Când să mergi în Phoenix (Arizona)

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Phoenix, având în vedere vremea și climatul, se întinde pe cea mai mare parte a anului. De fapt, ianuarie până în mai, apoi septembrie până în decembrie oferă o vreme favorabilă pentru a descoperi acest oraș arid din Arizona. Cu toate acestea, dacă ar trebui să alegem cu adevărat, perioada ideală ar fi între martie, aprilie, mai, octombrie și noiembrie, când temperaturile sunt mai blânde și cerul senin, ideal pentru activități în aer liber.

Sezonul turistic de vârf la Phoenix este în februarie, martie și mai. În aceste luni, orașul atrage mulți vizitatori datorită climatului său plăcut, peisajelor deșertice unice și calendarului său vibrant de evenimente. De la festivaluri de muzică la competiții sportive, trecând prin expoziții de artă, aceste luni oferă o mulțime de activități pentru toate gusturile.

Vizitarea Phoenix-ului în lunile mai puțin favorabile, iunie până în august, poate avea și avantajele sale. Deși temperaturile pot atinge cote înalte, este și momentul în care orașul este mai puțin aglomerat de turiști. În plus, prețurile cazării și ale zborurilor pot fi mai accesibile în această perioadă. Este și o ocazie de a descoperi o altă fațetă a Phoenix-ului, aceea a unui oraș care prinde viață noaptea pentru a scăpa de căldura zilei. Serile de vară la Phoenix oferă o atmosferă unică, cu evenimente nocturne precum târguri de meșteșugari, concerte în aer liber și proiecții de filme în aer liber.

În concluzie, indiferent de perioada aleasă pentru a vizita Phoenix, acest oraș al deșertului oferă o mulțime de experiențe unice vizitatorilor săi. Trebuie doar să te pregătești corespunzător și să te bucuri de ceea ce fiecare anotimp are de oferit.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Phoenix (Arizona)? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Phoenix (Arizona) sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • Phoenix (Arizona) are perioade secetoase în Aprilie, Mai și Iunie
 • Cele mai reci luni sunt Ianuarie și DecembriePrognoza meteo anuală pentru Phoenix (Arizona)

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Phoenix (Arizona)
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Phoenix (Arizona) ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Phoenix (Arizona) de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Phoenix (Arizona) pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Phoenix (Arizona)

Phoenix, în Arizona, este cunoscut pentru climatul său arid, clasificat ca fiind un climat deșertic cald și uscat (BWh) conform clasificării Köppen-Geiger. Acest lucru se traduce prin temperaturi ridicate pe tot parcursul anului și un nivel scăzut de precipitații. Cu toate acestea, variațiile sezoniere pot aduce schimbări semnificative în climat, făcând fiecare anotimp unic în Phoenix.

Phoenix în Iarnă (Decembrie-Februarie)

Iarna în Phoenix este relativ blândă, cu temperaturi care pot varia între 10°C (50°F) și 22°C (72°F) în timpul zilei. Este sezonul în care se înregistrează cele mai scăzute temperaturi ale anului. Cerul este în general senin sau însorit, cu câteva zile noroase. Precipitațiile sunt minime, făcând din iarnă cel mai uscat sezon din Phoenix. Cerul senin și însorit este principala caracteristică a Phoenix-ului în iarnă.

Phoenix în Primăvară (Martie-Mai)

Primăvara în Phoenix este anotimpul ideal pentru turiști. Temperaturile cresc treptat, variind de la 15°C (59°F) până la 35°C (95°F) în timpul zilei. Cerul rămâne în general senin sau însorit în cea mai mare parte a timpului, permițând turiștilor să se bucure pe deplin de activitățile lor. Precipitațiile sunt aproape inexistente în acest sezon. Climatul ideal este punctul forte al Phoenix-ului în primăvară.

Phoenix în Vară (Iunie-August)

Vara în Phoenix este cunoscută pentru căldura sa extremă, cu temperaturi care pot ajunge până la 41°C (106°F) în timpul zilei. Este în acest sezon când Phoenix trăiește cele mai călduroase zile ale anului. În ciuda căldurii, cerul este în general senin și însorit, cu câteva ploi în august. Căldura intensă este caracteristica distinctivă a Phoenix-ului în vară.

Phoenix în Toamnă (Septembrie-Noiembrie)

Toamna în Phoenix este un alt anotimp frumos pentru a vizita orașul. Temperaturile încep să scadă, variind între 29°C (85°F) și 26°C (79°F) în timpul zilei. Cerul rămâne în mare parte senin sau însorit, oferind condiții ideale pentru activități în aer liber. Precipitațiile rămân scăzute în acest sezon. Atmosfera plăcută este punctul culminant al Phoenix-ului în toamnă.

În concluzie, Phoenix oferă o experiență climatică unică, caracterizată de o expunere puternică la soare pe tot parcursul anului și temperaturi ridicate, în special în vară. Cu toate acestea, fiecare anotimp are farmecul și particularitățile sale, făcând orașul Phoenix potrivit pentru a fi vizitat în orice moment al anului. Este important de menționat că, indiferent de anotimpul ales pentru a vizita Phoenix, este recomandabil să te pregătești pentru zile calde și însorite.

Phoenix (Arizona) :Grafice: temperatura și precipitațiile în Phoenix (Arizona)

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Phoenix (Arizona) : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Phoenix (Arizona)

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Phoenix (Arizona) (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Phoenix (Arizona)

 • Perioada de extrasezon extrem în Phoenix (Arizona)
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Ianuarie, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Decembrie.
 • Perioada de extrasezon în Phoenix (Arizona)
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Februarie, Aprilie, Octombrie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Phoenix (Arizona)
  Numărul turiștilor care frecventează Phoenix (Arizona) este ridicat în Mai.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Phoenix (Arizona)
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Phoenix (Arizona) în Martie.

Grafic: indicele de frecventare în Phoenix (Arizona) de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Phoenix (Arizona) la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Phoenix (Arizona), în fiecare lună

În general, în luna August puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Phoenix (Arizona). Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Martie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Phoenix (Arizona)

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Phoenix (Arizona) este în medie mai scăzut dacă plecați în luna ianuarie (în medie 3642 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1856 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Phoenix (Arizona).

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Phoenix (Arizona)

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Phoenix (Arizona)

Închirierea unei mașini în Phoenix (Arizona) costă în medie 548 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 60 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna iunie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 513 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna aprilie este de 573 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Phoenix (Arizona)

Când să mergi în Statele Unite ale Americii?

Chargement en cours
Legendă: Phoenix (Arizona) alte locații

Modificați unitățile