Când să mergi în Hanoi

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Hanoi, având în vedere condițiile meteorologice, se întinde de la septembrie până în decembrie. În aceste luni, Hanoi beneficiază de un climat moderat, cu scăderea precipitațiilor și temperaturi mai blânde, ideale pentru a descoperi orașul și împrejurimile sale. În special, toamna (septembrie până la mijlocul lui noiembrie) este adesea considerată una dintre cele mai bune sezoane pentru a vizita Hanoi, datorită climatului plăcut și peisajelor pitorești.

Cu toate acestea, este important de menționat că luna decembrie marchează începutul sezonului turistic aglomerat la Hanoi. Dacă preferi să eviți mulțimile și să te bucuri de o ședere mai liniștită, ar trebui să iei în considerare planificarea călătoriei tale în afara acestei perioade. Cu toate acestea, decembrie oferă o atmosferă festivă și dinamică, cu multe evenimente și festivități legate de sărbătorirea Crăciunului și a Anului Nou.

Este de asemenea demn de menționat că chiar și în timpul sezonului musonic (mai până în august), Hanoi are multe de oferit. Chiar dacă este perioada cea mai caldă și umedă a anului, aceasta este și sinonimă cu vegetație luxuriantă și o intensă activitate locală. Dacă nu te deranjează căldura și umiditatea, ai putea lua în considerare o ședere la Hanoi în timpul verii.

În concluzie, nu există un moment "rau" pentru a vizita Hanoi - fiecare anotimp oferă o experiență unică și de neuitat. Cu toate acestea, dacă cauți un climat mai blând și mai puține precipitații, perioada de septembrie până în decembrie este de preferat.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Hanoi? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Hanoi sunt Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • Cele mai ploioase luni sunt Iulie și AugustPrognoza meteo anuală pentru Hanoi

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Hanoi
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Hanoi ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Hanoi de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Hanoi pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Hanoi

Hanoi, capitala Vietnamului și al doilea cel mai populat oraș după Ho Chi Minh, beneficiază de un climat subtropical umed, caracterizat de un iarnă uscată și un vară caldă. Clima din Hanoi se împarte în patru anotimpuri distincte: o iarnă blândă de la mijlocul lunii noiembrie până în februarie, o primăvară plăcută de la martie până în aprilie, o vară caldă și umedă de la mai până în august, și un toamnă puțin ploioasă dar temperată de la septembrie până la mijlocul lunii noiembrie.

Iarna la Hanoi (mi-novembrie până în februarie)

Iarna la Hanoi, între mijlocul lunii noiembrie și februarie, este caracterizată de vreme blândă și relativ uscată. Temperaturile variază între 16°C (61°F) și 25°C (77°F) , cu temperaturi minime în serile care pot ajunge la 17°C (63°F) în ianuarie. Precipitațiile sunt rare în această perioadă, făcând acest sezon plăcut pentru a descoperi orașul fără teama ploilor. Cea mai scăzută temperatură este de obicei înregistrată în ianuarie.

Primăvara la Hanoi (martie până în aprilie)

Primăvara, de la martie până în aprilie, aduce o creștere progresivă a temperaturii și umidității. Temperaturile diurne pot ajunge la 31°C (88°F) în aprilie, cu precipitații medii ușor mai ridicate. Cu toate acestea, primăvara rămâne confortabilă pentru vizită, în special datorită apariției zilelor mai însorite.

Vara la Hanoi (mai până în august)

Vara se întinde de la mai până în august și este cea mai caldă perioadă a anului. Temperaturile pot urca până la 37°C (99°F) în iunie, cu o creștere semnificativă a umidității. Lunile de vară au cele mai multe precipitații, cu averse frecvente și uneori furtuni. Cu toate că este umedă și plină de precipitații, vara rămâne un sezon vibrant la Hanoi, cu o vegetație luxuriantă și o activitate locală intensă.

Toamna la Hanoi (septembrie până la mijlocul lunii noiembrie)

Toamna, care se desfășoară de la septembrie până la mijlocul lunii noiembrie, este un sezon de tranziție. Temperaturile încep să scadă, variind între 26°C (79°F) și 33°C (92°F) , iar precipitațiile scad treptat. Acest sezon este adesea considerat una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Hanoi, datorită climei moderate și peisajelor pitorești.

În concluzie, Hanoi oferă o varietate de climat pe tot parcursul anului, cu o iarnă blândă și uscată, o primăvară plăcută, o vară caldă și umedă, precum și un toamnă temperată și ploioasă. Fiecare anotimp oferă o experiență unică a orașului, fie că este vorba de agitația verii sau de liniștea iernii. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Hanoi depinde deci de preferințele tale climatice și de ceea ce îți dorești să faci.

Hanoi : HanoiGrafice: temperatura și precipitațiile în Hanoi

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Hanoi : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Hanoi

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Hanoi (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Hanoi

 • Perioada de extrasezon extrem în Hanoi
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Mai și Iunie.
 • Perioada de extrasezon în Hanoi
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Iulie, August și Septembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Hanoi
  Numărul turiștilor care frecventează Hanoi este ridicat în Octombrie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Hanoi
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Hanoi în Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Hanoi de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Hanoi la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Hanoi, în fiecare lună

În general, în luna August puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Hanoi. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Aprilie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Hanoi

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Hanoi este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 3771 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 906 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Hanoi.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Hanoi

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Hanoi

Închirierea unei mașini în Hanoi costă în medie 364 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 110 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna septembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 324 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna februarie este de 433 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Hanoi

Când să mergi în Vietnam?

Chargement en cours
Legendă: Hanoi alte locații

Modificați unitățile