Când să mergi în Maurițius?

Destinație paradisiacă situată în inima Oceanului Indian, insula Mauritius are multe de oferit vizitatorilor săi. Dacă este posibil să călătorești aici tot timpul anului, cea mai bună perioadă pentru a pleca în Mauritius se întinde de la mai până în octombrie, în timpul iernii australe. De fapt, acest sezon este perfect pentru înot, descoperirea peisajelor și practicarea sporturilor nautice.

Cu toate acestea, deși ploile sunt frecvente de la noiembrie până în aprilie, condițiile climatice rămân suficient de plăcute pentru a călători în Mauritius și în timpul verii australe. Temperaturile sunt blânde și soarele rămâne în mare parte prezent. În plus, alegând să vizitezi insula în timpul sezonului ploios, călătorii vor putea participa la o mulțime de evenimente culturale.

De fapt, aici, Anul Nou Chinezesc, sărbătorit între sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, este la fel de festiv ca în China. În martie, lacul sacru Grand Bassin devine un loc de pelerinaj pentru mii de credincioși hinduși care sărbătoresc Maha Shivaratree.

Plecatul în afara sezonului în Mauritius va fi deci o oportunitate de a profita de oferte avantajoase, dar va fi și o bună ocazie de a interacționa cu localnicii și de a descoperi o altă fațetă a acestei superbe insule.

În cele din urmă, dacă vă întrebați când să mergeți în Mauritius pentru a practica scufundările, cea mai bună perioadă este în timpul verii australe, în noiembrie-decembrie sau martie-aprilie. Marea este mai caldă și în general liniștită. Cu toate acestea, puteți profita de plajele insulei pe tot parcursul anului în timpul șederii dvs., chiar dacă uneori între două averse.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Agaléga
Agaléga...

August și Septembrie
79°F
3 la 4 zile
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
79°F la 85°F°C
6 la 19 zile

Centrul Mauritius de Maurițius
Curepipe, Quatre Bornes, Moka...

Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
76°F la 81°F°C
0 la 2 zile
76°F la 79°F
Mai și Noiembrie
79°F la 81°F°C
2 la 3 zile
77°F la 81°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie și Decembrie
83°F la 85°F°C
4 la 13 zile
81°F la 85°F

Coasta de est de Maurițius
Belle Mare, Trou d'Eau Douce, île aux Cerfs...

Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
74°F la 81°F°C
0 la 3 zile
76°F la 79°F
Mai și Iunie
77°F la 79°F°C
1 la 4 zile
77°F la 81°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie și Decembrie
83°F la 85°F°C
4 la 13 zile
81°F la 85°F

Coasta de sud
Souillac, Mahébourg, Black River Gorges National Park...

Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
74°F la 81°F°C
1 la 3 zile
76°F la 79°F
Mai și Iunie
77°F la 81°F°C
2 la 4 zile
77°F la 81°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie și Decembrie
83°F la 85°F°C
5 la 13 zile
81°F la 85°F

Coasta de vest de Maurițius
Flic en Flac, Albion, Morne Brabant...

Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
76°F la 81°F°C
0 la 2 zile
76°F la 79°F
Mai și Noiembrie
79°F la 81°F°C
2 la 3 zile
77°F la 81°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie și Decembrie
83°F la 85°F°C
4 la 13 zile
81°F la 85°F

Nordul de Maurițius
Port Louis, Grand Baie, Trou-aux-Biches...

Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
76°F la 81°F°C
0 la 2 zile
76°F la 81°F
Aprilie și Decembrie
83°F
4 zile
81°F la 83°F
Ianuarie, Februarie și Martie
85°F
8 la 11 zile
83°F la 85°F

Rodrigues
Port-Mathurin, Port Sud-Est, Île aux Cocos...

Tot timpul anului
76°F la 85°F°C
1 la 9 zile
76°F la 85°F

Când să mergi în Maurițius după oraș

Chargement en cours
Agaléga Agaléga Centrul Mauritius Centrul Mauritius Coasta de est Coasta de est Coasta de sud Coasta de sud Coasta de vest Coasta de vest Nordul Nordul Rodrigues Rodrigues

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Maurițius

Situate în Oceanul Indian, între La Réunion și insula Rodrigues, insula Mauritius beneficiază de o vreme idilică. Cu temperaturi cuprinse între 22 și 31°C (88°F) și un nivel foarte ridicat de soare, putem spune că este frumos aproape tot timpul anului! Aici, climatul este de tip tropical, ceea ce înseamnă că, în ciuda căldurii și a soarelui, câteva averse pot apărea, în special spre sfârșitul zilei. Cu toate acestea, ele sunt de scurtă durată.

Se disting două sezoane pe insula Mauritius:

  • vara australă de la noiembrie până în aprilie, care este o perioadă caldă și umedă (cunoscută și sub numele de sezonul ploios)
  • iarna australă de la mai până în octombrie, care este mai uscată și mai blândă

Sezonul ciclonilor se întinde de la decembrie până în martie. Chiar dacă aceștia trec în general pe lângă insulă, Mauritius poate suferi uneori furtuni tropicale în această perioadă. Atunci se înregistrează zile lungi de ploaie și vânturi puternice.

Chiar dacă teritoriul este mic (aproximativ 2000 km²), climatul insulei Mauritius variază semnificativ în funcție de regiuni. Anumite zone sunt mai vântoase și mai umede decât altele. Este deci util să cunoști climatul, regiune cu regiune, pentru a-ți organiza călătoria.

Maurițius: Plage paradisiaque sur l'île Maurice

Clima la insula Mauritius - Coasta de Vest

Coasta de Vest a insulei Mauritius este o regiune cu un climat plăcut. Protejată de ploi, această zonă a insulei beneficiază de numeroase zile însorite, chiar și în timpul sezonului umed. În general, în această regiune a insulei Mauritius se înregistrează temperaturi ridicate, în special în apropierea capitalei, Port-Louis.

De asemenea, temperatura apei este mai caldă decât pe coasta de Est (între 23 și 28°C (83°F) ), ceea ce face înotul plăcut în cea mai mare parte a anului. De aceea, unii călători se concentrează pe această regiune în timpul șederii lor, în special în orașul turistic Flic en Flac.

Clima la insula Mauritius - Coasta de Nord

Climatul în această parte a insulei Mauritius este de asemenea foarte blând, deoarece nordul beneficiază de o mare protecție împotriva vânturilor și de o umiditate scăzută în comparație cu restul teritoriului. De fapt, în această zonă se înregistrează mai puține zile și milimetri de ploaie.

De asemenea, cu un grad foarte mare de expunere la soare și un climat relativ uscat, coasta de nord este ideală dacă doriți să stați la soare și să vă relaxați în timpul șederii dumneavoastră.

Este de altfel cea mai turistică regiune a insulei. Aici veți găsi o mulțime de hoteluri și activități, dar și cele mai frumoase plaje precum cele de la Trou aux Biches sau Pereybère. De asemenea, coasta de nord trebuie aleasă dacă sunteți un iubitor de scufundări. Cele mai multe locuri de scufundare de pe insulă se află în această zonă.

Clima la insula Mauritius - Coasta de Est

Mai expusă vânturilor, coasta de Est beneficiază de temperaturi ușor mai reci, în special datorită alizeelor care bat regulat. În norocul lor, în timpul verii australe, acești vânturi fac atmosfera mai puțin umedă și mai suportabilă. De aceea, orașul Mahébourg este considerat unul dintre cele mai favorabile din punct de vedere al climatului pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, cerul este adesea înnorat și ploile sunt mai frecvente în această zonă. De fapt, coasta de Est înregistrează între 8 și 22 de zile de ploaie pe lună, în timp ce în nord sunt între 2 și 8 zile. Totuși, trebuie subliniat faptul că aceste precipitații vin de obicei sub formă de ploi torențiale care trec rapid.

