La baie d’Halong

Vremea în Vietnam este foarte diferită de la o regiune la alta. Să vedem împreună aceste variații climatice, regiune cu regiune.

Climatul în nordul Vietnamului

Climatul din Vietnam, în nord, cum ar fi în Hanoi sau în golful Ha Long, beneficiază de ceea ce se numește „iarna vietnameză”.

Această perioadă, situată între noiembrie și începutul lui mai, are o vreme mai răcoroasă cu temperaturi cuprinse între 20 și 30°C (86°F) în timpul zilei, care pot scădea și mai mult pe timp de noapte. Cu toate acestea, vremea este în general gri și ploioasă în această zonă, făcând vremea puțin sumbră. Ploaia fină poate cădea continuu, lucru care nu este foarte plăcut pentru vizitatori și fotografi.

Lunile noiembrie și decembrie, când precipitațiile sunt cele mai scăzute, vor fi de preferat.

În plus, în nord-vest, în zonele montane, climatul este mai plăcut, cu temperaturi mai ridicate și mai puțină ploaie.

Vara, pe de altă parte, se întinde de la mai până în septembrie. Corespunde sezonului ploios cu 15 zile de ploaie sau mai mult pe lună. Precipitațiile sunt foarte importante în iunie, iulie și august. Pe de altă parte, este perioada cea mai caldă cu temperaturi adesea mai mari de 30°C (86°F) în timpul zilei. Umiditatea aerului și căldura constantă fac atmosfera destul de umedă. În această perioadă, uraganele deosebit de puternice pot lovi coasta și pot provoca pagube.

Climatul în centrul Vietnamului

Centrul Vietnamului este la fel de umed ca restul țării, dar precipitațiile sunt chiar mai mari între noiembrie și sfârșitul lui ianuarie. De fapt, sezonul ploios este decalat față de nord.

Această regiune este, de asemenea, supusă unei musoni de vară care are loc de la mai până în noiembrie. Este în această perioadă când temperaturile sunt cele mai ridicate, în special între mai și august, când mercurul atinge adesea mai mult de 30°C (86°F) în această parte a Vietnamului. Pe Platoul Central, se pot bucura totuși de temperaturi mai plăcute decât pe coastă.

Atenție la uraganele care se pot forma între septembrie și octombrie, în timpul schimbărilor de muson. Orașul Hué în special suferă mult din cauza inundațiilor în această perioadă a anului.

Astfel, cea mai bună perioadă pentru a vizita această regiune este mai ales între februarie și mai. Este sezonul cel mai uscat și însorit și temperaturile sunt blânde.

În cele din urmă, este în această parte a țării unde se găsește orașul considerat cel mai plăcut din Vietnam din punct de vedere al vremii. De fapt, Nha Trang beneficiază de un microclimat deosebit de plăcut cu mult soare și temperaturi ridicate. Vremea este favorabilă de la ianuarie până în septembrie.

Climatul în sudul Vietnamului

Sudul Vietnamului, spre Ho Chi Minh sau insula Phu Quoc, beneficiază de o perioadă uscată și însorită între noiembrie și aprilie. Luna cea mai uscată este februarie. În plus, cu temperaturi medii cuprinse între 30 și 36°C (97°F) , cele mai calde luni ale anului sunt martie și aprilie. Această undă de căldură anunță sezonul ploios…

De fapt, sezonul ploios se întinde de la mai până în septembrie. Este caracterizat de o creștere a precipitațiilor care atinge punctul culminant în iulie. Astfel, vara este o perioadă de evitat dacă vă gândiți să petreceți timp în sudul Vietnamului. Insula Phu Quoc, de exemplu, devine impracticabilă din cauza ploilor abundente în această perioadă.

În cele din urmă, va trebui să fiți vigilenți în ceea ce privește inundațiile din Mekong care pot fi destul de importante în august și septembrie.


Temperaturi și precipitații în Vietnam

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Vietnam și precipitațiile lunare pentru orașele Hanoi, Dalat, Golful Ha Long, Ho Și Min și Hoi An, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Vietnam

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Vietnam (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Vietnam

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Vietnam este ridicat în Ianuarie, Februarie, Iulie, August și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Vietnam: Mai, Iunie, Septembrie și Octombrie.
  • Perioada de extrasezon în Vietnam: Martie, Aprilie și Noiembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Vietnam: Ianuarie, Februarie și Iulie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Vietnam: August și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Vietnam de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Vietnam

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Hanoi este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 3772 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 855 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Hanoi.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către VietnamUnde să mergi în Vietnam?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Hanoi72°F77°F83°F88°F95°F99°F95°F94°F92°F86°F83°F74°F
Dalat76°F79°F85°F85°F85°F81°F79°F79°F79°F77°F77°F76°F
Golful Ha Long68°F72°F76°F81°F86°F90°F90°F90°F88°F83°F77°F70°F
Ho Și Min92°F95°F97°F97°F95°F92°F90°F90°F90°F90°F90°F90°F
Hoi An74°F77°F83°F86°F90°F92°F90°F90°F88°F83°F79°F76°F
Insula Phu Quoc (Koh Trol)85°F85°F86°F86°F88°F86°F86°F86°F85°F85°F86°F85°F
Nha Trang79°F81°F85°F86°F90°F90°F90°F90°F88°F85°F83°F79°F
Sa Pa (Nordul Vietnamului)72°F76°F81°F85°F86°F85°F83°F83°F83°F79°F77°F72°F
Vinh70°F76°F81°F86°F94°F95°F94°F92°F90°F83°F79°F72°F
Buon Ma Thuot83°F90°F95°F95°F94°F88°F86°F86°F86°F86°F85°F83°F
Da Nang74°F77°F83°F86°F90°F92°F90°F90°F88°F83°F79°F76°F
Huế76°F79°F85°F88°F94°F95°F94°F92°F90°F85°F81°F76°F
Mekong Delta88°F94°F97°F95°F94°F92°F90°F92°F90°F90°F90°F88°F
Phan Thiet86°F88°F92°F92°F94°F92°F90°F90°F90°F88°F88°F88°F
A Pa Chai70°F77°F83°F86°F86°F81°F81°F83°F83°F79°F76°F70°F
Bac Ha67°F76°F83°F88°F90°F88°F86°F86°F85°F79°F76°F68°F
Bai Lang (Cham islands)74°F77°F83°F86°F90°F92°F90°F90°F88°F83°F79°F76°F
Bãi Xép Beach (An Chấn)77°F79°F85°F88°F92°F92°F90°F90°F88°F85°F83°F79°F
Cat Ba island67°F70°F74°F79°F85°F88°F88°F88°F86°F83°F77°F70°F
Cat Tien National Park92°F95°F97°F95°F94°F90°F88°F88°F88°F88°F90°F90°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă

vreme rea

vreme foarte rea


Despre Vietnam

Ce pot face în Vietnam?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Vietnam este de încredere?

Datele climatice pentru Vietnam au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Vietnam ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Hanoi, Dalat, Golful Ha Long, Ho Și Min, Hoi An, Insula Phu Quoc (Koh Trol), Nha Trang, Sa Pa (Nordul Vietnamului), și 68 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile