Când să mergi în Insulele Maldive?

Cea mai bună perioadă pentru a călători în Insulele Maldive este în timpul sezonului uscat, care durează de la decembrie până în aprilie. Cu o căldură constantă dar plăcută și cu soare prezent în mod constant, este momentul în care vremea este cea mai favorabilă.

De fapt, perioada cuprinsă între decembrie și februarie corespunde sezonului turistic de vârf în arhipelag. Prin urmare, este mai bine să îți planifici bugetul de călătorie în consecință, deoarece prețul biletelor de avion și al cazării poate fi ridicat.

Pe de altă parte, în lunile iunie, octombrie și noiembrie, se înregistrează ploi moderate. Zilele însorite sunt numeroase și se poate bucura de un cer senin în cea mai mare parte a timpului. Astfel, călătorii se pot bucura și de această perioadă mai puțin turistică pentru a-și planifica călătoria în Insulele Maldive.

Perioada de evitat este în special în timpul musonului de vară, când ploile sunt cele mai puternice. Acesta începe de la sfârșitul lunii aprilie și devine mai intens în august și septembrie. În plus, este o perioadă în care vântul este foarte prezent, ceea ce este benefic pentru practicarea surf-ului, dar mai puțin pentru înot sau scufundări.

În cele din urmă, dacă vă întrebați când să mergeți în Insulele Maldive, trebuie să știți că pe tot parcursul anului, este posibil să vă bucurați de condiții meteorologice corecte în funcție de destinația aleasă. De fapt, în timpul sezonului uscat, atolii din nordul arhipelagului sunt mai puțin expuși ploilor. În timp ce în timpul sezonului umed, atolii din sud au precipitații mai puțin intense.

Deoarece vremea este în general favorabilă pe tot parcursul anului, călătoria în Insulele Maldive în sezonul scăzut poate fi interesantă pentru călătorii cu buget redus.Prognoza meteo anuală pentru Insulele Maldive

Pentru informații despre climă și vreme în fiecare oraș în Insulele Maldive pentru o anumită lună, dați clic pe linia corespunzătoare de mai jos:

Ianuarie 83°F
2 la 9 zile*
Februarie 83°F
2 la 8 zile*
Martie 85°F
2 la 9 zile*
Aprilie 85°F la 86°F
2 la 12 zile*
Mai 85°F la 86°F
12 la 18 zile*
Iunie 85°F
7 la 20 zile*
Iulie 83°F la 85°F
10 la 18 zile*
August 83°F la 85°F
12 la 19 zile*
Septembrie 83°F la 85°F
11 la 14 zile*
Octombrie 83°F la 85°F
10 la 14 zile*
Noiembrie 85°F
8 la 16 zile*
Decembrie 83°F
8 la 13 zile*
* Vremea variază în toată țara

Când să mergi în Insulele Maldive după oraș

Chargement en cours


Clima și vremea în Insulele Maldive

Situate în largul Sri Lankăi și Indiei, arhipelagul Insulele Maldive, a cărui simplă mențiune îi face pe turiștii din întreaga lume să viseze, beneficiază de un climat tropical și ecuatorial. Aici, temperaturile sunt ridicate fără a fi prea călduroase pe tot parcursul anului. Ele se situează între 25 și 30°C (86°F) aproximativ. Între februarie și mai, temperaturile medii cresc ușor și se simte mai des o atmosferă grea. Cu toate acestea, pe tot parcursul anului, umiditatea în Insulele Maldive este de aproximativ 80%.

Visezi să te bați într-un lagun turcoaz? Ei bine, este perfect, deoarece temperatura apei este de asemenea ideală în Insulele Maldive: între 28 și 30°C (86°F) .

Cu aproape 2 500 de ore de soare pe an, climatul din Insulele Maldive are tot ce îți poți dori! Cu toate acestea, arhipelagul se află în apropierea Ecuatorului, ceea ce face ca precipitațiile să fie, de asemenea, foarte importante. Din fericire, ploile sunt în general de scurtă durată și soarele își reia locul puțin timp după.

Climatul din Insulele Maldive se împarte în două sezoane bine distincte, ale căror perioade sunt determinate de diferențele musonilor:

  • pe de o parte, avem sezonul uscat, de la decembrie până în martie
  • pe de altă parte, sezonul umed, de la sfârșitul lui aprilie până în noiembrie

Insulele Maldive: Bungalows sur le lagon aux Maldives

Sezonul uscat

Între lunile decembrie și martie, are loc musonul de nord-est, numit și „Iruwai”. În această perioadă, arhipelagul nu este afectat de ploi puternice deoarece este protejat de Sri Lanka. Este deci perioada în care clima este cea mai plăcută.

Sezonul ploios

Sezonul umed corespunde musonului de sud-vest, numit și „Hulhangu”. Acest sezon este mult mai instabil, deoarece pe lângă ploaie, se întâlnesc și vânturi puternice, ceea ce face marea agitată.

În această perioadă, ploile pot fi foarte intense și pot apărea în orice moment al zilei. Cu toate acestea, ele sunt în general scurte și apar adesea sub formă de aversă sau furtună.

Există totuși câteva momente însorite care permit să te bucuri de o ședere în Maldive.

Lunile aprilie până în august sunt în general cele în care precipitațiile sunt cele mai abundente.

În cele din urmă, Maldive sunt foarte rareori afectate de ciclonii tropicali. Se întâmplă totuși ca unele insule, în nord, să fie afectate de aceste evenimente. Acest lucru duce în special la pagube materiale. Așadar, trebuie să știi că perioada ciclonică este situată între aprilie și decembrie cu un risc mai mare în mai și noiembrie. De fapt, este în această perioadă când marea este cea mai caldă. Este deci o informație de luat în considerare atunci când îți rezervi șederea.

Climatul din Maldive în funcție de regiuni

Deoarece arhipelagul este relativ extins, vremea din Maldive cunoaște câteva diferențe în funcție de regiuni.

De exemplu, sudul arhipelagului este foarte aproape de Ecuator. Astfel, clima este ecuatorială și ploile sunt prezente tot timpul anului. De exemplu, pe Atolul Addu, sezonul uscat și sezonul ploios sunt mai puțin marcate. Acolo se înregistrează aproximativ 150 mm de ploi între septembrie și ianuarie și 160 până la 200 mm în aprilie și mai. Cele mai bune luni pentru a călători acolo sunt februarie, martie și iunie.

Pe de altă parte, în centrul arhipelagului cum ar fi la Dharavandhoo, clima este foarte favorabilă între decembrie și aprilie, cu ploi slabe și vreme însorită. Cu toate acestea, luna mai este cea mai ploioasă cu 250 mm de ploi în medie. Perioada iulie-noiembrie cunoaște de asemenea o climă perturbată. Malé, capitala Maldivelor, are un climat similar cu acest atol.

În cele din urmă, atolii din nord în general au mai puține precipitații în timpul sezonului uscat. De exemplu, la Dhidhdhoo, această perioadă este aproape aridă deoarece se înregistrează mai puțin de 40 mm de ploaie pe lună între ianuarie și aprilie. Clima este cu adevărat ideală în această perioadă, cu temperaturi în jur de 30°C (86°F) și mult soare.

Cu toate acestea, începând cu luna iunie, zilele ploioase sunt numeroase cu peste 200 mm de precipitații de la iunie până în septembrie. În comparație, la Malé, cantitatea de ploaie este mult mai mică. Va trebui deci să eviți perioada musonului de iarnă pentru a călători în atolii din nordul Maldivelor.


Temperaturi și precipitații în Insulele Maldive

Pe aceste 3 grafice, prezentăm evoluția temperaturilor din Insulele Maldive și precipitațiile lunare pentru orașele Male, Addu Atoll, Dharavandhoo, Dhidhdhoo și Gan, precum și temperatura lunară a mării pentru orașele de coastă..


Număr de turiști și sezoane turistice în Insulele Maldive

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Insulele Maldive (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Insulele Maldive

Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Martie, Mai, Iunie, Iulie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie. Numărul turiștilor care frecventează Insulele Maldive este ridicat în Ianuarie, Februarie, Aprilie, August și Decembrie.

  • Perioada de extrasezon extrem în Insulele Maldive: Mai, Iunie și Iulie.
  • Perioada de extrasezon în Insulele Maldive: Martie, Septembrie, Octombrie și Noiembrie.
  • Perioada de sezon de vârf în Insulele Maldive: Aprilie și August.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Insulele Maldive: Ianuarie, Februarie și Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Insulele Maldive de către turiști, pentru fiecare lună


Prețul mediu al biletelor de avion pentru destinația Insulele Maldive

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta București-Male este în medie mai scăzut dacă plecați în luna noiembrie (în medie 3025 RON): aceasta este cea mai bună perioadă pentru persoanele cu buget redus. Pe de altă parte, dacă plecați în călătorie în luna august, puteți plăti cu 1000 RON mai mult pentru un bilet de avion cu destinația Male.

Cumpărați un bilet de avion la cel mai bun preț Prețurile biletelor de avion către Insulele MaldiveUnde să mergi în Insulele Maldive?

Acest tabel vă permite să vedeți temperatura maximă pentru fiecare oraș și părerea noastră despre vreme lună de lună(a se vedea legenda culorilor de sub tabel).

Orașe ian.feb.mar.apr.maiiun.iul.aug.sep.oct.nov.dec.
Male83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Addu Atoll83°F85°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F
Dharavandhoo83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Dhidhdhoo83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F
Gan83°F85°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F
Hulhulé83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Maafushi83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Naifaru (Faadhippolhu atoll)83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Thulusdhoo83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F

Legendă:

vreme perfectă

vreme bună

vreme tolerabilă


Despre Insulele Maldive

Ce pot face în Insulele Maldive?

Plaje / înot

Natură și mediu rural

Cultură și patrimoniu

Sport

Călătorii în familie

Artizanat / cumpărături

Gastronomie

Viață de noapteInformația despre vreme pentru Insulele Maldive este de încredere?

Datele climatice pentru Insulele Maldive au fost colectate zilnic începând cu ianuarie 2009. Analiza acestor date meteorologice pentru Insulele Maldive ne permite să determinăm media pentru fiecare lună în Male, Addu Atoll, Dharavandhoo, Dhidhdhoo, Gan, Hulhulé, Maafushi, Naifaru (Faadhippolhu atoll) și și 1 alte orașe.

Deci da: aceste date sunt de încredere, cu excepția cazurilor de schimbări climatice bruște în regiune.

Modificați unitățile