Când să mergi în golful Halong

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Golful Ha Long depinde de mai mulți factori, de la climă la activitățile dorite. Pentru a te bucura de o vreme favorabilă, perioada ideală pentru a descoperi această bijuterie vietnameză este între lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Aceste luni oferă o combinație echilibrată de temperaturi confortabile și umiditate mai scăzută, ceea ce face ca vremea să fie deosebit de plăcută pentru activitățile în aer liber.

Dacă te întrebi când să mergi în Golful Ha Long pentru o baie confortabilă, lunile aprilie până în decembrie oferă temperaturi ale apei cuprinse între 20°C (68°F) și 32°C (90°F) , ideale pentru o scăldătură revigorantă în apele sale de un verde smarald.

Totuși, este de asemenea crucial să ții cont de sezoanele turistice. Sezonul turistic de vârf în Golful Ha Long are loc în lunile aprilie, august, octombrie, noiembrie și decembrie, dar și în timpul Anului Nou Chinezesc (sau sărbătoarea Tết, Anul Nou vietnamez). În aceste luni, te poți aștepta la un număr mai mare de turiști, ceea ce poate fi în același timp un avantaj și un dezavantaj. Pe de o parte, acest lucru creează o atmosferă vibrantă și animată, dar pe de altă parte, poate însemna situri mai aglomerate, mai multă dificultate în a găsi o croazieră în ultimul moment și prețuri mai mari.

În afara acestor perioade, Golful Ha Long poate oferi o experiență mai liniștită și personală. Deși vremea poate fi mai puțin previzibilă, spectacolul natural al golfului, cu formațiunile sale calcaroase, peșterile sale misterioase și fauna sa diversificată, rămâne impresionant pe tot parcursul anului.

În concluzie, decizia de când să mergi în Golful Ha Long depinde cu adevărat de preferințele tale personale. Indiferent dacă încerci să maximizezi vremea frumoasă, să te scufunzi în apele sale calde sau să eviți mulțimile, Golful Ha Long are ceva de oferit fiecărui vizitator, în orice moment al anului.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în golful Halong? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în golful Halong sunt Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • Cele mai ploioase luni sunt Iunie, Iulie și August
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și OctombriePrognoza meteo anuală pentru Golful Ha Long

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Golful Ha Long
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Golful Ha Long ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în golful Halong de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în golful Halong pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în golful Halong

Golful Ha Long, situat în Vietnam, este cunoscut pentru frumusețea sa naturală uimitoare. Cu toate acestea, dacă intenționați să-l vizitați, este important să înțelegeți climatul înainte de a vă face bagajele. Golful Ha Long beneficiază de un climat subtropical umed, caracterizat de un sezon uscat și unul cald, conform clasificării Köppen-Geiger. Climatul din regiune poate varia semnificativ de la un sezon la altul, făcându-l o destinație de călătorie interesantă pe tot parcursul anului.

Iarna în Golful Ha Long (ianuarie - martie)

Iarna în Golful Ha Long este în general blândă, cu temperaturi cuprinse între 15°C (59°F) și 24°C (76°F) . Cu toate acestea, este important de menționat că vremea poate fi puțin favorabilă în această perioadă, cu o acoperire medie a norilor de 61% până la 67%. Precipitațiile sunt, de asemenea, mai frecvente în iarnă, cu o medie de 67mm până la 75mm de ploaie pe lună.

Primăvara în Golful Ha Long (aprilie - iunie)

Primăvara este o perioadă de tranziție în Golful Ha Long, cu temperaturi care încep să crească. Temperaturile diurne pot ajunge până la 32°C (90°F) în iunie. Cu toate acestea, vremea poate fi puțin favorabilă cu ploi frecvente și o umiditate ridicată.

Vara în Golful Ha Long (iulie - septembrie)

Vara în Golful Ha Long este în general caldă și umedă, cu temperaturi care pot ajunge până la 32°C (90°F) . Climatul în aceste luni poate fi foarte nefavorabil din cauza precipitațiilor abundente și a umidității ridicate.

Toamna în Golful Ha Long (octombrie - decembrie)

Toamna marchează revenirea condițiilor climatice mai favorabile în Golful Ha Long. Temperaturile încep să scadă, situându-se în general între 16°C (61°F) și 28°C (83°F) . Toamna este de asemenea o perioadă a anului în care acoperirea norilor și umiditatea scad, făcând climatul mai plăcut pentru vizitatori. Este cea mai bună perioadă climatică!

În concluzie, Golful Ha Long oferă un climat variat pe tot parcursul anului, cu condiții schimbătoare de la un sezon la altul. Prin urmare, se recomandă să vă planificați călătoria în funcție de climat pentru a vă bucura la maximum de șederea dumneavoastră. Nu uitați că vremea poate fi puțin favorabilă în timpul iernii și verii, dar devine mai plăcută în timpul toamnei.

Golful Ha Long : La baie d’HalongGrafice: temperatura și precipitațiile în golful Halong

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Golful Ha Long : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în golful Halong

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în golful Halong (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în golful Halong

 • Perioada de extrasezon extrem în golful Halong
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Martie.
 • Perioada de extrasezon în golful Halong
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Aprilie, Mai și Iunie.
 • Perioada de sezon de vârf în golful Halong
  Numărul turiștilor care frecventează Golful Ha Long este ridicat în Iulie, August, Septembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în golful Halong
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în golful Halong în Octombrie și Noiembrie.

Grafic: indicele de frecventare în golful Halong de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Golful Ha Long la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în golful Halong, în fiecare lună

În general, în luna Martie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în golful Halong. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Septembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în golful Halong

Închirierea unei mașini în golful Halong costă în medie 364 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 180 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna septembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 324 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna februarie este de 503 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Golful Ha Long

Când să mergi în Vietnam?

Chargement en cours
Legendă: Golful Ha Long alte locații

Modificați unitățile