Când să mergi în Marele Canyon

Cea mai bună perioadă pentru a te bucura pe deplin de splendoarea Grand Canyon-ului, cu vreme favorabilă, se întinde de la mai până în septembrie. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să evite temperaturile extreme, intervalul iunie până în septembrie este cu adevărat ideal. Aceste luni oferă condiții climatice foarte plăcute pentru a descoperi această bijuterie naturală din Statele Unite.

Dacă te întrebi când să mergi la Grand Canyon, este important să iei în considerare nu doar vremea, ci și aglomerația turistică. Sezonul turistic de vârf la Grand Canyon corespunde perioadei cele mai favorabile din punct de vedere climatic, adică mai, iunie, iulie, august și septembrie. Aceste luni atrag mulțimi de turiști din întreaga lume, dornici să se bucure de temperaturile plăcute și de peisajele uluitoare. De asemenea, trebuie menționat că luna decembrie înregistrează un vârf de turiști, în ciuda condițiilor climatice mai puțin favorabile, datorită sărbătorilor de sfârșit de an.

Vizitarea Grand Canyon-ului în timpul sezonului de vârf oferă avantajul de a putea participa la o mulțime de activități, precum drumețiile, raftingul sau observarea faunei și florei. Cu toate acestea, mulțimea poate uneori să diminueze puțin plăcerea. De aceea, unii călători preferă să meargă la Grand Canyon în perioadele mai puțin favorabile, când locul este mai puțin aglomerat. Astfel, ei se pot bucura de liniștea locului și pot avea o experiență mai intimă cu natura.

În concluzie, cea mai bună perioadă pentru a vizita Grand Canyon-ul depinde de preferințele personale. Dacă cauți cea mai bună vreme și o varietate mare de activități, alege perioada mai-septembrie. Dacă preferi să eviți mulțimea și să te bucuri de un moment mai liniștit, ia în considerare să mergi în afara sezonului turistic de vârf, având în vedere că condițiile climatice vor fi mai puțin plăcute.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Marele Canyon? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Marele Canyon sunt Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie și August
 • Iunie este luna cea mai secetoasă
 • Decembrie este luna cea mai rece a anuluiPrognoza meteo anuală pentru Grand Canyon

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Grand Canyon
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Grand Canyon ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Marele Canyon de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Marele Canyon pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Marele Canyon

Marele Canion, unul dintre cele mai impresionante fenomene naturale din Statele Unite, beneficiază de un climat semi-arid, tipic regiunilor uscate. Conform clasificării Köppen-Geiger, este precis un climat de stepă uscată și rece (BSk). Temperaturile variază mult în funcție de anotimpuri, de la zile foarte reci în iarnă la zile calde și însorite în vară. Precipitațiile sunt în general scăzute, dar pot crește în anumite perioade ale anului.

Iarna la Marele Canion (Decembrie - Februarie)

Iarna la Marele Canion este foarte nefavorabilă pentru turism din cauza frigului. Temperaturile minime pot coborî până la 0°C în ianuarie și nu depășesc în mod obișnuit 8°C (47°F) în februarie. Precipitațiile sunt ușoare, iar zăpada este ocazională, oferind un spectacol unic al acestui peisaj măreț acoperit de alb.

Primăvara la Marele Canion (Martie - Mai)

Primăvara aduce o îmbunătățire progresivă a climatului. Temperaturile încep să crească, ajungând până la 21°C în mai. În martie și aprilie, climatul rămâne totuși puțin nefavorabil, cu temperaturi relativ scăzute și o precipitație redusă.

Vara la Marele Canion (Iunie - August)

Vara este cea mai bună perioadă pentru a vizita Marele Canion. Climatul este ideal, cu temperaturi care pot ajunge până la 30°C în iulie. Zilele sunt în principal însorite, iar precipitațiile sunt scăzute, ceea ce permite să te bucuri pe deplin de activitățile în aer liber și de peisajele uluitoare.

Toamna la Marele Canion (Septembrie - Noiembrie)

Toamna la Marele Canion oferă un climat variabil. În septembrie, condițiile sunt încă ideale, cu temperaturi plăcute. Cu toate acestea, începând din octombrie, climatul devine mai puțin favorabil, cu o scădere semnificativă a temperaturilor și o creștere a precipitațiilor.

În concluzie, Marele Canion beneficiază de un climat semi-arid cu variații semnificative în funcție de anotimpuri. Cel mai bun moment pentru a vizita acest loc măreț este vara, când temperaturile sunt ridicate și zilele sunt în principal însorite. Cu toate acestea, pentru cei care nu se tem de frig, iarna oferă o priveliște unică a Marele Canion acoperit de zăpadă.

Grand Canyon : Le Grand Canyon (Arizona)Grafice: temperatura și precipitațiile în Marele Canyon

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Grand Canyon : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Marele Canyon

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Marele Canyon (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Marele Canyon

 • Perioada de extrasezon extrem în Marele Canyon
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Februarie și Martie.
 • Perioada de extrasezon în Marele Canyon
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Aprilie, Noiembrie și Decembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Marele Canyon
  Numărul turiștilor care frecventează Grand Canyon este ridicat în Mai, Iunie, Septembrie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Marele Canyon
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Marele Canyon în Iulie și August.

Grafic: indicele de frecventare în Marele Canyon de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Grand Canyon la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Marele Canyon, în fiecare lună

În general, în luna Februarie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Marele Canyon. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Octombrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Grand Canyon

Când să mergi în Statele Unite ale Americii?

Chargement en cours
Legendă: Grand Canyon alte locații

Modificați unitățile