Când să mergi în Insulele Canare?

Insulele Canare beneficiază de un climat blând pe tot parcursul anului. Astfel, este posibil să călătoriți în orice sezon și să găsiți condiții meteo perfecte acolo. Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru a vizita Insulele Canare este între lunile mai și noiembrie. Temperaturile sunt mai ridicate, vremea este foarte însorită și ploile sunt aproape inexistente. În această perioadă, temperatura se situează între 20 și 28°C (83°F) în medie. Este plăcut, dar niciodată prea cald. În plus, este vara când înotul este cel mai plăcut pe aceste insule. Cu toate acestea, iarna este de asemenea o perioadă plăcută. Aici se întâlnesc temperaturi cuprinse între 18 și 21°C (70°F) . Chiar dacă se pot aștepta câteva ploi trecătoare, vremea este foarte însorită. Cu acest climat de primăvară eternă, turismul este, prin urmare, important pe tot parcursul anului în Insulele Canare. Vă întrebați când să vizitați Insulele Canare pentru a evita mulțimea? Trebuie să știți că lunile iulie și august sunt mai aglomerate precum și lunile decembrie și ianuarie. De fapt, mulți călători doresc să se bucure de sărbătorile de sfârșit de an la soare. În aceste perioade turistice, zborurile și cazările devin de asemenea mai scumpe și trebuie rezervate cu anticipație. Astfel, călătoria în Insulele Canare în primăvară și toamnă poate fi o idee excelentă. Insulele continuă să se bucure de aceeași vreme plăcută, dar se găsește o ambianță mai liniștită. Prețurile sunt de asemenea mai mici. Lunile mai-iunie și septembrie-noiembrie vor fi deci perfecte pentru a vă programa călătoria! Veți găsi condiții meteo ideale și oferte interesante acolo.Unde și când să pleci în funcție de vreme?

El Hierro
Valverde, La Restinga, Sabinosa...

Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 76°F°C
0 la 1 zile
70°F la 76°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
67°F la 68°F°C
0 la 1 zile
68°F la 70°F

Fuerteventura
Puerto del Rosario, Corralejo, Morro Jable...

Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 77°F°C
0 la 2 zile
68°F la 74°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
67°F la 70°F°C
0 la 1 zile
67°F la 68°F

Gomera
San Sebastián de La Gomera, Vallehermoso, Playa Santiago...

Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 77°F°C
0 la 1 zile
70°F la 76°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
67°F la 68°F°C
0 la 1 zile
68°F la 70°F

Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria, Maspalomas, Agaete...

Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 79°F°C
0 la 2 zile
68°F la 76°F
Ianuarie, Februarie și Martie
67°F la 68°F°C
1 la 2 zile
67°F la 70°F

La Palma
Los Llanos de Aridane, Los Sauces, Los Canarios...

Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
70°F la 76°F°C
0 la 2 zile
70°F la 76°F
Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie și Mai
67°F la 68°F°C
0 la 1 zile
68°F la 70°F

Lanzarote
Arrecife, Playa Blanca, Teguise...

Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
68°F la 76°F°C
0 la 1 zile
68°F la 74°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
65°F la 68°F°C
0 la 1 zile
67°F la 68°F

Tenerife
Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, Playa de las Américas...

Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
68°F la 79°F°C
0 la 2 zile
70°F la 76°F
Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie
65°F la 70°F°C
0 la 1 zile
68°F la 70°F

Când să mergi în Insulele Canare după oraș

Chargement en cours
El Hierro El Hierro Fuerteventura Fuerteventura Gomera Gomera Gran Canaria Gran Canaria La Palma La Palma Lanzarote Lanzarote Tenerife TenerifeClima și vremea în Insulele Canare

Insulele Canare formează un arhipelag care constituie o comunitate autonomă a Spaniei. Ele sunt situate în inima oceanului Atlantic, în largul coastelor Marocului. Arhipelagul cuprinde șapte insule principale: Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, La Palma și El Hierro. Cu toate acestea, se găsesc și numeroase insule mai mici.

Climatul din Insulele Canare este de tip subtropical, cu temperaturi întotdeauna plăcute, multe zile însorite și ploi reduse.

Diferențele de temperatură sunt moderate pe parcursul anului: temperatura este de aproximativ 20 până la 30°C (86°F) tot timpul anului. Cu toate acestea, temperaturile pot fi mai reci în zonele montane situate în centrul unora dintre insule. Poate chiar să ningă deasupra altitudinii de 1 900 de metri, cum se întâmplă în caldera vulcanului El Teide din Tenerife.

Insulele Canare: Playa del Viejo Rey, Fuerteventura

Clima Insulelor Canare în timpul iernii

Vremea în Insulele Canare este blândă între noiembrie și februarie, cu temperaturi cuprinse între 18 și 22°C (72°F) . Deși acest sezon este relativ însorit, este perioada în care ploile sunt cele mai frecvente. De exemplu, între decembrie și februarie, se pot înregistra 5 zile de ploaie pe lună. De fapt, sunt frecvente aversele în a doua parte a după-amiezei, dar este rar să plouă întreaga zi.

În zonele înalte, temperatura poate scădea drastic și chiar să coboare sub pragul de 0°C (32°F) . Prin urmare, va trebui să luați haine calde pentru a vizita Parcul Național Teide sau pentru a face drumeții în centrul insulei La Palma.

Clima Insulelor Canare în timpul verii

În timpul verii, clima din Insulele Canare este caldă și uscată. Temperaturile se situează între 23 și 28°C (83°F) în medie, dar pot depăși 30°C (86°F) uneori. De fapt, se întâmplă ca un vânt cald venit din Sahara să bată peste insule, ceea ce poate aduce valuri de căldură. Mercurul poate atinge 35°C (95°F) în El Hierro sau 40°C (104°F) în Tenerife și Lanzarote.

În plus, ploile sunt foarte reduse în această perioadă. Iunie și iulie sunt de fapt cele mai secetoase luni ale anului. Nu este rar să nu cadă nici măcar o picătură de ploaie în aceste două luni.

De asemenea, în timpul verii, chiar dacă vremea este în mare parte însorită, cerul este adesea acoperit. Prin urmare, trebuie să fiți deosebit de atent la arsurile solare. De fapt, indicele UV este foarte ridicat pe aceste insule chiar și atunci când vremea pare noroasă.

Vara este de asemenea cea mai bună perioadă pentru a te bucura de plajele și de spoturile de surf din Insulele Canare. De fapt, dacă temperatura apei de mare este cuprinsă între 20 și 24°C (76°F) pe aceste insule, vara este momentul în care este cea mai caldă. Astfel, înotul este deosebit de plăcut din luna august până în octombrie.

Clima Insulelor Canare: toamna și primăvara

Toamna și primăvara sunt perioade plăcute și puțin ploioase. Între lunile aprilie și iunie, temperatura se situează între 19 și 23°C (74°F) , în timp ce în toamnă este cuprinsă între 23 și 27°C (81°F) . În plus, plouă mai puțin de 30 mm pe lună în general în aceste sezoane.

Astfel, vremea în Insulele Canare este foarte blândă în aceste perioade. Luna noiembrie poate fi însă destul de ploioasă pe anumite insule.

Diversitatea climatului în funcție de insulele din Canare

Insulele Canare au varietăți de climat în funcție de regiuni. De fapt, pe insulele Tenerife și El Hierro, se găsesc zone montane în interiorul teritoriului. Astfel, există microclime unde este mai răcoare și mai umed.

De exemplu, în Tenerife, nordul insulei este adesea mai rece și mai expus la intemperii decât sudul.

  • De exemplu, în San Cristóbal de La Laguna, situat la 600m altitudine, se înregistrează temperaturi de 22 până la 25°C (77°F) în iulie și 40 mm de precipitații în noiembrie.
  • În timp ce în stațiunea balneară Los Cristianos, mai la sud, se înregistrează temperaturi de 25 până la 28°C (83°F) în iulie și 20 mm de precipitații în noiembrie.

În plus, insulele Fuerteventura și Lanzarote au o altitudine mai mică. Astfel, se regăsește un climat aproape deșertic și foarte însorit. Alizeele bat constant pe aceste insule. Ele sunt deci ideale pentru practicarea surf-ului.

Cu toate acestea, în La Palma, care are zone montane ce depășesc 2 000 m altitudine, se regăsește un climat mai rece. Este cea mai verde insulă din Canare și, prin urmare, și cea mai ploioasă.

Dar această informație nu ar trebui să vă descurajeze să vă planificați șederea. De fapt, pe litoral, clima rămâne foarte plăcută și destul de uscată tot timpul anului. Prin urmare, puteți să vă bucurați cu toată inima de plajele lor.


Temperaturi și precipitații în Insulele Canare

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Insulele Canare și precipitațiile lunare pentru orașele Santa Cruz de Tenerife, Arrecife, Puerto del Rosario, Los Llanos de Aridane și Las Palmas de Gran Canaria, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Insulele Canare

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Insulele Canare (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Insulele Canare

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Insulele Canare este ridicat în Ianuarie, Februarie, Iulie, August, Octombrie și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Insulele Canare: Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie și Noiembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Insulele Canare: Ianuarie și Octombrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Insulele Canare: Februarie, Iulie, August și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Insulele Canare de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Insulele Canare

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Tenerife este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 994 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1243 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Tenerife.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Insulele CanareUnde să mergi în Insulele Canare?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Santa Cruz de Tenerife67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F68°F
Arrecife67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Puerto del Rosario67°F67°F68°F68°F72°F74°F76°F77°F77°F76°F72°F70°F
Los Llanos de Aridane67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F74°F72°F70°F
Las Palmas de Gran Canaria68°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F77°F77°F77°F72°F70°F
Valverde68°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F74°F70°F
San Sebastián de La Gomera68°F68°F68°F68°F72°F74°F76°F77°F77°F77°F74°F70°F
Playa de las Américas68°F68°F68°F70°F72°F76°F77°F79°F79°F77°F74°F70°F
Puerto de la Cruz67°F67°F67°F68°F70°F72°F76°F76°F76°F76°F72°F70°F
Playa Blanca67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Teguise67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Corralejo67°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F72°F70°F
Morro Jable68°F67°F68°F68°F72°F74°F76°F76°F77°F76°F74°F70°F
Los Canarios67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F74°F72°F70°F
Los Sauces67°F67°F67°F67°F68°F72°F74°F76°F76°F74°F72°F70°F
Agaete68°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F77°F77°F77°F72°F70°F
Maspalomas68°F68°F68°F70°F72°F74°F77°F79°F77°F77°F74°F70°F
La Restinga68°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F74°F70°F
Sabinosa68°F67°F67°F68°F70°F72°F74°F76°F76°F76°F74°F70°F
Playa Santiago68°F67°F68°F68°F70°F72°F76°F77°F77°F76°F74°F70°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună


Despre Insulele Canare

Ce pot face în Insulele Canare?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Insulele Canare este de încredere?

Datele climatice pentru Insulele Canare au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Insulele Canare ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Santa Cruz de Tenerife, Arrecife, Puerto del Rosario, Los Llanos de Aridane, Las Palmas de Gran Canaria, Valverde, San Sebastián de La Gomera, Playa de las Américas, și 128 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile