Când să mergi în Insula Sfântul Martin?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Insula Sfântul Martin este sezonul uscat, care se întinde de la decembrie până în martie, precum și în iunie. Cu toate acestea, o călătorie în orice perioadă a anului este perfect fezabilă. De fapt, dacă doriți să descoperiți Insula Sfântul Martin și particularitățile sale de pe ambele părți ale insulei, puteți opta pentru sezonul scăzut, în special între iulie și noiembrie. În timpul sezonului ploios, turiștii sunt puțini și insula își recâștigă autenticitatea. Și cum vremea rămâne întotdeauna plăcută, sunt puține șanse ca ploile să vă deranjeze programul.

Când să vizitați Insula Sfântul Martin pentru a avea o vreme minunată, dar fără mulțime? Decembrie și februarie marchează vârful sezonului turistic în insulă: vizitatorii se grăbesc să petreacă sărbătorile la soare sau să-și plănuiască călătoria pentru cel mai important eveniment cultural al anului, care este carnavalul. În aceste două luni, tarifele cresc semnificativ, fie pentru avion, fie pentru cazare. Compromisul bun este să vizitați Insula Sfântul Martin în ianuarie, martie, aprilie, sau mai bine încă în iunie! În această lună de tranziție, aglomerația este mai mică, ploile sunt încă slabe și vă puteți bucura de soare și de o căldură plăcută.

În cele din urmă, iată câteva sfaturi generale pentru a vizita Insula Sfântul Martin:

  • Insula este vulcanică și muntoasă. Vârful său este Pic du Paradis, care atinge altitudinea de 424 de metri. Dacă doriți să urcați acolo, luați în considerare aproximativ 45 de minute de mers pe jos. Deoarece traseul este abrupt, este esențial să purtați pantofi buni închiși.
  • Dacă doriți să practicați sporturi nautice, cum ar fi kitesurf sau windsurf, mergeți în partea de nord-est a insulei, în cartierele Baie Orientale și Oyster Pond, unde alizeele suflă mai tare decât în alte zone.
  • Dimpotrivă, dacă preferați o mare liniștită, este mai bine să optați pentru plajele protejate de valuri, precum Anse Marcel. Golful Simpson și plaja insuliței Pinel sunt, de asemenea, adăpostite de vânt, perfecte pentru relaxare pe nisip și înot într-o mare la temperatura ideală.
  • Pentru a face scufundări sau snorkeling, insulița Tintamarre, mai departe în larg, este renumită.
  • Pentru a schimba peisajul de plajă, puteți face și kayak în mangrove.Prognoza meteo anuală pentru Insula Sfântul Martin

Pentru informații despre climă și vreme în fiecare oraș în Insula Sfântul Martin pentru o anumită lună, dați clic pe linia corespunzătoare de mai jos:

Ianuarie 81°F
3 la 4 zile*
Februarie 79°F
2 la 3 zile*
Martie 79°F
3 la 4 zile*
Aprilie 81°F
5 la 6 zile*
Mai 83°F
8 la 9 zile*
Iunie 83°F
6 la 7 zile*
Iulie 85°F
9 la 10 zile*
August 85°F
10 la 11 zile*
Septembrie 85°F
11 zile
Octombrie 85°F
12 la 13 zile*
Noiembrie 83°F
11 la 12 zile*
Decembrie 81°F
6 la 7 zile*
* Vremea variază în toată țara

Când să mergi în Insula Sfântul Martin după oraș

Chargement en cours


Clima și vremea în Insula Sfântul Martin

Sfântul Martin este o colectivitate de peste mări franceză care ocupă partea de nord a insulei cu același nume, partea de sud fiind Sint-Maarten, un stat din Regatul Țărilor de Jos care face parte din Antilele Olandeze. Insula se află în Caraibe, la sud de Anguilla (aceste insule sunt atât de apropiate încât există o legătură cu feribotul între Blowing Point și Marigot), la nord de Sfântul Cristofor și Nevis și la est de Insulele Virgine. Și la vest? Imensitatea oceanului Atlantic!

Climatul din Sfântul Martin este de tip tropical de savană cu ierni uscate, având un sezon uscat și un sezon umed. Nu plouă mult pe insulă, de aceea se vorbește aici mai mult despre un sezon umed decât despre un sezon ploios. În schimb, între iunie și decembrie, Sfântul Martin este susceptibil să fie afectat de ciclone. Cu toate acestea, fenomenul este rar în comparație cu insulele învecinate, precum Guadelupa sau Martinica. Temperaturile sunt aproape constante pe tot parcursul anului, cu valori destul de ridicate, care rămân totuși suportabile datorită alizeelor care trec peste insulă și care bat dinspre est și nord-est. De fapt, coasta estică este cea mai afectată de aceste asalturi și este poreclită "coasta vântului". Norii rămân condensați acolo din cauza reliefului și este partea insulei cea mai udă, făcând vegetația luxuriantă. În opoziție, platoul calcaros al Terres-Basses, la vest, este mai bine protejat de ploaie și vegetația este mult mai uscată acolo.

Insula Sfântul Martin: Marina de Marigot, St Martin

Clima în timpul sezonului ploios

Întinzându-se de la mai până în noiembrie, cu o acalmie semnificativă în iunie, sezonul ploios oferă totuși condiții climatice foarte corecte. Vremea din Sfântul Martin în această perioadă este marcată de averse mai frecvente, dar de scurtă durată. Localnicii vorbesc despre "furtuni" care lasă repede loc unui soare strălucitor.

Perioada cea mai ploioasă se întinde de la septembrie până în noiembrie, cu un risc de ploaie timp de 11 până la 13 zile pe lună. Aerul ambiant este puțin mai umed, dar precipitațiile în general înregistrează valori medii.

În ceea ce privește temperaturile, așteptați-vă la medii în jur de 28-29°C, atât în aer, cât și în apă. Noaptea, mercurul rămâne constant, nu există scăderi, sau doar cu un grad mai puțin.

Clima în timpul sezonului uscat

Vremea în Sfântul Martin este foarte plăcută în timpul sezonului uscat, de la decembrie până în aprilie. Insula vă va primi cu căldură, literalmente! Temperaturile sunt puțin mai scăzute decât în sezonul ploios, dar rămân destul de ridicate. Așteptați-vă la între 26 și 27°C (81°F) ziua și noaptea, precum și aceleași valori în apă.

Umiditatea din aer este mai redusă, ceea ce face atmosfera mai puțin sufocantă. Cu toate acestea, riscul de aversă nu este nul, mai ales în decembrie și aprilie.


Temperaturi și precipitații în Insula Sfântul Martin

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Insula Sfântul Martin și precipitațiile lunare pentru orașele Marigot (Sfântul Martin), Anse-Marcel, baie-de-Lucas, baie-Nettlé și Colombier, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Insula Sfântul Martin

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Insula Sfântul Martin (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Insula Sfântul Martin

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Mai, Iunie, Iulie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Insula Sfântul Martin este ridicat în Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, August și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Insula Sfântul Martin: Iunie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie.
  • Perioada de extrasezon în Insula Sfântul Martin: Mai și Iulie.
  • Perioada de sezon de vârf în Insula Sfântul Martin: Ianuarie, Martie, Aprilie și August.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Insula Sfântul Martin: Februarie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Insula Sfântul Martin de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Insula Sfântul Martin

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Marigot (Sfântul Martin) este în medie mai scăzut dacă plecați în luna mai (în medie 5942 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna martie, puteți plăti cu 3148 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Marigot (Sfântul Martin).

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Insula Sfântul MartinUnde să mergi în Insula Sfântul Martin?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Marigot (Sfântul Martin)81°F79°F79°F81°F83°F83°F85°F85°F85°F85°F83°F81°F
Anse-Marcel81°F79°F79°F81°F83°F83°F85°F85°F85°F85°F83°F81°F
baie-de-Lucas81°F79°F79°F81°F83°F83°F85°F85°F85°F85°F83°F81°F
baie-Nettlé81°F79°F79°F81°F83°F83°F85°F85°F85°F85°F83°F81°F
Colombier81°F79°F79°F81°F83°F83°F85°F85°F85°F85°F83°F81°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă


Despre Insula Sfântul Martin

Ce pot face în Insula Sfântul Martin?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Insula Sfântul Martin este de încredere?

Datele climatice pentru Insula Sfântul Martin au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Insula Sfântul Martin ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Marigot (Sfântul Martin), Anse-Marcel, baie-de-Lucas, baie-Nettlé și Colombier.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile