Când să mergi în Reunion?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita La Réunion este fără îndoială sezonul uscat care se desfășoară între mai și noiembrie. Această perioadă se caracterizează prin o vreme plăcută perfectă pentru activitățile în aer liber. Astfel, este momentul ideal pentru a te bucura de plajele insulei, dar și pentru a face drumeții în munți. În timpul sezonului uscat, soarele este adesea prezent și ploile sunt rare.

Iulie și august sunt lunile în care fluxul de turiști este cel mai mare. Plajele superbe din vestul insulei atrag mulți vacanțieri din Europa. Dacă te întrebi când să mergi la Réunion pentru a evita mulțimea, trebuie să știi că lunile mai, iunie, septembrie și octombrie sunt la fel de plăcute, dar mai puțin aglomerate.

Pe de altă parte, dacă nu te deranjează ploile, este posibil să călătorești în Réunion în timpul sezonului umed. Mulți călători preferă în special sfârșitul anului pentru șederea lor. Cu toate acestea, între noiembrie și mai, temperaturile pot ajunge uneori la 40°C (104°F) , ceea ce poate fi dificil de suportat. În plus, zilele ploioase sunt numeroase și poate ploua ore în șir.

Sezonul umed este totuși o perioadă bună pentru a participa la evenimentele locale precum Anul Nou chinezesc și tamil, ceremoniile de mers pe cărbuni aprinși sau numeroasele trail-uri care au loc în această perioadă.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

Estul de Reunion
Saint-Benoît, Sainte-Rose (Reunion), Bras-Panon...

August, Septembrie și Octombrie
70°F la 76°F°C
3 la 4 zile
76°F la 77°F
Mai, Iunie, Iulie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 79°F°C
5 la 11 zile
77°F la 81°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
79°F la 81°F°C
13 la 18 zile
83°F la 85°F

Munții Centrali de Reunion
Salazie, Cilaos, La Plaine des Palmistes...

Iulie, August, Septembrie și Octombrie
70°F la 76°F°C
2 la 5 zile
Aprilie, Mai, Iunie, Noiembrie și Decembrie
72°F la 81°F°C
5 la 13 zile
Ianuarie, Februarie și Martie
79°F la 83°F°C
14 la 18 zile

Nordul de Reunion
Saint-Denis, Saint-André, Sainte-Suzanne...

August și Septembrie
70°F la 74°F°C
3 la 4 zile
76°F
Mai, Iunie, Iulie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 81°F°C
4 la 11 zile
77°F la 81°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
79°F la 83°F°C
10 la 18 zile
83°F la 85°F

Sudul de Reunion
Saint-Pierre, Saint-Philippe, L’Étang-Salé...

Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie
70°F la 77°F°C
1 la 5 zile
76°F la 79°F
Aprilie, Mai și Decembrie
76°F la 81°F°C
5 la 11 zile
81°F la 83°F
Ianuarie, Februarie și Martie
79°F la 83°F°C
13 la 16 zile
83°F la 85°F

Vestul de Reunion
Saint-Gilles-les-Bains, Le Port, Saint-Leu...

Iulie, August, Septembrie și Octombrie
74°F la 77°F°C
1 la 3 zile
76°F la 77°F
Aprilie, Mai, Iunie, Noiembrie și Decembrie
76°F la 81°F°C
3 la 10 zile
79°F la 83°F
Ianuarie, Februarie și Martie
81°F la 83°F°C
12 la 16 zile
83°F la 85°F

Când să mergi în Reunion după oraș

Chargement en cours
Estul Estul Munții Centrali Munții Centrali Nordul Nordul Sudul Sudul Vestul Vestul

Vedeți lista completă a orașelor


Clima și vremea în Reunion

Situate în apropierea insulei Mauritius și a Madagascarului, Reunion beneficiază de un climat tropical. Insula se bucură de o căldură constantă, cu temperaturi medii cuprinse între 20 și 30°C (86°F) . Clima din Reunion este de asemenea caracterizată de ploi frecvente.

Aflată în emisfera sudică, Reunion are anotimpuri inversate față de metropolă. De fapt, aici găsim două anotimpuri:

  • vara australă, de la mai până în noiembrie, când se înregistrează temperaturi plăcute, vreme însorită și ploi rare
  • iarna australă, de la noiembrie până în aprilie, se caracterizează prin ploi mai frecvente și temperaturi ridicate (a se citi: călătorie în Reunion în timpul sezonului ploios).