În această zonă este posibil să faceți baie și totuși veți găsi câteva zile însorite frumoase. Astfel, această regiune este foarte cunoscută printre călători, în special pentru insula celebră aux Cerfs și plaja Belle Mare.

Clima la insula Mauritius - Coasta de Sud

La fel ca și coasta de Est, coasta de Sud este relativ expusă vânturilor. Astfel, această parte a insulei Mauritius poate avea uneori restricții la înot în timpul iernii australe, din cauza curenților puternici.

De asemenea, în timpul verii australe, atmosfera este mai caldă și mai umedă decât în restul insulei, în special la Souillac. Cu toate acestea, temperaturile sunt foarte plăcute în această regiune și pot atinge aproape 30°C (86°F) uneori.

Pe de altă parte, precipitațiile sunt destul de frecvente în această zonă. În martie, plouă aproximativ 20 de zile la Souillac comparativ cu 15 la Grand Baie. Ploile au tendința să fie și mai puternice aici. Astfel, această regiune este destul de puțin turistică, cu excepția sud-vestului insulei, cunoscut pentru muntele Morne Brabant.

Cu toate acestea, ca peste tot, veți găsi o majoritate de zile însorite pe loc, în special de la mai până în noiembrie.

Clima în centrul insulei Mauritius

O regiune puțin turistică, centrul insulei Mauritius nu beneficiază de un climat foarte plăcut. Datorită reliefului prezent și a expunerii sale, este cea mai umedă parte a teritoriului. Este de asemenea mai rece, cu temperaturi cu 3 până la 4°C (40°F) mai mici decât pe coaste.

Chiar dacă soarele este adesea prezent, această zonă a insulei are un grad mai mic de expunere la soare în comparație cu restul insulei Mauritius. Acoperirea noroioasă este destul de importantă aici.

Centrul insulei Mauritius este de asemenea regiunea cu cea mai mare cantitate de precipitații, cu aproape 300 mm de ploi în ianuarie, comparativ cu 200 pe coasta de nord. Plouă mai puțin frecvent decât în est, dar mai puternic. Va trebui deci să vă refugiați rapid când cerul se acoperă.

Chiar dacă nu este cu adevărat reprezentativ pentru vremea de la insula Mauritius, această regiune poate totuși fi vizitată într-o zi pentru a descoperi Pământul celor 7 culori sau orașul Grand Bassin.


Temperaturi și precipitații în Maurițius

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Maurițius și precipitațiile lunare pentru orașele Port-Mathurin, Port Louis, Flic en Flac, Grand Baie și Trou-aux-Biches, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Maurițius

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Maurițius (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Maurițius

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie și Septembrie. Numărul turiștilor care frecventează Maurițius este ridicat în August, Octombrie, Noiembrie și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Maurițius: Februarie, Martie, Aprilie, Mai și Iunie.
  • Perioada de extrasezon în Maurițius: Ianuarie, Iulie și Septembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Maurițius: August și Octombrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Maurițius: Noiembrie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Maurițius de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Maurițius

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Port Louis este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 3493 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1931 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Port Louis.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către MaurițiusUnde să mergi în Maurițius?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Port-Mathurin83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Port Louis85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Flic en Flac85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Grand Baie85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Trou-aux-Biches85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Île aux Cocos83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Port Sud-Est83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Agaléga85°F85°F85°F85°F83°F81°F79°F79°F79°F81°F83°F85°F
Albion85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Belle Mare83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Black River Gorges National Park85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Curepipe85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
île aux Cerfs83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Mahébourg83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Moka85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Morne Brabant85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Quatre Bornes85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Souillac83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Trou d'Eau Douce83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Baie aux Huîtres83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă


Despre Maurițius

Ce pot face în Maurițius?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Maurițius este de încredere?

Datele climatice pentru Maurițius au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Maurițius ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Port-Mathurin, Port Louis, Flic en Flac, Grand Baie, Trou-aux-Biches, Île aux Cocos, Port Sud-Est, Agaléga, și 31 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile