Când să mergi în Dubai

Dubaï este o destinație care va încânta iubitorii de soare și căldură, mai ales când se anunță iarna la noi. Cea mai bună perioadă pentru a călători în Dubai se situează între mijlocul lunii octombrie și mijlocul lunii aprilie. De fapt, vremea este ideală acolo, cu temperaturi moderate, vreme uscată și cer senin.

Cu toate acestea, începând cu sfârșitul lunii aprilie, clima devine greu de suportat pentru turiști. Temperaturile depășesc în mod regulat 35°C (95°F) și umiditatea poate ajunge uneori la 90%. Acest lucru este valabil în special de la iunie până în septembrie.

Unii călători ar putea lua în considerare o ședere în lunile imediat anterioare sau ulterioare acestei perioade. Desigur, acolo este un pic mai puțin cald și umed, dar activitățile ar putea fi dificile din cauza unei călduri totuși foarte mari.

Pe de altă parte, va trebui să vă gândiți și la o călătorie în timpul Ramadanului. Datele se schimbă în fiecare an în funcție de calendarul lunar. Dacă vă întrebați când să mergeți în Dubai, știți că Ramadanul este o perioadă interesantă. Cu toate acestea, multe companii și magazine au adesea programe specifice pe timpul zilei și multe restaurante se deschid doar la înserare. În plus, majoritatea barurilor și cluburilor rămân închise.

În cele din urmă, la Dubai, mulți călători fug de frigul iernii, motiv pentru care lunile decembrie și ianuarie sunt cele mai aglomerate. Hotelurile se ocupă rapid și tarifele sunt mai mari.

În schimb, dacă vă gândiți la o ședere departe de turiști, rețineți că orașul este mai liniștit în timpul verii. Hotelurile și multe servicii își reduc prețurile pentru a atrage mai mulți vizitatori. În plus, Dubai este un oraș în care puteți opta pentru multe activități în interior pentru a vă bucura de aerul condiționat. Astfel, este posibil un compromis pentru persoanele care caută să călătorească cu un buget redus și/sau în afara sezonului.

În cele din urmă, pentru înot, temperatura apei este potrivită pe tot parcursul anului, variind între 20 și 30°C (86°F) .

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Dubai? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

 • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Dubai sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • În medie, cele mai calde luni sunt Mai, Iunie, Iulie, August și Septembrie
 • Dubai are perioade secetoase în Februarie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
 • Cele mai bune luni pentru înot sunt Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și NoiembriePrognoza meteo anuală pentru Dubai

Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Dubai
Infograficul celor mai bune perioade pentru a vizita Dubai ©unde-si-cand.net

Detalii despre vremea în Dubai de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Dubai pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie DecembrieVremea și clima în Dubai

Emiratul Dubai, un stat independent al Emiratelor Arabe Unite, beneficiază de un climat subtropical pe care îl putem caracteriza drept deșertic. Pe tot parcursul anului, căldura este prezentă și este rar ca temperaturile să scadă sub 20-25°C. Pe teren, precipitațiile sunt scăzute și destul de neregulate.

Vremea din Dubai cunoaște două sezoane distincte:

 • un sezon cald și arid, în timpul verii
 • și un sezon mai blând, mai plăcut în timpul iernii

Cu toate acestea, diferențele climatice rămân reduse pe tot parcursul anului în comparație cu alte țări.

Sezonul cald din Dubai

În Dubai, sezonul cald se întinde de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie. În această perioadă a anului, temperaturile se situează între 30 și 40°C (104°F) , la fel ca în țările vecine precum Arabia Saudită sau Qatar. În vârful verii, între iunie și septembrie, mercurul poate crește până la 50°C (122°F) în timpul zilei.

În plus, în timpul acestui sezon, umiditatea este foarte mare pe coastă, făcând căldura și mai greu de suportat. Aerul este greu de respirat și se înțelege de ce, pe teren, chiar și stațiile de autobuz sunt climatizate.

În această perioadă aridă, nu trebuie să ne bazăm pe ploaie pentru a aduce puțină răcoare în climat. În schimb, furtunile de nisip sunt posibile, deoarece vântul poate sufla puternic în timpul verii. Este sigur că aceasta nu este cea mai plăcută perioadă a anului în ceea ce privește climatul din Dubai.

Sezonul blând din Dubai

Nu există un sezon rece propriu-zis în Dubai. Cu toate acestea, între lunile noiembrie și mijlocul lunii aprilie, temperaturile scad ușor și avem parte de o perioadă mai blândă. Este deci perioada ideală pentru a-ți planifica șederea.

În acești ani, vremea din Dubai este caracterizată de o căldură plăcută cuprinsă între 23 și 28°C (83°F) în medie. Precipitațiile sunt puțin mai frecvente decât în timpul sezonului cald, dar rămân totuși foarte rare, la fel ca în orașele vecine Abu Dhabi sau Ajman. Este sigur că nu vei avea nevoie să-ți iei umbrela în vacanța ta în Emiratele Arabe Unite.

Totuși, trebuie menționat că, dacă soarele este prezent, cerul este totuși rar albastru în Dubai din cauza poluării.

În cele din urmă, în timpul acestui sezon, nopțile pot fi reci, în special în deșert. Așadar, nu ezita să iei câteva pulovere în bagajele tale.

Dubai : Skyline de DubaïGrafice: temperatura și precipitațiile în Dubai

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Dubai : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate


Număr de turiști și sezoane turistice în Dubai

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Dubai (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Dubai

 • Perioada de extrasezon extrem în Dubai
  Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Iunie și Iulie.
 • Perioada de extrasezon în Dubai
  Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Aprilie, Mai, August, Septembrie și Octombrie.
 • Perioada de sezon de vârf în Dubai
  Numărul turiștilor care frecventează Dubai este ridicat în Ianuarie, Februarie și Noiembrie.
 • Perioada de sezon de vârf extrem în Dubai
  Numărul maxim de turiști se înregistrează în Dubai în Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Dubai de către turiști, pentru fiecare lunăCea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Dubai la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Dubai, în fiecare lună

În general, în luna August puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Dubai. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Decembrie.

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Dubai

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Dubai este în medie mai scăzut dacă plecați în luna martie (în medie 1689 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna aprilie, puteți plăti cu 578 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Dubai.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Dubai

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Dubai

Închirierea unei mașini în Dubai costă în medie 135 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 29.9 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna septembrie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 115 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna februarie este de 145 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț


Alte orașe și locuri în apropiere de Dubai

Când să mergi în Emiratele Arabe Unite?

Chargement en cours
Legendă: Dubai alte locații

Modificați unitățile