Pe de altă parte, Reunion are un relief variat, cu un punct culminant la 3069 m altitudine. Astfel, există mari diferențe de climă pe insulă. De fapt, vremea este mai caldă pe coastă și mai rece în interiorul teritoriului.

În plus, există o zonă mai protejată de vânturi: coasta de vest, spre Saint-Paul, este poreclită „coasta sub vânt”, în timp ce estul, spre Sainte-Rose, este numit „coasta cu vânt”. Din acest motiv, decât în cea vestică.

Vremea la Reunion cunoaște un sezon ciclonic care se întinde de la noiembrie până în mai. Insula poate fi afectată de cicloni tropicali care uneori provoacă pagube pe coastă. Cu toate acestea, sunt mai ales intemperiile care fac această perioadă dificilă, aducând

Reunion: Cirque de Mafate

Este interesant să știi mai multe despre climatul din Reunion regiune cu regiune pentru a-ți planifica călătoria.

Climat în nord și vestul Reunionului

Nordul și vestul insulei au un climat relativ plăcut, ceea ce face această regiune foarte turistică.

De fapt, aici se află capitala Reunionului, Saint-Denis, situată pe coasta nordică. În această zonă, se înregistrează aproximativ 1.600 mm de precipitații pe an, care au loc în cea mai mare parte în lunile ianuarie, februarie și martie. Temperaturile medii sunt de 25 °C în timpul sezonului uscat și pot scădea la 15°C (59°F) noaptea. În timpul verii, în schimb, ele sunt cuprinse între 30 și 23°C (74°F) în funcție de momentul zilei.

În plus, cu cât ne îndreptăm spre vest, cu atât vremea devine mai plăcută. De exemplu, la Saint Paul și Saint Leu, se înregistrează aproximativ 1300 mm de precipitații pe an. Aceste ploi sunt concentrate în sezonul umed. În schimb, de la mai până în noiembrie, găsim condiții ideale pentru înot, cu multe zile însorite și temperaturi cuprinse între 21 și 26°C (79°F) .

În plus, este obișnuit ca cerul să fie acoperit în nord și vestul insulei, ceea ce nu împiedică să te bucuri de ședere. De fapt, se dovedește destul de plăcut pentru a suporta temperaturile locale.

Pe de altă parte, deși înotul este posibil tot timpul anului pe insulă, este în această zonă că este cel mai plăcut. De fapt, aici găsim cele mai frumoase plaje și o temperatură a apei cuprinsă între 23 și 27°C (81°F) . Va trebui totuși să fii atent la restricțiile de înot datorate prezenței rechinilor.

Climatul din Reunion: Sudul Sălbatic

Sudul Reunionului, poreclit „Sudul Sălbatic”, este o regiune destul de ploioasă, mai ales când ne îndreptăm spre est. Dacă vremea este blândă la Saint-Joseph tot timpul anului, orașul Saint-Philippe în schimb, înregistrează mai multe ploi.

În plus, deși orașul Saint-Pierre nu este cel mai turistic, este totuși cel care are cel mai bun climat în timpul sezonului uscat. De fapt, precipitațiile sunt foarte scăzute și temperaturile mai calde decât în restul insulei.

Climat în estul Reunionului

Estul Reunionului este caracterizat de ploi abundente, în special în orașe precum Saint-André și Sainte Rose.

De fapt, Saint André adună aproximativ 1800 mm de precipitații pe an, cu peste 20 de zile ploioase în timpul sezonului umed. Aici, temperaturile sunt de asemenea mai reci decât pe coasta vestică cu o medie de 22°C (72°F) în iarnă și 25 până la 28°C (83°F) în vară. Astfel, estul are o vegetație luxuriantă, dar este o regiune mai puțin frecventată de călători.

Climatul din Reunion în interiorul insulei

Zonele centrale ale Reunionului sunt în mare parte compuse din reliefuri. Aici găsim în special circul Mafate, Cilaos sau Salazie. Această regiune este mai rece decât restul insulei.

De fapt, va trebui să iei în considerare haine calde pentru a ajunge la vulcanul Piton de la Fournaise situat la 2600 m altitudine. Temperaturile maxime sunt de 12 °C iarna și de 18°C (65°F) vara. Mercurul poate atinge 3 °C la căderea nopții în iulie-august.

Pe de altă parte, această regiune este de asemenea extrem de ploioasă. Ne putem aștepta la ploi torențiale în timpul verii australe, în special la poalele vulcanului, la Bellecombe. În plus, orașele situate la altitudine precum Mare à Vieille Place, Commerson și Cilaos dețin recorduri mondiale de ploi.

De fapt, la Reunion, ploaia poate lipsi câteva săptămâni și să cadă dintr-o dată în abundență în urma trecerii unui ciclon sau a unei depresiuni. A plouat de exemplu 261 mm într-o oră la Cilaos în 1964 și peste 6 metri în 15 zile la Commerson în 1980.

În plus, chiar dacă Reunionul este o insulă tropicală, este posibil să ningă pe vârfurile înalte în timpul iernii australe, în special pe pitonul des Neiges. Aceasta rămâne totuși extrem de rar.


Temperaturi și precipitații în Reunion

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Reunion și precipitațiile lunare pentru orașele Saint-Denis, Saint-Gilles-les-Bains, Saint-Pierre, Cilaos și La Plaine des Palmistes, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Reunion

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Reunion (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Reunion

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie și Septembrie. Numărul turiștilor care frecventează Reunion este ridicat în Iulie, August, Octombrie, Noiembrie și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Reunion: Ianuarie, Februarie, Martie și Iunie.
  • Perioada de extrasezon în Reunion: Aprilie, Mai și Septembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Reunion: Iulie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Reunion: August, Octombrie, Noiembrie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Reunion de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Reunion

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Saint-Denis este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 4010 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 2085 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Saint-Denis.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către ReunionUnde să mergi în Reunion?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Saint-Denis81°F83°F81°F79°F77°F74°F74°F74°F74°F77°F79°F81°F
Saint-Gilles-les-Bains81°F83°F81°F81°F77°F76°F74°F74°F74°F76°F79°F81°F
Saint-Pierre83°F83°F81°F79°F77°F76°F72°F74°F74°F76°F77°F81°F
Cilaos79°F79°F79°F77°F76°F72°F70°F70°F72°F74°F76°F79°F
La Plaine des Palmistes79°F79°F79°F77°F76°F72°F70°F70°F72°F74°F76°F79°F
Le Port83°F83°F83°F81°F79°F76°F74°F74°F76°F77°F79°F81°F
L’Étang-Salé83°F83°F81°F79°F77°F76°F72°F74°F74°F76°F77°F81°F
Saint-Benoît81°F81°F81°F79°F76°F72°F70°F70°F72°F76°F77°F79°F
Saint-Leu81°F83°F81°F81°F77°F76°F74°F74°F74°F76°F79°F81°F
Saint-Philippe79°F79°F79°F77°F76°F72°F70°F70°F72°F74°F76°F79°F
Salazie81°F81°F81°F79°F76°F72°F70°F70°F72°F76°F77°F79°F
Boucan-Canot81°F83°F81°F81°F77°F76°F74°F74°F74°F76°F79°F81°F
Bourg-Murat79°F79°F79°F77°F76°F72°F70°F70°F72°F74°F76°F79°F
Hell-Bourg81°F81°F81°F79°F76°F72°F70°F70°F72°F76°F77°F79°F
La Saline-les-bains81°F83°F81°F81°F77°F76°F74°F74°F74°F76°F79°F81°F
Mafate81°F83°F81°F81°F77°F76°F74°F74°F74°F76°F79°F81°F
Piton de la Fournaise79°F79°F79°F77°F76°F72°F70°F70°F72°F74°F76°F79°F
Piton des Goyaves79°F79°F79°F77°F76°F72°F70°F70°F72°F74°F76°F79°F
Saint-André81°F81°F81°F79°F76°F72°F70°F70°F72°F76°F77°F79°F
Saint-Joseph (Reunion)83°F83°F81°F79°F77°F76°F72°F74°F74°F76°F77°F81°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă


Despre Reunion

Ce pot face în Reunion?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Reunion este de încredere?

Datele climatice pentru Reunion au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Reunion ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Saint-Denis, Saint-Gilles-les-Bains, Saint-Pierre, Cilaos, La Plaine des Palmistes, Le Port, L’Étang-Salé, Saint-Benoît, și 23 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile